АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ. Навчальна дисципліна

Читайте также:
  1. Див.: Загальні рекомендації з проведення аудиту ефективності використання державних коштів. Затв. постановою Колегії Рахункової палати України від 12.07.2006 № 18-4.
  2. Ефективність системи управління, методичні підходи до її оцінки.
  3. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  5. Загальні рекомендації
  6. Загальні рекомендації для проведення такої бесіди.
  7. Загальні рекомендації.
  8. Загальні теоретико-методичні основи розгляду алгебраїчного матеріалу в курсі математики початкових класів.
  9. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВKИ
  10. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  11. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  12. МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Завідувач кафедри

професор_____ _ Шаповалова В.А.

„____” _____________2009 р.

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО ПРАКТИЧНОГО (СЕМІНАРСЬКОГО) ЗАНЯТТЯ

 

 

Навчальна дисципліна Фізична реабілітація та спортивна медицина
Модуль № І
Змістовний модуль № 5
Тема заняття Фізична реабілітація у хворих неврологічного профілю: при центральних і периферичних парезах і паралічах. Фізична реабілітація інвалідів неврологічного профілю.
Курс ІУ
Факультет Медичний

 

 

Київ 2009

 


1. Актуальність теми:

Судинні захворювання мозку посідають провідне місце серед захворювань нервової системи і є частою причиною смерті, тимчасової чи сталої втрати або зниження працездатності. Провідними симптомами, які визначають втрату працездатності хворих з резидуальними явищами інсульту, майже завжди є порушення рухів та мовлення. Тому у лікуванні хворих з наслідками інсульту основну увагу слід приділяти саме цим порушенням. Через кілька днів після інсульту починає відновлюватися м’язовий тонус паралізованих кінцівок. При цьому у руці підвищується тонус м язів –згиначів, а в нозі-розгиначів, що призводить до виникнення характерної пози Верніке - Манна. Нерівномірне підвищення тонусу згинальних та розгинальних м’язів надалі веде до утворення згинальних контрактур у суглобах руки та розгинальних – у суглобах ноги. Відновлення м’язового тонусу поєднується з підвищенням сухожильних та періостальних рефлексів і розширенням рефлексогенних зон. Поряд з підвищенням рефлексів відбувається і їх порушення, виникають захисні рефлекси, синкінезії. Периферичний параліч – ураження периферичного нейрона на будь-якому його рівні супроводжується руховими, рефлекторними та трофічними порушеннями.

Застосування засобів ФР у неврологічній клініці є основним методом відновної терапії.

2. Конкретні цілі:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)