АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інтерфейс користувача Windows ХР. Робочий стіл

Читайте также:
  1. Text B: «WINDOWS 95»
  2. Windows
  3. Windows 95.
  4. Windows 9x/NT
  5. Архитектура Windows
  6. Виділення, копіювання, переміщення, вставка, видалення об’єктів та робота з буфером обміну Windows
  7. Вікна Windows
  8. Вікно інтерфейсу системи
  9. Встроенные шаблоны безопасности Windows
  10. Графический интерфейс Windows
  11. Графічні програми інтерфейсу користувача
  12. Загрузочные дискеты и Live CD для Windows

Ефективне “спілкування” користувача з комп’ютером в Windows ХР реалізується через графічний інтерфейс користувача, основу якого складають вікна, значки, розміщені на робочому столі, кнопки, перемикачі, галочки, бігунки та ін. Робота із значками файлів, папок та різноманітних пристроїв комп’ютера набагато простіша для користувача, ніж запам’ятовування їх точного імені. Графічний інтерфейс Windows реалізує принцип WYSIWYG (What You See is What You Get — що ви бачите, те і отримаєте). У відповідності з цим принципом зображення на екрані ідентичне тому образу, який ми отримуємо при друкуванні.

Після завантаження Windows ХР Professional на екрані дисплея відображається робочий стіл.

Робочий стіл — головне вікно, яке займає весь екран.

На робочому столі можуть знаходитись папки, файли та їхні ярлики. Якщо запустити програми чи відкрити папки, робочий стіл закривається іншими вікнами.

Основні елементи Робочого стола:

♦ значки (піктограми) програм і документів;

♦ ярлики;

♦ панель задач;

♦ панель швидкого запуску;

♦ кнопка Пуск — доступ до головного меню ОС;

♦ індикатори;

♦ Кошик — спеціальне місце для видаленої інформації.

При першому запуску ОС на робочому столі Windows відображається тільки Корзина; оформлення робочого стола, розміщення значків, форма, розміри та кольори окремих елементів можуть бути змінені в залежності з індивідуальним смаком і завданнями, які розв’язує користувач.

 

Призначення представлених на робочому столі значків:

Мої документи – відкриває папку з вказаною назвою, в якій зручно зберігати файли документів, які часто використовуються;

Мій комп’ютер – розміщений, як правило, в лівому верхньому куті робочого столу, дозволяє отримати доступ до ресурсів локального комп’ютера і підключених мережевих ресурсів;

Моє мережне оточення – забезпечує доступ до всіх робочих станцій та серверів локальної мережі, папок, файлів, прінтерів та інших ресурсів колективного доступу;

Корзина – використовується для тимчасового зберігання видалених файлів та папок. При бажанні файли та папки, які знаходяться в корзині, можна відновити.

Internet Explorer – запускає програму Microsoft Internet Explorer, що забезпечує роботу користувача в мережі Internet;

2. Панель задач

 

У нижній частині робочого столу знаходиться панель задач, на якій розміщена кнопка Пуск з логотипом Windows. Правіше від кнопки Пуск зазвичай розташована панель швидкого запуску, яка дозволяє вмикати улюблені програми користувача простим клацанням. Ви можете додавати на цю панель будь-які значки для запуску програм, відкриття папок, файлів.

Також на панелі задач відображені піктограми відкритих вікон.

У правій частині панелі задач розташовується панель повідомлень. На ній відображається поточний час і значки резидентних програм. У Windows XP значки, що не використовуються в даний час, можуть бути прибрані з панелі повідомлень. Швидше за все, у даній панелі буде відображатися індикатор мови і цифровий годинник, хоча ви можете змінити настроювання і прибрати індикатори з панелі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)