АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Схеми пуску асинхронних двигунів

Читайте также:
  1. Анализ положения дел в отрасли по выпуску данного вида продукции.
  2. Арифметичні схеми.
  3. Балансування вузлів авіаційних двигунів
  4. Блок завдань №1: Заповнити схеми і таблиці
  5. Блок-схеми алгоритмів
  6. Волновая и корпускулярная природа света
  7. Вопрос 60 Корпускулярно – волновой дуализм
  8. За допомогою принципової електричної схеми бункера активного вентилювання зерна вкажіть для чого використовується реле часу КТ?
  9. За допомогою принципової електричної схеми керування зерноочисного агрегату вкажіть призначення датчиків рівня SL1...SL4?
  10. И наконец, твоя книга почти готова к выпуску или ты бы хотел еще дополнить ее интересной информацией? Спасибо большое за то, что уделил время.
  11. Інтегральні мікросхеми (ІМС)
  12. Концепция корпускулярно-волнового дуализма в современной физике

Найпростіше здійснюється прямий пуск трифазного асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором. Пускають двигун так. Натисканням на кнопку «Пуск» SВ1 подають напругу на котушку електромагнітного пускача КМ.Він спрацьовує і своїми головними замикаючими контактами вмикає двигун в електромережу, а допоміжним замикаючим контактом закорочує кнопку SВ1.Цим забезпечується живлення котушки пускача КМ після повернення кнопки SВ1 у вихідне положення і розмикання її замикаючого контакту. Щоб зупинити двигун, натискають на кнопку SВ2.При цьому розмикається коло живлення котушки пускача КМ,він повертається у вихідне положення і вимикає двигун з елек­тромережі.

Рис. 4. Принципіальна електрична схема пуску асинхронного короткозамкненого двигуна з перемиканням обмотки статора з «зірки» на «трикутник»

Пуск асинхронного короткозамкненого двигуна з перемиканням обмотки статора з «зірки» на «трикутник» здійснюється за допомогою електромагнітних пускачів і реле часу (рис. 4). Щоб пустити двигун, натискають на кнопку «Пуск» SВ2.При цьому одержує живлення котушка електромагнітного пускача КМ1. Він спрацьовує і своїми головними замикаючими контактами вмикає обмотку статора двигуна в електромережу, а допоміжним замикаючим контактом шунтує кнопку SВ2 і подає напругу на котушку реле часу КТ, тому воно теж спрацьовує. Розмикаючий контакт реле КТ, ввімкнений послідовно з котушкою пускача КМ2,розмикається з видержкою часу, тому на початку пуску він замкнений і через нього та замкнений допоміжний розмикаючий контакт пускача КМ3одержить живлення котушка пускача КМ2.Пускач КМ2 спрацює і з'єднає обмотку статора на «зірку». Двигун розганяється. Після закінчення видержки часу розмикаючий контакт реле КТ розмикається, а замикаючий – замикається, внаслідок чого вимикається пускач КМ2 і вмикається пускач КМ3,який з'єднує обмотку статора двигуна на «трикутник».

Рис. 5. Принципіальна електрична схема асинхронного короткозамкненого двигуна за допомогою резисторів, увімкнених в коло статора

Потужний асинхронний двигун з короткозамкненим ротором можна пустити за допомогою резисторів, ввімкнених в коло статора двигуна. Схема керування пуском показана на рис. 5. Пускають двигун так. Вмиканням автоматичного вимикача QF через діод VD подають напругу на котушку реле часу КТ.Воно спрацьовує і розмикає свій розмикаючий контакт у колі котушки електромагнітного пускача КМ2.Схема підготовлена до пуску. При натисканні на кнопку «Пуск» SВ2 подається напруга на котушку пускача КМ1.Він спрацьовує і своїми головними замикаючими контактами вмикає обмотку статора двигуна в електромережу через пускові резистори R1, R2, R3. Одночасно замикається його допоміжний замикаючий контакт, який закорочує кнопку SВ2,і розмикається розмикаючий контакт у колі котушки реле часу КТ.Котушка реле КТ втрачає живлення, реле повертається у вихідне положення і своїм розмикаючим контактом з видержкою часу замикає коло котушки пускача КМ2,Пускач КМ2 спрацьовує і своїми головними замикаючими контактами вмикає обмотку статора двигуна безпосередньо в електромережу, допоміжним замикаючим контактом переводить котушку пускача КМ2 на саможивлення, а допоміжним розмикаючим контактом розмикає коло котушки пускача КМ1.Пускач КМ1 повертається у вихідне положення і розмикає кола з пусковими резисторами R1, R2, R3.Двигун працює без резисторів у колі статора.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)