АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Модульна контрольна робота № 1

Читайте также:
  1. Ветеринарно-просвітницька робота
  2. Виділення, копіювання, переміщення, вставка, видалення об’єктів та робота з буфером обміну Windows
  3. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ
  4. Виховна робота з педагогічно занедбаними дітьми. Принципи, шляхи і етапи перевиховання важковиховуваних дітей.
  5. Військово-соціальна робота у ЗС України
  6. Домашня робота школярів
  7. ЕВРЕЙСКИЙ ВОПРОС И МОДУЛЬНАЯ ТЕОРИЯ
  8. Ігрова контрольна
  9. ІІ. Позакласна робота із зарубіжної літератури
  10. Контрольна перев’язка асептичної післяопераційної рани
  11. КОНТРОЛЬНА РОБОТА
  12. КОНТРОЛЬНА РОБОТА

Тема 4„Управління авіаційними підрозділами та частинами

 

Заняття 4.1. Основи організації управління авіаційними підрозділами і частинами

 

Для управління авіаційними частинами створюється система управління, компонентами якої є органи управління, пункти управління, система зв'язку і радіотехнічного забезпечення (РТЗ), автоматизовані системи управління та інші спеціальні системи.

В залежності від обстановки на КП функціонує повна або скорочена бойова обслуга. Вона виконує такі основні загальні задачі:

-збір і обробка інформації відображення і доповідь командиру даних про обстановку у районі базування та бойових дій, інформування підлеглих, вищих взаємодіючих та сусідніх ПУ;

-підтримка бойової готовності підлеглих частин та ПУ;

-прийняття рішень на застосування чергових сил, відпрацювання рішень на бойові дії, перебазування, відновлення боєздатності частин та планування;

-доведення (уточнення) задач підлеглим;

-контроль ходу підготовки та виконання поставлених задач;

-управління черговими силами;

-узгодження і підтримка безперервної взаємодії;

-подання донесень на вищі ПУ.

 

Основні форми управління АПЧ:

-централізоване управління;

-частково децентралізоване управління.

Централізоване управління є основною формою управління і передбачає керівництво з боку старших керівників усією бойовою діяльністю підлеглих авіаційних підрозділів і частин (АПЧ) як у період підготовки до бойових дій (БД), так і у ході виконання бойових завдань.

Управління авіаційними частинами з боку старших керівників здійснюється, як правило централізовано і тільки в окремих випадках на означений термін може припускатися часткова децентралізація. Централізація управління, тобто зосередження управління підлеглою авіацією в руках одного авіаційного керівника, не означає підміни дій підлеглих, а тим більш сковування їх ініціативи.

Основні способи управління АПЧ

Командир здійснює керівництво підлеглими авіаційними підрозділами і частинами (АПЧ) наступними способами:

-особисто;

-через штаб;

-у поєднанні "особисто" і "через штаб";

Управління особисто забезпечує командиру можливість безпосередньо поставити бойові завдання виконавцям і впевнитися у вірному розумінні цих завдань. Для постановки завдань підлеглим командир використовує технічні засоби зв'язку або особисте спілкування.

Управління через штаб здійснюється авіаційними командирами на рівні з управлінням особисто. Свою роботу штаб здійснює на основі рішень, наказів і вказівок командира, а також розпоряджень вищестоящого штабу. Начальник штабу є першим заступником командира. Тільки він має право від його імені віддавати розпорядження і накази.

Управління особисто і через штаб у системі управління авіаційними частинами здійснюється за допомогою різноманітних технічних засобів управління (ТЗУ) і бойових документів.

 

САМОСТІЙНА РОБОТА: Вимоги які пред’являються до управління.

 

 
 

 

 


Для планування і координації використання повітряного простору України і сусідніх держав, безпосереднього управління польотами, контролю за дотриманням порядку, режиму і безпеки польотів в межах районів і зон відповідальності розгорнуті і функціонують Центри єдиної системи управління повітряним рухом (УПР): ГЦ ЄС УВД, РЦ ЄС УВД, а на аеродромах - СКП, КДП і РНП. Елементами цієї системи є складові частини ПУ ВПС: АвК - група контролю за режимом польотів і управління повітряним рухом (ЕПР), а в дивізіях - група УПР, в полках - диспетчер УПР і на ЦБУ АвК група УПР.

Для управління частинами, підрозділами і установами забезпечення створюються в авіаційних об'єднаннях - тилові ПУ (ТПУ); в авіаційно-технічних частинах і підрозділах, в частинах зв'язку, РТО і автоматизації управління - ПУ.

За КП та ЗКП за бойовим розрахунком закріплений постійний оперативний склад (до 20%), однакові комплекти КШМ, КСА, ВЗ та підрозділи забезпечення, основний оперативний склад (до 60%) працює разом з командиром на тому з цих ПУ, на яких вони знаходяться на цей час.

КП - є основним ПУ. Вони призначаються для реалізації функцій управління в повному обсязі. На них розміщуються і працюють командування, основний склад штабу, відділів і служб (близько 80%), представники взаємодіючих з'єднань (частин) і частин забезпечення.

 

Найважливіші принципи управління складаються з:

- безперервного збирання, вивчення, відображення та аналізу даних;

- прийняття рішень та планування бойових дій;

- доведення завдань до підлеглих;

- організації взаємодій, управління всіх видів забезпечення;

- керівництво підготовкою частин до виконання бойових завдань;

- керівництво частинами і підрозділами в ході виконання завдань

- централізації управління з широким застосуванням автоматизованих
систем управління військами і зброєю;

- облік і повне використання морально-психологічних факторів в інтересах
виконання поставлених задач.

 

Тема 5„Забезпечення бойових дій авіації”.

 

Заняття 5.1 Суть, мета та основний зміст забезпечення бойових дій.

Забезпечення бойових дій-це комплекс заходів, виконання яких дозволяє підрозділам і частинам ВПС успішно вирішувати поставлені завдання

Однією з основних складових забезпечення є бойова готовність частини, основною складовою якої є бойова готовність інженерно-технічної служби(ІТС).

Бойова готовність ІТС — це здатність при будь-яких умовах обстановки в установлені строки почати, успішно та своєчасно виконати завдання з ІАЗ бойо­вих дій. Бойова готовність ІТС визначається його укомплектованістю, рівнем професійної підготовки, а також наявністю доданих ІТС засобів експлуатації та ремонту АТ. За укомплектованість ІТС відповідають командири та штаби, за професійну підготовку - керівний ІТС частин, з'єднань та об'єднань.

 

Бойова готовність АТ — це стан, який визна­чає ступінь готовності АТ до виконання бойових зав­дань. Вона визначається її працездатністю та часом,
необхідним для підготовки техніки до виконання бо­йових завдань.

 

Справним вважається літак, який відповідає всім вимогам технічної документації та має запас ресурсу (терміну служби). На літаку повинні бути виконані встановлені операції технічного обслугову­вання й усунуті всі пошкодження та відмови. Запас ресурсу справного літака повинний забезпечувати виконання бойового вильоту.

Боєготовим вважається справний літак, під­готовлений до польоту, споряджений авіаційними засобами ураження та іншими засобами згідно по­ставленої задачі.

Норми справності літаків у частинах і підрозділах авіації Збройних Сил України визначаються наказом Міністра оборони України.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)