АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вивірка кулеметів та прицілу

Читайте также:
  1. Боєкомплекти для кулеметів кКвт і Ккт та їхнє розміщення
  2. Вивчення послідовності вивірення кулеметів та прицілу по контрольній мішені.
  3. Послідовність вивірення кулеметів та прицілу за допомогою віддаленої точки..
  4. Призначення, бойові властивості та загальна будова кулеметів КПВТ

Довести студентам,що перевірка бою кулеметів і приведення їх до нормального бою проводяться:

- при надходженні кулеметів у підрозділи;

- після заміни кулемета на установці або ствола кулемета;

- при виявленні під час стрільби значних відхилень куль від цілі або розсіювання куль, що не задовольняють вимогам нормального бою.

- перед кожній стрільбою, а також після заміни прицілу або трубок холодного пристрілювання (ТХП). (Акцентувати увагу студентів на те,що вивірювання кулеметів і прицілів по контрольних мішенях і трубками холодного пристрілювання з інших машин робити забороняється)

Вивірювання кулеметів виконується двома способами:

- по контрольній мішені, що встановлюється на 20 м від дульного зрізу. (Взаємне розташування перехресть в мм подано у формулярі БТР);

- по віддаленій точці, що розташована не ближче 800 м.

У бойовій обстановці вивірювання кулеметів і прицілів проводиться періодично при кожній можливості.

Вивірювання кулеметів і прицілів, а також перевірка бою кулеметів і приведення їх до нормального бою пвиконуються навідниками, за якими вони закріплені, і під керівництвом командира взводу (роти). Прямі начальники, до командира частини включно, зобов'язані стежити за точним дотриманням правил приведення кулеметів до нормального бою.

Перевірка бою кулеметів і приведення до нормального бою проводяться на стрільбищі (директрисі, вогневому містечку) у безвітряну погоду або на захищеній від вітру ділянці при нормальному освітленні.

Кулемети і установки перед вивірюванням і перевіркою бою варто старанно оглянути й усунути виявлені несправності.

Акцентувати увагу студентів на те,що бронетранспортер для вивірювання і перевірки бою кулеметів встановлюються на горизонтальній площадці з твердим грунтом, при цьому їхня подовжня вісь повинна збігатися з напрямком стрільби. Тиск у шинах коліс бронетранспортерів повинен бути однаковим і дорівнювати нормальному. Двигун зупиняється, включається перша передача, і машина стає на ручне гальмо.

На висоті лінії вогню і перпендикулярно до напрямку стрільби встановлюється щит розміром не менше 1х1 м:

- на відстані 20 м від дулового зрізу з контрольною мішенню (рис.4) для вивірювання;

- на відстані 100 м з перевірочною мішенню (рис. 5) для перевірки бою і приведення до нормального бою

Вказати студентам на сувору відповідність виконання операцій по вивірюванню озброєння БТР-70.

Вивірювання кулеметів і прицілу потрібно виконувати у такому порядку.

1) Встановити БТР (БРДМ) і контрольну мішень так, як зазначено вище.

2) Вставити ТХП у стволи кулеметів (у кулемета ПКТ попередньо відокремити пломенегасник) до упора, підняти прапорці трубок нагору і простежити, щоб вертикальна нитка сітки трубок була рівнобіжна лінії схилу на контрольній мішені.

 

Мал.2. Трубка холодного пристрілювання (ТХП):

1. - корпус трубки; 2 - об’єктив; 3 - гвинт для регулювання;

 4 - окуляр; 5 - діоптрійне кільце; 6 - сітка; 7 - призма; 

8 - стержень; 9 - пружина; 10 - гвинт пружини; 11 - затискаюче кільце; 12 - стопорний гвинт; 13 - кільце-амортизатор;

14 - прапорець; 15 - затискач; а - прилив; б - паз

 

 

3) Спостерігаючи через окуляр ТХП, навести кулемет КПВТ у своє перехрестя (оцінку «КПВТ») на мішені і загальмувати установку.

4) Перевірити, куди спрямовані перехрестя ТХП кулемета ПКТ і вершина трикутника прицілу. Якщо їхньої лінії візування збігаються з відповідними оцінками на контрольній мішені, то вивірювання на цьому закінчується, а кулемети і приціл рахуються вивіреними. Якщо зазначеного суміщення немає, те необхідно зробити переміщення кулемета ПКТ і прицілу на установці за допомогою механізмів вивірювання. Наприклад, перехрестя ТХП кулемета ПКТ спрямовано правіше і вище оцінки «ПКТ» на мішені, тоді треба послабити на 1-2 обороту:

- лівий чіп горизонтального гвинта механізму вивірювання і, загортаючи правий чіп, сполучити вертикальну нитку перехрестя ТХП з оцінкою «ПКТ» на мішені, загорнути лівий чіп і переконатися, що не відбувся зсув ствола щодо оцінки «ПКТ»;

- нижній чіп задньої стійки механізму вивірювання і, загортаючи верхній чіп, сполучити горизонтальну нитку перехрестя ТХП з оцінкою «ПКТ» на мішені, загорнути нижній чіп і переконатися, що не відбувся зсув ствола щодо оцінки «ПКТ» на контрольній мішені.

5) Для суміщення вершини трикутника сітки прицілу з оцінкою «ПП» на контрольній мішені необхідно:

- послабити дві гайки кріплення прицілу;

- переміщуючи приціл руками, сполучити вершину трикутника сітки прицілу з оцінкою «ПП» на контрольній мішені;

- закріпити приціл у цьому положенні спочатку зажимним гвинтом, о попередньо ослабивши його стопор, а потім гайками кріплення прицілу; поступово повертаючи зажимний гвинт, закріпити зажимний гвинт стопором.Мішень вивірена.

.

 

Мал.3. Контрольна мішень для вивірювання кулеметів, що встановлені на БТР (розміри подані в міліметрах).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)