АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підведення підсумків педагогічної практики

Читайте также:
  1. I. ЗАДАЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКОЙ ПРАКТИКИ
  2. II.Организация проезда студентов и преподавателей на место практики и обратно
  3. Академічна лекція у вимірах педагогічної дії
  4. Анализ практики патентования крупнейших глобальных фирм
  5. Безопасность как проблема дипломатической практики
  6. В ЧЕМ СОСТОИТ ЦЕННОСТЬ ПРАКТИКИ? НАШИ ДНИ
  7. ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ ЧЕЛОВЕКА И ВЛАСТИ - КЛЮЧЕВАЯ ПРОБЛЕМА ПОЛИТИЧЕСКОЙ СОЦИОЛОГИИ И ПОЛИТИЧЕСКОЙ ПРАКТИКИ
  8. Взаимосвязь педагогической науки и практики
  9. Виды морских буксировок. Выполнение требований морской практики для обеспечения безопасности.
  10. ВИДЫ ПРАКТИКИ
  11. Вопрос 19. Гегель: методологическое значение Гегелевской ФП для современной теории и практики правового государства.
  12. Вправа «Мережа суб’єктів соціально-педагогічної роботи з сім’єю» (за методикою «Павутинка») (30 хв.)

 

Звіт про практику повинен відображати виконання завдань з усіх розділів практики, відповідати вимогам, що ставляться до його написання й оформлення, бути захищеним у порядку і терміни, передбачені програмою практики.

Протягом тижня після закінчення педпрактики студенти завершують виконання програми практики, оформляють документацію практики.

Студенти отримують оцінки в учителів, класних керівників, у методистів з педагогіки, здають груповим методистам на перевірку визначені програмою документи. Звітна документація подається методисту протягом тижня після завершення педагогічної практики.

Правильність і своєчасність оформлення документів також входить у загальну оцінку за практику.

Упродовж десяти днів після завершення педпрактики студенти повинні захистити результати своєї роботи в школі й отримати диференційовану оцінку за модульно-рейтинговою системою. Аналіз звітних документів практиканта дозволяє методистам-керівникам практики зробити висновки про якість роботи, рівень підготовленості студента до майбутньої навчально-виховної роботи у школі, ставлення до обраної професії.

За наявності усіх перерахованих нижче компонентів звітності, а також на підставі особистої оцінки групові методисти пропонують до обговорення на засіданні кафедри англійської мови і методики викладання іноземних мов оцінки студентів-практикантів за педагогічну практику, які після затвердження заносяться до відомості та залікової книжки студента. Диференційована оцінка з практики враховується нарівні з іншими оцінками, які характеризують успішність студента.

Педагогічна практика студента оцінюється за такими параметрами:

- знання шкільної програми;

- складання тематичного плану серії уроків, планів-конспектів уроків, плану позакласних заходів з англійської мови;

- проведення контрольних уроків з англійської мови у присутності методиста з пед. практики та оформлення повних конспектів з розробленими наочними та дидактичними матеріалами;

- підготовка сценарію та проведення контрольного виховного заходу з іноземної мови;

- позакласна робота за фахом;

- методичний аналіз уроків вчителів англійської мови та колег-практикантів;

- ведення щоденника професійних спостережень (рефлексії власних уроків);

- ведення документації;

- вчасність і якість оформлення і здачі звітної документації;

- участь у настановній та звітній науково-методичній конференції.

Студент, який не виконав програми педагогічної практики з поважних причин (за наявності відповідних підтверджень: довідки про хворобу, пояснювальної записки з аргументованим викладом причин тощо), має право на повторне проходження практики. Керівництво, контроль і місце проходження практики визначається окремо розпорядженням дирекції інституту іноземних мов. Студент, який повторно не пройшов педагогічної практики або отримав негативну оцінку, вважається таким, що не виконав навчальне навантаження і відраховується з університету.

Аналіз виробничої педпрактики здійснюється на науково-методичній конференції "Педагогічна практика в системі професійного становлення майбутнього вчителя іноземної мови", де студенти обговорюють проблеми сучасної школи та діляться власними здобутками.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)