АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проведення первинного туалету новородженої дитини

Читайте также:
  1. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  2. ВИМІРЮВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ У ДИТИНИ
  3. Випишіть військові операції часів Першої світової війни (укажіть хронологічні межі), які відбувалися на Україні. Зазначте час їх проведення.
  4. Вплив місця проведення наукового заходу на оратора
  5. Вплив сім'ї на розвиток дитини
  6. Вправа «Концепція сильних сторін та потреб дитини» (20 хв.)
  7. Графік проведення індивідуально-консультативної роботи з навчальної дисципліни «Договірне право»
  8. ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ
  9. Деякі правила безпеки дитини у вашому домі
  10. Див.: Загальні рекомендації з проведення аудиту ефективності використання державних коштів. Затв. постановою Колегії Рахункової палати України від 12.07.2006 № 18-4.
  11. Для військових психологів щодо підготовки особового складу підрозділів і частин до участі в бою і проведення психологічної реабілітації військовослужбовців із БПТ
  12. Договір підряду на проведення проектних і досліджувальних робіт

Обов’язкові правила

Поведінки медпрацівників під час виконання будь-якої маніпуляції(процедури)

-спокійно та впевнено спілкуйся з дитиною та матір’ю переконуючи їх в своїй компетентності:

«… не хвилюйтесь, я виконаю все професійно, по можливості швидко та безболісно»

 

Проведення первинного туалету новородженої дитини

За наказом МОЗ України №152 від 04.04.2005.

 

Послідовність Зміст
Місце проведення Пологова зала  
Оснащення Пелюшки-3шт, термометр електронний, затискачі- 2шт, ножиці, клема, одяг для новонародженої дитини(шапочка, шкарпетки, сорочка, повзуни), ковдра, сантиметрова стрічка, очні крапелі Тобрекс (0,3% розчин тобраміцину) або Флоксал (0,3% розчин офлоксацину)
Попередня підготовка Проведіть дезінфекцію сповивального столика, вагів, зростоміру Вимийте і знезаразьте руки, надягніть стерильні гумові рукавички.
Основний етап виконання 1. Викладають дитину на живіт матері одразу після народження. Якщо виникає необхідність забезпечити прохідність верхніх дихальних шляхів у здорового новонародженого, слід застосовувати грушу, оскільки при її використанні вірогідність виникнення ускладнень менша, ніж при відсмоктуванні катетером.   2. Обсушують шкіру голови і тіла теплою стерильною пелюшкою.   3. Одягають дитині чисті шапочку і шкарпетки.   4. Накривають сухою чистою пелюшкою та ковдрою.   5. Після закінчення пульсації пуповини, але не пізніше 1 хв. після народження дитини, замінивши стерильні рукавички, перетискають (затискачами на відстані 10 та 12 см. від брюшної стінки дитини) та перетинають пуповину між затискачами (стерильними ножицями);   6. Якщо дитина піднімає голову, відкриває широко рот, шукає груди матері(проявляється пошуковий та смоктальний рефлекс) дитину прикладають до грудей.   7. Вимірюютьтемпературу через 30 хв. після народження дитини в аксілярній ділянці 8. Проводять профілактику офтальмії - не пізніше першої години життя дитини, закладає очні краплі Тобрекс (0,3% розчин тобраміцину) або Флоксал (0,3% розчин офлоксацину)(замість 0,5% еритроміцинової або 1% тетрациклінової мазі, що застосовували раніше) на нижні повіки дитини 9. Клемують пуповину - після контакту «шкіра-до-шкіри» (не менше 2 годин), на підігрітому сповивальному столику накладають стерильну одноразову клему на 0,3-0,5 см від п упкового кільця і на 0,3-0,5см від клеми відтинають залишок пуповини з затискачем. Обробка культі пуповини антисептиками, антибіотиками недоцільна!!! 10. Вимірюють зріст, обвод голови та грудної клітини, зважують дитину. 11. Заповнюють та зав’язують3 браслетки(1,2- на зап’ястки дитини, 3- на зап’ясток матері) Наприклад:
О О Іванова Ніна Іванівна Хлопчик 1. 09. 15 в 14. 00 3.200 50-35-33

12. Одягають дитину після огляду лікаря в чисті повзуни, сорочечку, шапочку, шкарпетки, рукавички.

13. Дитину, разом з матір,ю накривають ковдрою і переводять в палату спільного перебування.

Завершення маніпуляції Проведи дезінфекцію вікористаного матеріалу і сповивального столика. Зроби відмітку про проведення в карті розвитку новонародженого(Ф097/0  

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)