АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дуоденальне зондування

Читайте также:
  1. E. M. Бабосов
  2. Kрок М Лікувальна справа
  3. Kрок М Лікувальна справа
  4. А.1. Паспортна частина
  5. Б. Сенсор-технологія
  6. ГБОУ СПО «САМАРСКИЙ ТОРГОВО-ЭКОНОМИЧЕСКИЙ КОЛЛЕДЖ»
  7. ЕЛЕКТРИЧНЕ ПРОФІЛЮВАННЯ
  8. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО МЕТОД ОПОРУ
  9. ЗАСТОСУВАННЯ ГРІЛКИ
  10. Камеральне опрацювання та інтерпретація польових матеріалів
  11. КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ
Послідовність Зміст
Місце проведення Стаціонар, процедурний кабінет
Оснащення Тонкий дуоденальний зонд з металевою оливою на кінці, пробірки, шприц об’ємом 20 мл, лоток, 33% розчин магнію сульфату,2% розчин натрію гідрокарбонату
Попередня підготовка Вечеря дитини повинна бути легкою виключають продукти, яки спричиняють метеоризм. Обстеженння проводять вранці натще.Вимий руки, знезаразью Надягни стерильні гумові рукавичкию Поклади зонд пінцетом на стерильний лоток беспосередньо перед зондуванням. Перевір прізвище дитини у матері та отримай дозвіл на проведення процедури(маніпуляції).
Основний етап виконання 1. Зондом заміряй відстань від переднього краю зубів до кута нижньої щелепи, а потім до пупка (перша аітка) і втору до ребрової дуги по середньоключичний лінії (друга метка) та познач відстань.Дитину посади. На висоті глибокого вдиху введи зонд за корінь язика. У цей час дитина повинна глибоко дихати і робити ковтальні рухи. 2. Для кращого просування зонда запропонуй обстежуванному походити 20 хв. На відстані 10-15 см від першої позначки відсмокчи вміст шлунка. 3. Дитину поклади на тверду кушетку, правим боком на валик із грілкою. У такому положенні вона ковтає зонд до другої позначки. Контроль місця розташування зонда здійснюй за допомогою універсального індикаторного паперу (рH 6,5 –7,0 свідчить про розташування оливи у дванадцятипалій кишці). 4. Через 5-7 хв після введення зонда починає виділятися світло- жовта прозора жовч – міхурова порція із загальної жовчної протоки в кількості 15-45 мл, виділення тривае 6-10 хв. 6. Через зонд введи 33% розчин магнію сульфату –10-2о мл (2 мл на рік життя) підігрітий до температури тіла. 7. Тривалість періоду від моменту закінчення введення подразника до появи світло-жовтої жовчі розцінюється як П фаза (фаза закритого сфінктера ампули) і в нормі становить 4-6 хв. 8. Ш фаза (фаза порції А охоплює проміжок часу від моменту відкриття сфінктера ампули до виділення міхурової жовчі, тобто до відкриття сфінктера загальної жовчної протоки. Вона тривае 3-5 хв, протягом яких виділяється 3-5 мл світлої жовчі з міхурової і загальної жовчної протоки. 9. IV фаза – міхурова (фаза порції В відповідає часу виділення міхурової жовчі від моменту відкриття сфінктера загальної жовчної протоки і появи темно-оливкової порції В до появи буро-жовтої порції С). У здорових дітей жовчний міхур випорожнюється за 20-25 хв і містить 20-50 мл густої жовчі темно-оливкового кольору. 10. V фаза відповідає виділенню порції С. Протягом 10-20 мл золотаво-жовтої жовчі звнутрішньопечінкових ходів. Потім вводять другий подразник – яєчний жовток або рослинну олію. У нормі знову починає виділятися жовч порції С. 11. Усі порції збирай у різні пробірки. Заверши процедуру обережним виведенням зонда. 12. Пробірки з отриманою жовччю постав у теплу воду і відразу ж відправ до лабораторії. 13. Дитину після процедури обов’язково нагодуй.
Завершення маніпуляції 5. Знезаразь зонд, рукавички.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)