АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація роботи адвоката

Читайте также:
  1. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  2. IV. Організація. Контроль.
  3. Автоматизация и роботизация
  4. Актов присутствие адвоката. К важнейшим личным правам Кон-
  5. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  6. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  7. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  8. Аналіз роботи системи
  9. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  10. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  11. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  12. Варіанти питань до модульної роботи

формула Байеса — одна из основных теорем теории вероятностей, которая позволяет определить вероятность того, что произошло какое-либо событие(гипотеза) при наличии лишь косвенных тому подтверждений (данных), которые могут быть неточны

Формула Байеса:

,

где

— априорная вероятность гипотезы A (смысл такой терминологии см. ниже);

— вероятность гипотезы A при наступлении события B (апостериорная вероятность);

— вероятность наступления события B при истинности гипотезы A;

— полная вероятность наступления события B.

Вступ.

Я, ……, студентка Путивльського коледжу СНАУ зі спеціальності 5.03040101"Правознавство", проходила виробничу практику на у приватного Адвоката Куц Констянтина Констянтиновича з 05 травня 2014 р. по 14 червня 2014 року.

Діяльність адвоката спеціалізується на наданні правової допомоги у різних категоріях справ: надає юридичні консультації та послуги претензійно-позовного характеру, здійснює юридичний супровід, представництво у цивільних, господарських, адміністративних справах.

Основними принципами діяльності адвоката є конфіденційність, справедливість, добросовісність, чесність і порядність.

Метою проходження виробничої практики є ознайомлення з діяльністю адвоката, набуття знань щодо складання процесуальних документів, надання консультацій громадянам, та практичних знань щодо порядку участі сторін у суді.

З початком практики я з керівником розробили план проходження практики відповідно до якого я повинна виконати ряд завдань з метою здобуття навичок у сфері практичної юриспруденції.

Керуючись планом проходження практики, я виконала чималу роботу зокрема із підготовки та складання процесуальних документів, таких як позовні заяви, заперечення проти позовів, адвокатські запити, заяв про збільшення позовних вимог, заяв про зміну предмета позову та інше. Крім того, я працювала над індивідуальним завданням, що було поставлене мені керівником-методистом практики.

Якщо детальніше, то відповідно до плану, на початку проходження практики я ознайомилася з матеріально-правовою базою проходження практики та особливостями діяльності адвоката. Керівником практики було надано законодавчі акти, що регулюють діяльність адвокатів.

Після ознайомлення із законодавством перед мною були поставлені конкретні завдання з ознайомлення з порядком написання процесуальних документів та ознайомлення з матеріалами справ.

Під час проходження практики я мала змогу бути присутня на судових засіданнях, на яких отримала досвід щодо діяльності адвокатів, суддів та інших працівників апарату суду.

Я була присутня на судовому засіданні по справі про розірвання щлюбу у зв’язку з психологічною не сумісністю характеру. Після проведення судового засідання суддею було ухвалено рішення про розірвання шлюбу яким позов задоволено та розірвано шлюб. На цьому засіданні я ознайомилася з порядком винесення рішень та ухвал.

На іншому судовому засіданні по справі про позбавлення батьківських прав у зв’язку з систематичною не сплатою аліментів суддею було задоволено позовні вимоги та позбавлено батьківських прав особу відповідача.

На судовому засіданні по справі про порушення трудових прав працівників, членів профспілки роботодавець незаконно звільнив працівників, попередньо не погодивши це з профспілкою. Суддя переніс судове засідання у зв’язку з недостатнім часом для ознайомлення з матеріалами справи сторони відповідача.

Також під керівництвом керівника практики я складала деякі документи.

Уході проходження практики я також виконувала різноманітні завдання керівника практики, наприклад відносила заяви та клопотання до міського суду, сплачувала судові збори.

Протягом періоду проходження практики виконувала індивідуальне завдання.

Підсумовуючи результати виробничої практики, я дуже задоволена виконанням мною завдань.

Проте не всі завдання, що були поставлені перед мною виконувались легко, адже з деякими документами я зустрічалася вперше.

 

 

Організація роботи адвоката

Діяльність адвокатських об'єднань ґрунтується на принципах добровільності, самоврядування, колегіальності та гласності. Особливістю адвокатських об'єднань є те, що вони створюються адвокатами не з метою реалізації власних прав, свобод та інтересів чи одержання прибутку, а для виконання обов'язків, покладених на них державою. Відповідно до закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» адвокатське об’єднання є юридичною особою, створеною шляхом об’єднання двох або більше адвокатів (учасників), і діє на підставі статуту. Адвокатське об’єднання має самостійний баланс, може відкривати рахунки у банках, мати печатку, штампи і бланки із своїм найменуванням.

Адвокат … також дотримується і здійснює діяльність на підставі…

Юридична адреса:….

Структура….

Про створення, реорганізацію або ліквідацію адвокатського об’єднання, зміну складу його учасників адвокатське об’єднання протягом трьох днів з дня внесення відповідних відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців письмово повідомляє відповідну раду адвокатів регіону.

 

Стороною договору про надання правової допомоги є адвокатське об’єднання. Від імені адвокатського об’єднання договір про надання правової допомоги підписується учасником адвокатського об’єднання, уповноваженим на це довіреністю або статутом адвокатського об’єднання.

 

Адвокатське об’єднання може залучати до виконання укладених об’єднанням договорів про надання правової допомоги інших адвокатів на договірних засадах. Адвокатське об’єднання зобов’язане забезпечити дотримання професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. Для реєстрації адвокатського об’єднання до Державної реєстраційної служби України подаються:

1. Заява, підписана уповноваженим представником об’єднання;

2. Статут адвокатського об’єднання;

3. Установчий договір чи протокол зборів адвокатів про створення адвокатського об’єднання;

4. Дані про кількісний склад адвокатського об’єднання, наявність у його членів свідоцтв про право на заняття адвокатською діяльністю;

5. Документ про внесення плати за реєстрацію.

Державний реєстратор за відсутності підстав для залишення документів, які подані для проведення державної реєстрації юридичної особи, без розгляду зобов'язаний перевірити ці документи на відсутність підстав для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи. За відсутності підстав для відмови державний реєстратор повинен внести до реєстраційної картки ідентифікаційний код відповідно до вимог Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації юридичної особи на підставі відомостей цієї реєстраційної картки. Дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації юридичної особи є датою державної реєстрації адвокатського об’єднання. Підставами для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи є: невідповідність відомостей, які вказані в реєстраційній картці на проведення державної реєстрації юридичної особи, відомостям, які зазначені в документах, що подані для проведення державної реєстрації юридичної особи; невідповідність установчих документів; порушення порядку створення юридичної особи, який встановлено законом. Зокрема наявність обмежень на зайняття відповідних посад, встановлених законом щодо осіб, які зазначені як посадові особи органу управління юридичної особи; невідповідність відомостей про засновників (учасників) юридичної особи відомостям щодо них, які містяться в Єдиному державному реєстрі; наявність обмежень щодо вчинення засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженою ними особою юридичних дій; наявність в Єдиному державному реєстрі найменування, яке тотожне найменуванню юридичної особи, яка має намір зареєструватися; використання у найменуванні юридичної особи приватного права повного чи скороченого найменування державного органу або органу місцевого самоврядування, або похідних від цих найменувань, або історичного державного найменування, перелік яких встановлюється Кабінетом Міністрів України; невідповідність найменування юридичної особи вимогам закону щодо найменування окремих видів юридичних осіб (банк, кредитна спілка, недержавний пенсійний фонд тощо); встановлена іншими законами заборона використання у найменуванні юридичної особи певних термінів, абревіатур, похідних термінів. Відмова у проведенні державної реєстрації юридичної особи, зокрема адвокатського об’єднання з інших підстав не допускається.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)