АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перелік тем рефератів, есе та загальні вимоги щодо їх написання

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  3. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  4. Аналітичні реакції та вимоги до них
  5. Вентиляція. Вимоги до вентиляції.
  6. Вимоги до бланків документів
  7. Вимоги до бланків документів. Оформлювання сторінки
  8. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ І РЕМОНТІ
  9. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ
  10. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word
  11. Вимоги до додатків
  12. Вимоги до економічного забезпечення збройних сил

 

Написання індивідуальної пошуково-аналітичної та наукової роботи (реферату або есе) здійснюється шляхом опрацювання законодавчих актів, нормативно-інструктивних документів, інформації, що отримана на лекціях, практичних заняттях, шляхом опрацювання підручників, навчальних посібників, монографій, статей та інших наукових праць як вітчизняних, так і зарубіжних авторів. Робота повинна бути підготовлена якісно з використанням необмеженої кількості джерел інформації. Бажаним є подання у роботі елементів науково-дослідницького характеру. На основі наукової роботи студенти можуть підготувати доповідь на наукову конференцію.

Розпочинаючи роботу над виконанням реферату, студентам необхідно ознайомитись з міжнародним стандартом ИСО 214-76 «Реферат и аннотация. Общие требования».

Написання реферату здійснюється шляхом опрацювання законодавчих актів, нормативно-інструктивних документів, інформації, що отримана на лекціях, практичних заняттях, шляхом опрацювання підручників, навчальних посібників, монографій, статей та інших наукових праць як вітчизняних, так і зарубіжних авторів. Реферат не може бути підготовлений якісно з використанням обмеженої кількості (1/3) джерел інформації. Бажаним є подання у рефераті елементів науково-дослідницького характеру.

Реферат виконується на стандартних аркушах паперу, підшитих разом. Текст його може бути написаним від руки або надрукованим через 1,5 інтервали (шрифт 12-14). Обсяг реферату – 15-20 пронумерованих сторінок з полями: ліворуч – 30 мм, праворуч – 10 мм, знизу та зверху – 20 мм.

Реферат повинен мати титульну сторінку (назва університету, факультету, кафедри, теми, курсу, групи, спеціальності, навчальної дисципліни, а потім прізвище та ініціали студента), зміст або план, текстову частину, список використаної літератури.

Текстова частина має складатися зі вступу, розділів (параграфів) основної (змістовної) частини і висновків.

У вступі необхідно навести обґрунтування (стисло) актуальності теми, визначити мету роботи, завдання, які вирішено (питання які розглянуто), інформаційну базу.

Основна частина реферату крім поділу на декілька пунктів (параграфів, питань) повинна бути викладеною так, щоб являти собою єдине ціле. У кінці кожного пункту бажано робити короткі висновки та підвести читача до наступного пункту (параграфу, питання).

Висновки повинні охоплювати зміст всієї роботи та містити конкретні пропозиції автора реферату з розглянутих питань (розглянутої теми).

За текстом реферату повинні бути зробленими посилання на використані джерела інформації, перелік яких необхідно навести в кінці роботи.

Оформлений реферат в установлені терміни подається на кафедру. списування рефератів та порушення терміну його подачі викладачеві. Після перевірки реферату викладач проводить індивідуальну бесіду із студентом за темою, після чого оголошується оцінка.

 

Есе за проблематикою державного фінансового аудиту пропонується як самостійна творча робота із запропонованого нижче переліку тем для самостійного вибору студентами.

Розпочинаючи виконання есе студент повинен враховувати наступні моменти. Як жанр твору вільної композиції есе межує, з одного боку, з науковою статтею, а з іншого – з філософським трактатом. Тому есе має виражати індивідуальні враження й міркування студента з конкретної обраної теми, не претендуючи на вичерпне її трактування. Головною установкою під час виконання есе мають бути думки, відчуття студента та його відношення до проблеми, запропонованої у темі. Студенту потрібно знайти оригінальну ідею (навіть на традиційному матеріалі), нестандартний погляд на вирішення проблеми. Для цього він має передати особове сприйняття проблеми шляхом підбору та застосування аналогій, наведення численних прикладів, використання всіляких паралелей і асоціацій. Запропонована проблема має бути розглянута студентом із різних сторін; в есе має бути яскраво виражена авторська позиція щодо шляхів вирішення проблеми.

Структура есе (план) має включати наступні розділи: (1) вступ, постановка проблеми у загальному вигляді та її зв’язок з останніми дослідженнями і публікаціями; (2) постановка задачі (формулювання цілей і методів дослідження теми, яка розглядається); (3) результати (викладення основного матеріалу дослідження з обґрунтуванням отриманих наукових результатів); (4) висновки (наукова новизна; теоретичне і практичне значення дослідження); (5) література (список використаних джерел (не менше 6 джерел), на які є посилання у тексті, наведені у квадратних дужках).

Рекомендований обсяг есе – 15-20 сторінок формату А4 (поля: ліворуч – 30 мм, праворуч – 10 мм, знизу та зверху – 20 мм).

Виконана студентом робота (реферат, есе) повинна бути належно оформлена і здана викладачу для перевірки у встановлений графіком навчального процесу термін.

Виконані студентами роботи оцінюються із урахуванням їхньої відповідності вимогам, що пред’являються до змісту, структури, обсягу та оформленню. Роботи, які не відповідають встановленим вимогам, повертаються студентам для усунення недоліків, після чого повторно рецензуються. Під час прийняття від студентів виконаних робіт викладачем може бути проведено співбесіду стосовно знань студентом основних положень нормативних актів, змісту реферату (есе), обґрунтованості висновків.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)