АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перев’язка рани в стадії гідратації

Читайте также:
  1. Контрольна перев’язка асептичної післяопераційної рани
  2. Механізм правового регулювання, його елементи і стадії
  3. Основні етапи і стадії процесу соціалізації
  4. Основні стадії застосування норм права
  5. Перев’язка опікової рани
  6. Перев’язка рани в стадії дегідратації.
  7. Підстави і стадії юридичної відповідальності
  8. Політична соціалізація: сутність і стадії
  9. Правозастосування, його ознаки і функції, стадії
  10. Предмет, методи, способи, засоби, типи, сфери, функції, напрями, межі та стадії правового регулювання
  11. Принципи створення автоматизованих інформаційних систем (АІС) та інформаційних технологій (АІТ). Основні стадії життєвого циклу АІС і АІТ.

Фаза гідратації -набряк тканин (краї рани набряклі та ущільнені, в рані є некротичні тканини, гнійний вміст) та очищення рани від гнійно- некротичних тканин та гною.

Оснащення:

  1. Фантом «Гнійна рана в стадії гідратації» на цераті.
  2. Ємкості з - 1% розчином йодонату;

- 3% розчином перекису водню;

- 10% розчином хлориду натрію.

  1. 2 лотки з 0,2% розчином хлорантоїну чи іншого дезінфектанту для використаного інструменту та матеріалу.
  2. Стерильний ниркоподібний лоток зі стерильними марлевими серветками, кульками, тампоном або турундою та 4 пінцетами, який необхідно взяти зі стерильного столу корнцангом, що стоїть в ємкості з 6 % р-ном перекису водню.

 

Попередня підготовка:

1. Зручно розташувати фантом на цераті, ємкості з розчинами йодонату, перекису водню та хлориду натрію, лотки для використаного матеріалу та інструментів.

2. Одягнути маску, гумові рукавички.

3. Перевірити дату та час накривання стерильного столу.

4. Відкрити стерильний стіл, на якому розташовані стерильні серветки, кульки, тампони, ниркоподібні лотки, пінцети, затискачі, шприці, ножиці тощо.

5. Взяти з ємкості з 6% р-ном перекису водню корнцанг.

6. Корнцангом взяти зі стерильного столу ниркоподібний лоток, не торкаючись його внутрішньої сторони і країв.

7. Покласти на лоток стерильний перев’язочний матеріал і пінцети таким чином, щоб один з них взяти рукою, не торкаючись лотка.

8. Поставити зручно лоток поруч з фантомом.

9. Закрити стерильний стіл.

 

Основні етапи виконання:

  1. Взяти у ліву руку пінцет, що виступає над лотком, не торкаючись ні до чого рукою(далі лівий пінцет).
  2. Взяти лівим пінцетом зі стерильного лотка в праву руку ще один пінцет (далі правий пінцет –ним працюємо в рані та поетапно змінюємо його).
  3. Зняти з рани правим пінцетом серветку в напрямку уздовж рани від одного її кінця до другого. Покласти серветку в лоток «Використаний матеріал». Видалити з рани тампон від попередньої перев’язки, обережно підтягуючи його. Покласти тампон та правий пінцет у лотки для використаного матеріалу та інструментів.
  4. Взяти в праву руку лівим пінцетом другий стерильний пінцет.
  5. Лівим пінцетом взяти зі стерильного лотка марлеву кульку, змочити її в розчині йодонату (залишки йодонату видалити, притискаючи кульку до внутрішньої поверхні ємкості), перекласти її в правий, обробити шкіру навколо рани, починаючи від країв і йдучи до периферії. Кульку викинути у лоток для використаного матеріалу.

Якщо в рані є гній, його не витирають, а беруть сухі кульки та

обережно притискають до поверхні рани, як промокатку.

  1. Взяти лівим пінцетом марлеву кульку, змочити її розчином перекису водню, перекласти в правий пінцет і обробити рану, обережно притискаючи кульку до поверхні рани. Кульку викинути у лоток «Використаний матеріал».
  2. Осушити рану сухою кулькою та викинути її у лоток «Використаний матеріал». (Кульку взяти лівим пінцетом, а потім перекласти в правий).
  3. Взяти лівим пінцетом ще одну кульку, змочити її в розчині йодонату, перекласти в правий,обробити шкіру навколо рани.

Кульку та пінцет покласти у відпрацьовані лотки.

  1. Взяти зі стерильного лотка ще один пінцет та тампон. Останній захопити за кінці пінцетами, намотати його навколо губок пінцетів та занурити в ємкість з гіпертонічним розчином. Залишки розчину видалити, притискаючи тампон до внутрішньої поверхні ємкості. Розмотати тампон.
  2. Правим пінцетом зафіксувати вільний кінець тампону, обережно ввести його в рану та вкласти вздовж рани. При цьому правий пінцет тримати закритим, розташовувати його вздовж рани, руку повернути в протилежний від лівого пінцету бік.
  3. Дійшовши до протилежного краю рани, ліву руку з пінцетом повернути в протилежний бік, а правим пінцетом продовжити вкладати тампон пухко вздовж рани. При цьому правий пінцет тримати закритим, розташовувати його вздовж рани, руку повернути в протилежний від лівого пінцету бік.
  4. Лівим пінцетом взяти стерильну серветку, перекласти її в правий, покласти на рану, а на неї покласти ще декілька серветок.
  5. Використані пінцети відправити в лоток «Використаний інструмент».
  6. Закріпити серветки бинтовою або пластирною пов’язкою.
  7. Використаний інструмент занурити в дезрозчин для подальшого ополіскування та замочування, використаний матеріал помістити в спеціальну ємкість для подальшої утилізації.

 

Примітка: У пацієнтів, у разі застосування клейових пов’язок, шкіру навколо рани обробляють пінцетом, яким зняли пов’язку за допомогою ватних кульок, змочених бензином чи ефіром від країв до периферії, а потім залишки бензину чи ефіру видаляють сухими кульками. Після цього пінцет вилучити.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)