АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Надання допомоги у разі напруженого пневмотораксу

Читайте также:
  1. Виробництво – це вплив людини на матеріальний світ природи з метою надання йому властивостей і форм природи, придатних для задоволення потреб людини.
  2. Державна система медичної допомоги, її фінансування
  3. Збори до Фонду страхування по тимчасовій непрацездатності та порядок нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності
  4. Мета, завдання, принципи психологічної допомоги при НС
  5. Можливості державних структур, громадські і волонтер-ські ініціативи з надання гуманітарної, психологічної, правової та соціальної допомоги населенню
  6. Надання долікарняної допомоги при ураженні електричним струмом.
  7. Надання долікарської допомоги при нещасних випадках
  8. Надання першої допомоги при втраті свідомості, зупинці серця
  9. НАДАННЯ ПЕРШОЇ ДОПОМОГИ ПРИ УРАЖЕННІ ЕЛЕКТРИЧНИМ СТРУМОМ
  10. Надання правової допомоги населенню.
  11. Організація в Україні екстреної медичної допомоги.

Пневмоторакс - наявність повітря у плевральній порожнині. Клапанний або напружений пневмоторакс виникає при порушенні цілості бронхів або утворення клапана в ділянці рани. Повітря на вдиху надходить в плевральну порожнину, а на видиху через закриття клапану не виходить назовні. Відбувається накопичення повітря зі зміщенням органів середостіння в здоровий бік.

  1. Привітатися з пацієнтом, представитися, отримати згоду на надання допомоги.
  2. Діагностувати напружений пневмоторакс на підставі важкого загального стану, вимушеного положення, утрудненого дихання, порушення серцево - судинної діяльності, відставання ураженої половини в диханні.
  3. Перевести напружений пневмоторакс у відкритий, для чого виконати:

o пункцію плевральної порожнини

товстою голкою (Дюфо) із суворим дотриманням асептики в II міжребер’ї по серединноключичній лінії. Голку залишити у плевральній порожнині, прикрити стерильною серветкою або герметично прив’язати на ній пальчик від гумової рукавички з невеликим надрізом на кінці;

o або дренування по Бюлау,

для чого на голку, введену під час пункції в плевральну порожнину прикріпити гумову трубку довжиною до 1м. На другий кінець гумової трубки прив’язати палець від гумової рукавички з невеликим надрізом на кінці. Кінець трубки з пальцем на кінці занурити в ємкість з дезрозином.

  1. Ввести серцеві, знеболюючі препарати, дати кисень.
  2. Транспортувати у положенні напівсидячи до лікувального закладу.

 

Примітка: Фельдшер виконує все вказане самостійно, а медична сестра все необхідне готує лікарю.

 

Надання допомогу у разі опіку плечового суглобу або кисті

Опік – це пошкодження шкіри та підлеглих тканин внаслідок дії на них високої температури, хімічних речовин, фізичних факторів.

Надання допомоги передбачається у разі термічного опіку II ступеня.

1. Привітатися з пацієнтом, представитися, отримати згоду на надання допомоги.

2. Діагностувати опік II ступеня на підставі анамнезу, огляду ураженої ділянки, на якій шкіра червоного кольору, набрякла, стовщена, з окремими пухирями різної величини та ексудатом світло - жовтого кольору.

3. Ввести знеболюючі за показаннями.

4. Приготувати оснащення для перев’язки опікової рани та накладання бинтової пов’язки.

5. Перев’язати опікову рану.

6. Накласти бинтову пов’язку: у разі опіку плечового суглобу – колосоподібну, а пальців та кисті - „лицарську рукавичку”.

7. Забезпечити транспортування до опікового або хірургічного відділення.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)