АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Черговий сигналіст-барабанщик

Читайте также:
  1. Щоденно наказом по частині призначаються ЧЧ, ПЧЧ, начальник варти, черговий парку, черговий Пд, а також Пд, від яких виділяються ДН в/ч й о/с для виконання нарядів на роботи.
  2. Якщо у Пд (штаб, парк, КПП, їдальню, інше місце чергування) прибув начальник від КЧ і вище, черговий повинен негайно доповісти ЧЧ

 

Кожний черговий підрозділу(начальник варти) доповідає новому помічникові чергового частини. Наприклад: «Товаришу лейтенанте. Добовий наряд І роти І батальйону на розвід прибув у повному складі. Черговий сержант Сергієчко». Помічник чергового військової частини шикує наряд і оголошує особовому складові військове звання та прізвище чергового частини і своє прізвище.

У визначений командиром частини час (цей час зазначений у розпорядку дня) на місце розводу прибуває новий черговий частини. Для його зустрічі помічник подає команду: «Добовий наряд – РІВНЯЙСЬ, СТРУНКО, рівняння – ПРАВОРУЧ(ЛІВОРУЧ)». Зустрічає й доповідає черговому частини (ЧЧ), наприклад: «Товаришу майоре. Добовий наряд для розводу вишикуваний. Помічник чергового частини лейтенант Семчук».

Прийнявши рапорт черговий частини стає обличчям до строю та вітається з особовим складом. Після цього проводиться розвід, метою якого є перевірка готовності до несення служби новим нарядом і переходу його у підпорядкування черговому частини. Черговий перевіряє склад наряду, виявляє осіб, які нездатні нести службу за станом здоров’я або за інших причин, перевіряє зовнішній вигляд, озброєння та знання обов’язків особами добового наряду, дає вказівки щодо усунення недоліків.

Під час перевірки наряду, черговий роти(парку, КПП, штабу) супроводжує чергового частини.

Після закінчення перевірки черговий частини виходить на середину строю (обличчям до строю), а його помічник – на один крок позаду й зліва і подає команду: «Добовий наряд, РІВНЯЙСЬ, СТРУНКО. Оркестр, грай збір» («Барабанщик, бий збір»).

По закінчення гри «Збір» черговий частини визиває до себе начальника варти і вручає йому записку з паролем. Переконавшись, що пароль зрозумілий правильно, черговий частини дає команду: «Начальнику варти, стати до строю.»

Після цієї команди начальник варти стає на своє місце, а оркестр (сигналіст – барабанщик) виходить вперед на 10-15 кроків і повертається до строю. Черговий частини подає команду: «Оркестр, грай розвід.»

Після закінчення гри оркестру та подання команди: «Добовий наряд, право - РУЧ», Кроком-РУШ», добовий наряд частини стройовим кроком проходить повз чергового частини та його помічника і прямують до місць несення служби.

 

Слайд 10

Навчальне питання №3.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)