АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методи проведення оксигенотерапії

Читайте также:
  1. I. ГИМНАСТИКА, ЕЕ ЗАДАЧИ И МЕТОДИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ
  2. I. Методические основы
  3. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  4. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ ДЛЯ ВЫПОЛНЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛЬНОЙ РАБОТЫ
  5. II. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКАЯ КАРТА ДИСЦИПЛИНЫ
  6. III. УЧЕБНО – МЕТОДИЧЕСКИЕ МАТЕРИАЛЫ ПО КУРСУ «ИСТОРИЯ ЗАРУБЕЖНОЙ ЛИТЕРАТУРЫ К. XIX – НАЧ. XX В.»
  7. IV ИНФОРМАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДИСЦИПЛИНЫ.
  8. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  9. VI.УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДИСЦИПЛИНЫ
  10. VIII. Методика экспресс-диагностики педагогической направленности учителя (Ю.А. Кореляков, 1997)
  11. Адміністративні методи державного управління.
  12. Адміністративні методи менеджменту
Послідовність Зміст Примітки
Показання   Місце виконання   Підготувати необхідне Тяжкі захворювання та невід­кладні стани, які супроводжу­ються гострою дихальною не­достатністю   Пологовий будинок, палата ін­тенсивної терапії дитячої лікар­ні, ФАП, машина швидкої допо­моги   Киснева подушка, носовий ка­тетер, апарат Боброва, серветки, маска, дезінфекційний розчин  
Алгоритм виконання     Інгаляція кисню через маску з кисневої подушки Вимийте руки. Дитину покладіть у ліжко з під­вищеним головним кінцем, на правий бік, якщо дозволяє вік дитини.    
  Проведіть туалет верхніх диха­льних шляхів, після чого мар­леву серветку змочіть водою та покладіть на маску кисневої подушки. Маску піднесіть до рота дитини. Поступово відкривайте вентиль кисневої подушки, регулюйте швидкість подачі кисню. Процедуру виконуйте протя­гом 7—10 хв. Інгаляція кисню з викорис­танням апарата Боброва Вимийте руки. Проведіть туалет верхніх дихаль­них шляхів. Апарат Боброва заповніть во­дою в кількості 200-300 мл. Один кінець трубки, через яку інгалюється кисень, з'єднайте із джерелом кисню, а інший занурить у банку Боброва. Іншу трубку, по якій зволожений ки­сень подається до пацієнта і зна­ходиться над водою, з'єднайте з маскою, піднесіть до рота ди­тини на відстані 3-4 см. Пода­вайте кисень протягом 7-10 хв. кожної години.   Оксигенотерапію широко застосову­ють під час надання невідкладної медич­ної допомоги при порушеннях дихан­ня в дітей різного генезу. Слід пам'ята­ти, що високі кон­центрації кисню (більше ніж 70 %) та його тривале засто­сування негативно впливають на діяль­ність серцево-судин­ної та нервової сис­тем. Вибір методу оксигенотерапії за­лежить від стану ди­тини та умов, в яких вона перебуває. Ки­сень можна подава­ти за допомогою кисневої подушки через маску, через носовий катетер, у кувез, у кисневий намет.
  Заповнити медичну документацію   Інгаляція кисню за допомо­гою носового катетера Вимийте руки. Проведіть туалет верхніх дихаль­них шляхів. Трубку від апарата Боброва, яка знаходиться над водою, з'єд­найте з одноразовим носовим катетером. У ніздрі дитині введіть дві то­ненькі трубочки від носового катетера, їх зафіксуйте лейкопластиром Подачу зволоженого кисню здійснюйте протягом 7-10 хв. щогодини.   Про проведену процедуру зробіть відмітку в листку призначень. Кисень у подушку можна набирати з кисневого балона або від системи централізованої по­дачі кисню. Засто­сування кисню без­посередньо з кисне­вого балона (через редуктор для зни­ження тиску) дозво­ляє проводити кис­неву терапію протя­гом тривалого часу. Але у зв'язку з існу­ючою небезпекою при експлуатації за­стосування кисневих балонів у дитячих стаціонарах небажане.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)