АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Промисловий податок

Читайте также:
  1. Єдиний податок
  2. Єдиний податок суб'єктів малого підприємництва
  3. Лісопромисловий комплекс України
  4. Податок на автомобілі
  5. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки
  6. Прибутковий податок з фізичних осіб
  7. Промисловий капітал

Нналежить до основних місцевих податків Німеччини. За дохідної складової промислового податку під оподаткування, крім прибутку, підпадає сума, рівна 0,3% від величини відсотків за користування позиковими засобами капітального характеру, взятими на тривалий термін. Враховуються також збитки, отримані від діяльності інших підприємств (при дольовій участі в ньому платника податків). Передбачено ряд відрахувань: на суму, рівну 1,2% вартості земельних ділянок, суми прибутку, отримані від діяльності інших підприємств, а також від діяльності закордонних філій.

Умови оподаткування по цій частині податку диференційовані за категоріями платників податків. Місцева влада може збільшувати базову ставку промислового податку, в результаті чого ставка цього податку коливається від 15 до 24% прибутку фірми в залежності від землі і громади. Мінімальний дохід при оподаткуванні цим податком становить 60 000 євро.

Для персональних платників податків (фізичних осіб і товариств) встановлений неоподатковуваний мінімум, на який зменшується (у сумі 48000 євро) оподатковуваний дохід. У нових землях (колишня НДР) він дорівнює 84000 євро.

Для цієї категорії платників податків податок у частині доходу розраховується за ставками, диференційованими залежно від розміру оподатковуваного доходу:

Оподатковувана база податку складалася з вартості власного капіталу платника податків за балансом плюс 0,5 вартості позикового капіталу, в тому випадку, якщо його величина перевищувала 50000 євро плюс капітал неоголошених осіб (у Німеччині його називають тихим капіталом).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)