АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПУХЛИНИ СЕЧОВОГО МІХУРА

Читайте также:
  1. Класифікація типів зародкового міхура (зм).
  2. Передракові захворювання, доброякісні і злоякісні пухлини шкіри
  3. Утворення макроспор. Розвиток зародкового міхура Polygonum-типу

Розрізняють доброякісні (папіломи, фіброми, гемангіоми) та злоякісні (саркома, рак). Злоякісні пухлини вирізняються швидким інфільтративним ростом з руйнуванням стінки сечового міхура.

Клінічна картина і діагностика

При раку сечового міхура стан хворих швидко погіршується. Хворі скаржаться на біль в ділянці сечового міхура, можливі дизурійні розлади, виділення гнійноїсечі, гематурію. Діагноз установлюють за допомогою цистоскопії і біопсії.

Лікування

Доброякісні пухлини оперують електрохірургічним методом.

У випадку злоякісних пухлин проводять вирізання стінки або видалення сечового міхура, після чого застосовують променеву терапію

 

ГІДРОЦЕЛЕ

Це водянка яєчка — скупчення рідини в порожнині власної оболонки яєчка. Хвороба може бути вродженою та набутою. Причинами є травма, хронічний запальний процес яєчка і його оболонки.

Клінічна картина

Спостерігається збільшення ураженої половини мошонки, при водянці обох яєчок — збільшення всієї мошонки. Рідина, що скупчується, є прозорою, з жовтуватим відтінком. При проходженні пучка світла через мошонку ця ділянка просвічується (діафаноскопія).

Лікування

Основним методом лікування є операція.

ОРХІТ

Запалення яєчка. Може виникати після травми і перенесеного інфекційного захворювання (скарлатина, грип, туберкульоз тощо). Інфекція поширюється гематогенним шляхом.

Клінічна картина

Захворювання починається гостро. Температура тіла підвищується до 39-40 °С, з'являються озноб і гострий біль в яєчку, який іррадіює по ходу сім’яного канатика. При огляді і пальпації виявляють набряк і гіперемію шкіри мошонки, яєчко збільшене в розмірах.

Лікування

1. Постільний режим.

2. Антибіотики і анальгетики.

3. Новокаїнова блокада сім'яного канатика.

ЕПІДИДИМІТ

Запалення придатків яєчка. Етіологія така сама, як при орхіті.

Клінічна картина

Захворювання проявляється болем в яєчку, який іррадіює в пахову ділянку, підвищенням температури тіла і збільшенням придатка.

Лікування

1. Носіння суспензорія.

2. Анальгетики.

3. Антибіотики.

4. Новокаїнова блокада сім'яного канатика.

 

ФІМОЗ

Звуження крайньої плоті, яке утруднює оголення головки статевого члена. Частіше ця патологія спостерігається у дітей і має вроджений характер. У дорослих розвивається після травми або запалення крайньої плоті.

Клінічна картина

При значному звуженні крайньої плоті у хворих порушується сечовипускання, сеча йде тонким струменем.

Лікування Операція — розтин крайньої плоті.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)