АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З а в д а н н я

1. Звєрєв, який відбував покарання у виді позбавлення волі у виправній колонії максимального рівня безпеки, та грома­дянка Онуфріенко звернулися до адміністрації колонії з проханням дозволити їм реєстрацію шлюбу.

2. Яке рішення повинен прийняти начальник ко­лонії?

3. Засуджений до позбавлення волі Бобенко звернувся до начальника виправної колонії мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання із заявою про надання йому можливості поїхати до місця його проживання з метою складання угоди купівлі-продажу автомобіля "Мерседес", власником якої є за­суджений. Продаж автомобіля е необхідним для утри­мання і допомоги його маленьким дітям, які залишилися без батьків.

4. Як повинна бути розглянута заява засудженого?

5. Засуджений Іванов звернувся зі скаргою до прокурора на те, що від нарахованого йому заробітку проводяться відрахування за комунально-побутові та інші послуги.

6. Яке рішення повинен прийняти прокурор?

7. Які діють правила відшкодування вартості харчу­вання, одягу, взуття, постільної білизни та якою право­вою нормою цей порядок передбачено?

8. Козленко 9 травня 1987 р. був затриманий і засуджений, йому пред'явлено звинувачення у вчиненні крадіжки. 29 березня 1988 р. його виправдали, тобто кримінальна справа була припинена за відсутністю у діях цього громадянина складу кримінального злочину (ст. 6 п. 2 Кримінально-процесуального кодексу України), і звільнили із залу суду.

9. Козленко звернувся до суду з позовом про відшкодування збитків, заподіяних незаконними діями органів дізнання, попереднього слідства, прокуратури і суду.

10. Яке рішення повинен прийняти суд?

11. Засуджений Букалов, який відбував покарання у виправній колонії середнього рівня безпеки, звернувся до начальника колонії з проханням дозволити йому відпустку для поїздки додому. На прийомі у начальника колонії він пояснив, що бажає вступити до вищого технічного навчального закладу.

12. Яке рішення може (чи повинен) прийняти началь­ник колонії?

13. Які можливості існують у колонії для набуття за­судженими освіти і підвищення виробничої кваліфікації?

14. Чи можуть засуджені до позбавлення волі набува­ти вищої освіти?

15. Під час обговорення кандидатури на вакантну посаду начальника загону Волобуеву було відмовлено у прийнятті на цю роботу за браком документа про освіту за психологічним або педагогічним фахом. Волобуєв звер­нувся до вищої посадової особи зі скаргою.

16. Яке рішення повинно бути прийняте за цією скаргою? '

17. Чи є обов'язковою вимога наявності психологічної або педагогічної освіти у начальників відділень соціально-психологічної служби?

18. Тарасенко звернувся зі скаргою до прокурора на те, що його лист, направлений керівнику обласної державної ад­міністрації, не був ним особисто розглянутий, а був переданий іншій посадовій особі і фактично по суті його прохання не було розглянуто. Йому також було роз'яснено, що особисто керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, установ, організацій та підприємств зобов'язані розглядати заяви, листи та скарги тільки громадян України окремої групи (Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці тощо), а всі інші категорії громадян України такого права не мають.

19. Як повинен діяти прокурор?

20. Поясніть зміст ст. 14, 15 і 16 Закону України "Про звернення громадян" від 2 жовтня 1996 р. (Відомості Верховної Ради України. –1996. - № 47. – Ст. 256), ст. 24 Конституції України.

21. Засуджений Губанов, який відбував покарання у виправній колонії максимального рівня безпеки, звернувся до началь­ника колонії з проханням перевести його у небезпечне місце, тому що однокамерники погрожують його вбити за те, що він не повертає картярський борг.

22. Яке рішення повинен прийняти начальник колонії?

23. Які права на особисту безпеку мають засуджені до позбавлення волі?

24. Засуджений Шевчук звернувся з письмовою скаргою у Комітет ООН по правах людини. Через деякий час він дістав відповідь, що у зв'язку з вступом України до Ради Європи, йому доцільно звернутися тепер до Європейського суду чи Європейської комісії по правах людини.

25. Чи має право засуджений Шевчук звертатися зі скаргою до міжнародних інстанцій?

26. Назвіть підписані Україною правові акти, які за­хищають права та інтереси людини.

27. Який існує порядок звернення громадян України до Європейського суду?

28. Дружина засудженого Лаврова подала заяву в суд про розлучення. У шлюбі вони перебувають три роки. Засуджений є інвалідом III групи, ліквідатором аварії на Чорнобильській атомній електростанції, до арешту 17 років працював водієм автобуса. Проживав із сім'єю у двокімнатній квартирі. Має автомобіль, дачну ділянку.

29. Засуджений звернувся з листом до прокурора, де запитує, скільки часу він має право не давати згоди на розлучення?

30. Яке рішення повинен прийняти прокурор?

31. Бойко звернувся до начальника колонії з про­ханням стягнути з особового рахунку Плугова і перера­хувати на його особовий рахунок 30 грн., які Плутов ви­нен Бойку. У заяві зазначено, що 6 місяців тому засуд­жений Бойко продав засудженому Плугову свою електро­бритву за 30 грн., але покупець досі не віддає йому гроші.

32. Як повинен діяти начальник колонії?

33. Бойченко повернувся із виправної колонії, де відбував 2 роки позбавлення волі, і звернувся до суду з позовом відновити його попереднє місце роботи у магазині, де він працював розчинником м'яса до засудження.

Яке рішення повинен прийняти суд?

34. Під час роботи засуджених на домобудівному комбінаті виникла пожежа, збитки від якої склали 900 грн. З'ясувалося, що пожежа сталася тому, що за­суджений Ковальов палив у цеху, а недопалок кинув у дерев'яні стружки. На допиті Ковальов сказав, що він знав про заборону палити у цеху, про можливі наслідки, але думав, що нічого не скоїться. Ковальов був притягну­тий до кримінальної відповідальності.

У якому порядку і розмірі будуть відшкодовані збитки із засудженого Ковальова?

35. Клименко, який відбував покарання у виправній колонії мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, звернувся до начальника колонії з проханням зареєструвати шлюб з громадянкою Сидоровою, з якою він був у фактичних шлюбних стосунках протягом останніх декількох років. З таким проханням до адміністрації звернулася також засуджена Сидорова. Яке рішення буде прийнято?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)