АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості застосування одиниць вимірювань для товарів і послуг, призначених для експорту

Читайте также:
  1. Cутність та умови застосування міжнародних розрахунків за допомогою акредитивів.
  2. XIV. 7. Вимірювання електрорушійних сил. Застосування методу вимірювання ЕРС для визначення різних фізико – хімічних величин
  3. А. Рішення на застосування одного з перших трьох режимів радіаційного захисту
  4. Автоматизовані банки даних (АБД), їх особливості та структура.
  5. Акти застосування права: поняття, ознаки, види, структура
  6. Акти офіційного тлумачення (інтерпретаційні акти) – це правові акти, прийняті компетентними державними органами, що містять роз’яснення норм права або порядку їх застосування.
  7. Акти правозастосування, їх види
  8. Аналіз міжринкової взаємодії товарів і грошей
  9. Б. Рішення на застосування четвертого або п'ятого режимів радіаційного захисту
  10. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  11. В чому полягають особливості концепції особистості Ч.Кулі – 15 б.
  12. Валютні системи та валютна політика. особливості формування валютної системи України

Характеристики і параметри експортованих товарів (у т. ч. засобів вимірювальної техніки) та послуг (у т. ч. із вимірювань, метрологічної атестації, повірки, калібрування і державних випробувань), що виконуються для іноземних держав, можуть бути подані в одиницях вимірювань,встановлених замовником.

Застосування, ввезення, виробництво, ремонт, про­даж і прокат засобів вимірювальної техніки

Засоби вимірювальної техніки можуть застосовува­тися, якщо вони відповідають вимогам точності, вста­новленим для цих засобів, у певних умовах їх експлу­атації.

Порядок встановлення належності технічних засобів до засобів вимірювальної техніки визначається Держспоживстандар­том України.

Засоби вимірювальної техніки, на які поширюєть­ся державний метрологічний нагляд, дозволено зас­тосовувати, випускати з виробництва, ремонту та у про­даж і видавати напрокат лише за умови, якщо вони про­йшли повірку або державну метрологічну атестацію.

Засоби вимірювальної техніки, на які не поширюєть­ся державний метрологічний нагляд, дозволяється ви­пускати з виробництва лише за умови, якщо вони про­йшли калібрування або метрологічну атестацію.

Ввезення на територію України засобів вимірюваль­ної техніки партіями може здійснюватися, якщо типи цих засобів внесені до Державного реєстру засобів ви­мірювальної техніки, допущених до застосування в Україні (Державного реєстру України). Порядок увезен­ня на територію України засобів вимірювальної техні­ки встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Підприємства, організації та громадяни — суб'єкти підприємницької діяльності, які займаються випуском та продажем вимірювальної техніки, повинні письмо­во повідомити відповідні територіальні органи Держспоживстандар­ту України про свою діяльність.

Вимірювання та використання отриманих резуль­татів

Вимірювання у сфері поширення державного метро­логічного нагляду можуть виконуватися вимірюваль­ними лабораторіями за умови їх акредитації на право виконання вимірювань.

У сфері поширення державного метрологічного на­гляду вимірювання мають здійснюватися згідно з атес­тованими методиками виконання вимірювань.

Отримані результати можуть бути використані за умови, якщо відомі відповідні характеристики похибок вимірювань.

 

2.3. Метрологічна служба України

 

2.3.1. Структура метрологічної служби України

До метрологічної служби України належать Держав­на метрологічна служба і метрологічні служби цен­тральних органів виконавчої влади, підприємств і організацій (ДСТУ 2682—94).

До складу державної метрологічної служби, очолю­ваної Державним комітетом України зі стандартизації, метрології і сертифікації (Держспоживстандар­том України) входять:

— відповідні підрозділи центрального апарату Держспоживстандар­ту України;

— головна організація із забезпечення єдності вимі­рювань в Україні — Державне науково-виробниче об'єд­нання "Метрологія" (ДНВО "Метрологія");

— головні організації з питань видів вимірювань і напрямів діяльності

— Український науково-виробничий центр стандартизації, метрології та стандартизації, метрології та сертифікації, а також територіальні орга­ни (центри) Держспоживстандар­ту, розміщені в Автономній Республіці Крим, обласних центрах (Дніпропетровсь­ку, Івано-Франківську, Харкові та ін.), містах Києві та Севастополі та в містах обласного підпорядкування (Білій Церкві тощо) та інші центри стандартизації і мет­рології;

— державні служби єдиного часу і еталонних час­тот, стандартних зразків речовин і матеріалів, стандарт­них довідкових даних про фізичні константи, власти­вості речовин і матеріалів;

— територіальні органи державної метрологічної служби в Автономній Республіці Крим, областях, ра­йонах і містах.

Головні організації та їх спеціалізацію щодо видів вимірювань і напрямів діяльності визначає Держспоживстандар­т України.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)