АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пропозиція та її чинники. Закон пропозиції

Читайте также:
  1. B) Наличное бытие закона
  2. II закон Кирхгофа
  3. II. Законодательные акты Украины
  4. II. Законодательство об охране труда
  5. II.3. Закон как категория публичного права
  6. III. Государственный надзор и контроль за соблюдением законодательства об охране труда
  7. IX. У припущенні про розподіл ознаки по закону Пуассона обчислити теоретичні частоти, перевірити погодженість теоретичних і фактичних частот на основі критерію Ястремського.
  8. IX.3.Закономерности развития науки.
  9. А 55. ЗАКОНОМІРНОСТІ ДІЇ КОЛОГИЧЕСКИХ ФАКТОРІВ НА ЖИВІ ОРГАНІЗМИ
  10. А) Закон диалектического синтеза
  11. А) совокупность предусмотренных законодательством видов и ставок налога, принципов, форм и методов их установления.
  12. А. Законодательные (представительные) органы власти республик в составе Российской Федерации

Пропозиція – це обсяг тов. та послуг,який виробники хочуть і можуть поставити на ринок за різною ціною час за певний проміжок часу. Зміст закону пропозиції полягає в тому,що чим вища ціна (за інших однакових умов),тим більше товару за такою ціною товаровиробники готові запропонувати на ринок упродовж певного проміжку часу, і навпаки чим нижча ціна,тим менше товарів виробник бажатиме і зможе поставити на ринок.індивідуальна пропозиція – це пропозиція одного товаровиробника. Ринкова пропозиція визначається як загальна сума індивідуальних пропозицій,а крива ринкової пропозиції складається із сукупності індивідуальних обсягів тов.,запропонованих усіма виробниками цього товару за певною ціною. Нецінові чинники впливу на пропозицію: 1.технологічний прогрес- застосування нових технологій,що дозволяє прискорити процес виробництва,зберігання корисних властивостей продукту, зменшити собівартість одиниці продукції. 2.зміна цін на ресурси:зростання цін на ресурси призводить до збільшення витрат в-цтва,зростання собівартості продукції і тим самим скорочується пропозиція. 3.зміна цін на споріднені тов.:н-д:якщо ціна на маргарин зростає,а на йогурт незмінна,то виробник йогурту шукатиме альтернативне застосування своїх ресурсів і збільшить виробництво маргарину,а йогуртів зменшить. 4.зміни у бюджетно-податковій політиці: 5.Очікування підприємців 6.зміни моди 7. релігійні традиції.8 к-ть продавців на ринку.

Закон пропозиції – чим більша ціна тим більше товару за такою ціною товаровиробників готові запропонувати на ринку впродовж певного проміжку часу і навпаки. Із визначення випливає прямий зв’язок між ціною і пропозицією товару.

Функціональна залежність пропозиції від ціни виражається формулою:

Qs=F(P) де- Qs – величина пропозиції товару; P – ціна товару.

Крива пропозиції зображується так;

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)