АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема: Гімнастика

Читайте также:
  1. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  2. Банковская система: Положительные показатели, ответственные задачи
  3. Банковская система: понятие, типы, структура. Формирование и развитие банковской системы России
  4. Гімнастика ушу
  5. Денежная система: понятие, элементы, типы. Особенности денежной системы РФ
  6. Економічна система: сутність, структурні елементи і критерії класифікації.
  7. Задача Д1 (тема: “Динамика точки”)
  8. Занятие 13. Тема: «Новая драма». С. Беккет «В ожидании Годо».
  9. Змішана” соціально-економічна система: закономірності формування, елементи, моделі
  10. І.Тема: Физиологические и клинические методы исследования деятельности сердца. Анализ сердечного цикла.
  11. Кредитна система: суть, види, ознаки, складові
  12. Кредитная система: сущность и устройство

КОНСПЕКТ

Заняття з фізичного виховання

У студентів 1-го курсу історичного факультету

Тема: Гімнастика

Мета:

1.Розвиток гнучкості.

2.Розвиток силових якостей м'язів черевного пресу.

3.Загальне зміцнення організму

Завдання:

1. Розвиток фізичних якостей: гнучкість, сила.

2. Вдосконалення комплексу ЗРВ.

3.Вивчення комплексу спеціальних вправна розвиток м'язів пресу.

4.Виховання морально-вольових якостей шляхом вивчення комплексу спеціальних вправ на розвиток сили м'язів.

 

Місце проведення: спортивний зал УжНУ

Інвентар: гімнастична стінка, коврики.

Дата проведення: 22.11.2011р.

  Зміст заняття Дозування Методичні вказівки
20' П І Д Г О Т О В Ч А Ч А С Т И Н А 1.Шикування, привітання. 2.Ознайомлення із завданням. 3.Вимірювання ЧСС 4.Біг у повільному темпі. 6.Комплекс ЗРВ: I.Повороти голови В.п. - ноги на ширині плеч, руки на поясі. 1-поворот голови вліво; 2-в.п. 3-поворот вправо; 4- в.п. II.Нахили голови. В.п. – ноги на ширині плеч, руки на пояс 1-нахил голови вперед; 2-нахил голови назад; 3-нахил голови до лівого плеча; 4-нахил голови до правого плеча. III.Колові рухи плечима. В.п. – ноги на ширині плеч, руки до плечей. 1-4 –вперед; 5-8 – назад. IV.Колові рухи у плечовому суглобі. В.п. – о.с,ноги на ширині плеч; 1-4 – колові рухи прямими руками вперед; 5-8- те саме назад. V. Розминання кисті. В.п. – ноги на ширині плеч, руки в замок перед грудьми. VI.Колові рухи тазом. В.п. – ноги на ширині плеч, руки на пояс. 1-4- оберти тазом вліво; 5-8 –оберти тазом вправо. VII.Розминання колінного та гомілковоступневого суглобу. В.п. ноги разом, півприсід, руки на коліна. 1-4- колові рухи ліворуч; 5-8 – колові рухи праворуч. VIII. Повороти тулуба В.п. ноги на ширині плеч, руки за голову. 1-4- повороти тулуба ліворуч; 5-8 – те саме праворуч. IX. Нахили тулуба в сторони В.п. – ноги на ширині плеч, руки на поясі. 1-4- нахил тулуба ліворуч; 5-8 – нахил тулуба праворуч. X. Нахили тулуба вперед-назад. В.п. – ноги на ширині плеч, руки на пояс. 1-2 – нахил тулуба вперед; 3-4- нахил тулуба назад. XI.Махи ногами В.п.о.с., 1-2 мах лівою ногою вперед, хлопок під ногою; 3-4- те саме правою ногою XII. Стрибки. В.п. о.с., руки на пояс. 1-4-стрибки на лівій нозі; 5-8- стрибки на правій нозі; 1-8- стрибки на обох ногах. XIII. Відновлення дихання. В.п.-о.с. 1-4- руки вверх, піднятися на носки – вдих; 5-8 – руки вниз, опуститися – видих.   1-2хв   30с-1хв 1-2хв     4-6р     4-6р     4-6р     4-6р     4-6р   4-6р   4-6р   4-6р     4-6р     4р   6-8р     4р   6-8 разів     Перевірка присутності.   Звернути увагу на ЧСС Тримати дистанцію.   Випрямитися.   Руки на поясі.     Тримати дистанцію. Правим лівим боком.   Руки в сторони.   Руки вверх, на носки – вдих, руки вниз – видих.     Чіткі рухи.     В однаковому темпі.     Руки прямі.     Самостійно.   Повільні кругові рухи.   Лікті в сторони.     (при нахилі праворуч – ліву руку вверх і навпаки)   Глибокий вдих, різкий видих.
35' О С Н О В Н А Ч А С Т И Н А 7.Шикування. 8.Комплекс спеціальних вправ на гнучкість(біля стінки): I.В.п. обличчям до стінки, ноги на ширині плеч., руки на поперечину. 1-3-пружинисті нахили вперед; 4-в.п. II. В.п. лицем до стінки, права нога на поперечині. 1-3- пружинисті нахили вперед. 4-в.п. III. В.п. лівим боком до стінки,ліва нога на поперечині. Пружинисті нахили до ноги. IV. В.п. лицем до стінки, ноги на ширині поперечини стінки, руки на поперечині на рівні талії.Поступове опускання вниз. V. В.п. спиною до стінки, ноги на ширині плеч. Хват за поперечину між колінами. Намагатись якнайбільше зігнутись. VI. В.п. спиною до стінки, ноги разом. Хват за поперечину на рівні колін. Пружинисті нахили вперед. Намагатись якнийбільше нахилитись. VII. В.п. спиною до стінки,ноги разом, п'ятки до стіни. Хват за поперечину зверху за головою.Прогнутись. пружинисті рухи. VIII. В.п. лицем до стінки, ноги разом, носки до стіни. Хват за поперечину на рівні грудей, руки зігнуті в ліктях. Прогнутися. IX. Вис на поперечині стінки. 9.Здача тесту на гнучкість. 10. Комплекс спеціальниих справ на прес:   I. В.п. лежачи на спині, ноги зігнуті в колінах, руки за голову. Піднімання тулуба. II.В.п. те саме. Піднімання тулуба з поворотом. III.В.п. лежачи на спині, руки вздовж тулуба. Піднімання ніг (~90°) IV.В.п. те саме. 1-підйом ніг (45°-60°); 2-розведення ніг; 3-зведення; 4-в.п. V.В.п.лежачи на спині, руки вздовж тулуба. Піднімання прямих ніг і утримання положення. VI.В.п. упор на передпліччях, ноги зігнуті в колінах. 1-підняти ноги; 2-в.п. VII. В.п. лежачи на животі, руки за голову. 1-підняти тулуб; 2-в.п. VIII.В.п. лежачи на животі, руки перед собою. Підняти тулуб і ноги. Утримання положення. IX.В.п. упор на колінах, руки перед собою. 1- прогнутися вниз; 2- в.п.   30с-1хв   8-10р     8-10р   8-10р   8-10р     6-8р   6-8р     4-6р   4-6р     2-4р 5хв   3×15р     3×15р     2×10р   3×10с   2×10-15р   2×10р   6-10с   6-8р       Руки прямі, ноги не згинати.   Спробувати утриматись кілька секунд за поперечину.     Те саме іншим боком.     Вся стопа на підлозі. Опиратися на стопу.     Коліна не згинати.   Намагатись доторкнутись чолом до колін.   Опора на стопу.     Голову назад.   Після виконання вправи не зістрибувати.   Стопи на підлозі. Опора на стопи.   Ноги не згинати.     Ноги прямі.     Спробувати зробити 3 підходи по 10с.     Ноги не розгинати.     Ноги не відривати від підлоги.   Зробити 2 підходи по 6 с.  
10' З А К Л Ю Ч Н А Ч. 11. Шикування 12. Біг у повільному темпі. 13. Швидка ходьба. 14.Ходьба в повільному темпі. 15.Вправи на відновлення дихання при ходьбі: -руки вверх, потягнутися – вдих; -опустити руки – видих. 16. Вимірювання ЧСС 17.Підведення підсумків заняття. 18. Повідомлення д/з. 15-30с 30с-1хв 15с-30с 10с-15с 20-30с   30с-1хв 1-2хв. 1-2хв В одну шеренгу. Тримати дистанцію.     Глибокий вдих, різкий видих. Звернути увагу на ЧСС Оцінювання. Готуватись до здачі слідуючого тесту: комплекс спец. вправ на прес.  

 

 

Студентка-практикантка /Семенюк М.В./


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)