АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Діяльності та їх різновиди

Читайте также:
  1. IV. Результати інвестиційної, операційної та фінансової діяльності
  2. Аналіз фінансових результатів операційної діяльності
  3. Безпека життєдіяльності
  4. Біологічні ритми та їх роль в життєдіяльності людини
  5. Валютний курс та його різновиди
  6. Валютний курс та його різновиди
  7. Види (сфери) підприємницької діяльності
  8. Види господарської діяльності
  9. ВИДИ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ПОСЛУГ ТВАРИННИЦТВА
  10. Види економічної діяльності та послуги рослинництва
  11. Види мовленнєвої діяльності
  12. Види підприємницької діяльності.

 

За ступенем активності об’єктів навчання чи характером їх навчально-пізнавальної діяльності можна виокремити імітаційні та неімітаційні методи (рис. 9).

Перші грунтуються на моделюванні певної професійної діяльності. Імітаційні методи активізації навчально-пізнавальної діяльності розподіляються на ігрові та неігрові. До ігрових належать розігрування ролей і ділові ігри різних модифікацій. Вони заповнюють ту прогалину у навчальному процесі, яку не можуть компенсувати інші методи (наприклад, словесні методи, практичні заняття тощо), хоча не можуть їх замінити. Ігровий характер навчально-пізнавальної діяльності дозволяє пізнати специфіку і особливості певної професійної діяльності, а також певною мірою сприяє відчуттю своєї ролі в ній. Крім того, вони суттєво допомагають закріпленню і поглибленню знань, які було отримано під час бесід, лекцій, розповідей, семінарів, практичних занять, удосконаленню практичних навичок та вмінь, їх застосуванню, творчому використанню для розв’язання професійних проблем, створенню умов для активного обміну досвідом.

Головна функція цих занять полягає в навчанні шляхом дій (чим ближчою є ігрова діяльність тих, хто навчається, до реальної ситуації, тим вищою є її навчально-пізнавальна ефективність). Стисло охарактеризуємо деякі їх різновиди.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)