АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання №11

Читайте также:
  1. III. Домашнє завдання
  2. IV. Домашнє завдання
  3. J Додаткові завдання
  4. V. Домашнє завдання.
  5. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  6. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  7. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word
  8. Вирішити тестові завдання
  9. Вікова фізіологія – це самостійна наука, завданням якої є вивчення закономірностей становлення і розвитку фізіологічних функцій організму в процесі онтогенезу.
  10. Вірні відповіді на тестові завдання з навчальної дисципліни «Адміністративно-деліктний процес»
  11. Вказівки до виконання завдання
  12. Вступ. Предмет і завдання курсу. Культурні джерела східних слов'ян

Романченко звернулася до місцевого суду Київського району м. Харкова з позовом про встановлення батьківства та стягнення аліментів із Вестова. Суддя надіслав позовну заяву у Куп’янський міський суд за місцем проживання відповідача для розгляду справи по суті, посилаючись на те, що позов подано з порушенням правил підсудності.

Чи правильні дії судді? Який вид підсудності встановлено для цієї категорії справ?

 

Завдання №12

Мешканець с. Печеніги Чугуївського району Харківської області Вітренко вирішив звернутися до суду з позовом про відшкодування моральної і матеріальної шкоди, завданої йому незаконним рішенням Зарічного районного суду м. Суми.

Визначте територіальну підсудність справи.

 

Завдання №13

Громадянин Гадюкін, мешканець м. Суми, проїжджаючи вулицею села Гути Богодухівського району Харківської області на автомобілі „Мерседес-Бенц”, смертельно травмував корову, що належала мешканцю села Гути громадянину Розумовському.

Розумовський вирішив звернутися до суду з позовом про відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої знищенням майна. Гадюкін, в свою чергу, звернувся з зустрічним позовом про відшкодування шкоди, завданої автомобілю через зіткнення з коровою Розумовського.

Визначте підсудність даної справи.

Завдання №14

Мешканець Московського району м. Харкова громадянин Синяк прямував на відпочинок до Криму поїздом Суми – Сімферополь. Перебуваючи у нетверезому стані, Синяк впав з верхньої полиці купе, зламавши два ребра.

Повернувшись з відпочинку, Синяк звернувся до суду з позовом про відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров’я.

Визначте підсудність даної справи.

Завдання №15

Федорова, яка мешкає у м. Харкові, звернулася до місцевого Київського районного суду з позовом про встановлення батьківства та стягнення аліментів з Грибанова, що мешкає у м. Запоріжжі. Місцевий Київський районний суд надіслав справу на розгляд місцевого Дніпровського районного суду м. Запоріжжя, посилаючись на те, що позивачка у засіданні суду заявила клопотання про передачу справи на розгляд за місцем проживання відповідача. Місцевий Дніпровський районний суд відмовив у прийнятті цієї справи до свого провадження, мотивуючи відмову тим, що справу доцільніше розглянути в Київському районному суді м. Харкова, і надіслав її до Верховного суду України для вирішення питання про місце розгляду справи.

Які помилки допущені судами?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)