АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання №12

Читайте также:
  1. III. Домашнє завдання
  2. IV. Домашнє завдання
  3. J Додаткові завдання
  4. V. Домашнє завдання.
  5. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  6. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  7. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word
  8. Вирішити тестові завдання
  9. Вікова фізіологія – це самостійна наука, завданням якої є вивчення закономірностей становлення і розвитку фізіологічних функцій організму в процесі онтогенезу.
  10. Вірні відповіді на тестові завдання з навчальної дисципліни «Адміністративно-деліктний процес»
  11. Вказівки до виконання завдання
  12. Вступ. Предмет і завдання курсу. Культурні джерела східних слов'ян

Громадянка Фесенко придбала на речовому ринку пару зимових чобіт. Торгове місце, на якому було придбане взуття, належало ПП Лук’янченко. Продавець Карпова, що працює у ПП Лук’янченко за трудовою угодою, чек на придбане взуття покупцеві не видала. Придбаний товар виявився неналежної якості, і Фесенко звернулася до суду з позовом до ПП про розірвання договору купівлі-продажу і відшкодування збитків, завданих продажем неякісного взуття.

Задовольнивши клопотання позивачки, суд викликав продавця Карпову в якості свідка по справі. Карпова відмовилась давати показання, аргументуючи відмову тим, що однією з умов трудового договору, укладеного між нею і ПП Лук’янченко, було її зобов’язання зберігати в таємниці відомості, що були її довірені у зв'язку з виконанням трудових обов'язків.

Чи підлягає Карпова допиту як свідок?

Завдання № 13

Прокурор Канівського району Черкаської обл. звернувся до суду з позовом про стягнення з громадянина Літкевича 2397 грн. на користь КСП “Дружба”. В судове засідання з’явились представник КСП “Дружба” та відповідач. Прокурор в судове засідання не з’явився та про причини неявки не повідомив. Суд відклав слухання у справі та виніс ухвалу, якою визнав явку прокурора обов'язковою.

В зазначений час для участі у справі з’явився помічник прокурора, але суд відмовив йому в допуску до участі в справі, посилаючись на те, що позов подано прокурором, а тому він сам повинен приймати участь у судовому засіданні.

Чи правильні дії суду? Надайте обґрунтовану відповідь з цієї правової ситуації.

 

Завдання № 14

У засобах масової інформації було поширено відомості щодо аварії на очисних спорудах хімічного комбінату, наслідком чого стало забруднення водоймища і комунікаційних систем, використовуваних для забезпечення населення області водою. Перевіркою прокуратури м. Києва було встановлено, що в результаті зазначеного забруднення виявилися численні випадки кишкових захворювань, що загрожують епідемією.

На підставі зібраних матеріалів прокурор міста подав позов до хімічного комбінату про припинення його діяльності і відшкодуванні шкоди, заподіяної здоров'ю громадян.

У заяві було зазначено, що позов пред'являється на захист населення м. Києва і Київської області (без зазначення конкретних осіб).

Чи має право прокурор на пред'явлення подібного позову? Визначте можливе процесуальне положення осіб, що постраждали від діяльності комбінату.

 

Завдання № 15

Вважаючи, що сусід по квартирі Яблуков не займається вихованням усиновленого ним неповнолітнього Петра, штовхає його на шлях скоєння злочину, Самощенко звернувся до суду з позовом про відміну усиновлення, посилаючись на ч. 1 ст. 45 ЦПК України.

Суд відкрив провадження у справі і притягнув до участі в процесі районний відділ освіти.

Чи правильні дії суду? Чи може Самощенко звернутися до суду з таким позовом? Визначте процесуальне становище в справі відділу освіти.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)