АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відомість насаджень, що підлягають санітарним рубкам на обраній для проектування ділянці типу лісу ____ лісництва________

Читайте также:
  1. Вимоги до проектування поздовжнього профілю сортувального пристрою
  2. Виникнення і природа свідомості. Свідомість і мова.
  3. Глава 25 ПРАВОСВІДОМІСТЬ. ПРАВОВА КУЛЬТУРА
  4. Елементи технічного проектування
  5. Етапи проектування та розробки веб-сайту
  6. Етапом організаційного проектування є
  7. Завдання на проектування технологічних процесів
  8. Загальні вимоги до проектування санітарно-побутових і адміністративних приміщень.
  9. Інноваційне проектування
  10. Історія створення паттернів проектування
  11. Комплексне проектування висоти і поздовжнього профілю сортувального пристрою
№ кварталу № ділянки Площа ділянки Характеристика насадження Вирубувана маса Примітки
склад вік повнота бонітет Запас % м3
на 1 га на ділянці
                         
                                         

Санітарні рубки підрозділяють на вибіркові та суцільні. Вибіркові рубки призначають на ділянках, де частка сухих та пошкоджених дерев становить 5 м3/га та більше. Інтенсивність санітарно-вибіркових рубок має бути такою, щоб після їх проведення повнота пристигаючих, стиглих та перестійних на­саджень становила не нижче 0,5, а середньовікових та молодняків – не менше 0,4. Суцільно-санітарні рубки проектують у виняткових випадках, в умовах, коли інші види рубок не можуть дати відповідного результату. На ділянках за наявністю поваленого сушняку, хмизу та інших видів захаращеності планують її ліквідацію, яку здійснюють на підставі даних матеріалів лісовпорядкування лісництва та лісгоспу. У гр. 12 табл. 4.7 вказують причину, з якої заплановано проведення санітарної рубки.

Щорічний розмір санітарних рубок та ліквідації захаращеності встановлюють за площею і зрубаною масою шляхом ділення площі насадження та запасу деревини на встановлений термін вирубки. Термін санітарної рубки коливається від одного до трьох років. Його встановлюють залежно від стану, віку насадження та об’ємів рубки, що заплановані на ревізійний період. У кожному конкретному випадку об’єм та строки виконання робіт визначають з урахуванням “Санітарних правил в лісах України” (дод. 8). Результати розрахунків щодо санітарних рубок та ліквідації захаращеності вносять у табл. 4.8.

Таблиця 4.8

Визначення щорічного розміру санітарних рубок

Вид заходу Площа ділянки, що потребує догляду, га Маса деревини, що призначена в рубку, м3 Період повторюваності рубок, років Щорічний розмір рубок
за площею, га за масою, м3
Вибірково-санітарні            
Суцільні            
Ліквідація захаращеності            
Разом            

Розрахунок виходу сортиментів на санітарних рубках планувати неможливо, тому в цьому разі розраховують тільки приблизний об’єм ліквідної та ділової деревини, що може бути отримана під час санітарних рубок. Розрахунок виходу деревини, в цьому разі ділової, базується на даних табл. 4.9.

Обсяги санітарних рубок у деяких лісогосподарських підприємствах в окремих випадках можуть бути значними, тому під час проектування цього виду заходів необхідно не тільки правильно виконувати розрахунки, але обов’язково визначати причини пошкодження насаджень. Також слід запропонувати заходи, які б сприяли стійкості лісів та значно підвищували їх продуктивність.

Таблиця 4.9


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)