АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розподіл насаджень типу лісу ______ за віковими групами

Читайте также:
  1. A (частота встречаемости 50), B (частота встречаемости 39), C (частота встречаемости 18), D (частотавстречаемости 49), E (частота встречаемости 35), F (частота встречаемости 24).
  2. A CLOSE SHAVE: где Громит и Шон спасают всех
  3. A COMPUTER COURSE FOR BEGINNERS
  4. A formula - formulae (formulas), a crisis - crises, a criterion - criteria, an index - indices, a bacterium — bacteria, an axis — axes
  5. A global effort to keep food prices from soaring higher
  6. A LIST OF LITERATURE USED AND RECOMMENDED
  7. A Minor Mystery
  8. A radioactive disintegration. Kinds of radioactive radiation
  9. A REVIEW OF THE FOOD AND BEVERAGE MARKET IN KAZAKHSTAN
  10. A rip tide is raging
  11. A) 100 разговоров
  12. A) 1000 тыс. тг.
Тип лісу Загальна площа типу лісу Молодняки Середньовікові, га Пристигаючі, га Стиглі з урахуванням перестійних
всього включені у розрахунок площа запас
               
               

 

Проектування способів та об’ємів рубок головного користування здійснюють для всіх ділянок стиглих насаджень типу лісу, що вивчається. У зв’язку із цим, крім рекомендованих суцільних вузьколісосічних рубок, необхідно передбачити використання поступових та вибіркових рубок, які б повною мірою відповідали сучасним правилам та вимогам до ведення лісового господарства.

Лісівничо-таксаційні показники насаджень, що підлягають рубці, записують у відомості (табл. 5.2). У тексті проекту по кожній ділянці окремо або по декількох ділянках при їх ідентичності обґрунтовують запроектовані організаційно-технічні показники рубки головного користування. При цьому керуються „Правилами рубок головного користування” (дод. 6).

Для суцільних рубок обґрунтовують: 1) вік рубок; 2) ширину і напрямок лісосік; 3) напрямок рубок; 4) спосіб і строк примикання; 5) спосіб очистки лісосік; 6) заходи з лісовідновлення. При цьому слід пам’ятати, що площа суцільної лісосіки в експлуатаційних лісах не повинна перевищувати для хвойних 3 га, інших деревостанів – 5 га, у лісах інших категорій – 3 га. Термін примикання лісосік для хвойних лісів становить чотири роки, у дубових та букових насадженнях – три роки, інших твердолистяних і м’яколистяних – два. Строк примикання збільшується, якщо із суб’єктивних причин показники оцінки природного поновлення або створення лісових культур нижчі від нормативів третього класу якості за результатами щорічної атестації.

На ділянки, що призначені в рубку на перший рік, розробляють удосконалені технологічні схеми лісосічних робіт, у яких відображають технологічні рішення для суцільних, поступових і групово-вибіркових рубок.

Технологічна схема розробки лісосіки, яку креслять у масштабі 1: 2000, має бути пов’язана з лініями меж ділянки і кварталу. Вибір межі встановлюють згідно з даними додатку. Розміщення і ширина пасік залежать від прийнятої технології. На схемі вказують розміщення пасік і трелювальних волоків, позначають зону безпеки навколо вантажних ділянок. Цифрами показують послідовність розробки пасік, а умовними позначеннями – початок розробки пасік і напрямок рубання дерев з урахуванням правил техніки безпеки на лісо­січних роботах. Окремо виділяють ділянки з достатньою кількістю підросту і вказують характер його розміщення.

На всі ділянки, призначені в рубку в поточному році, складають технологічні карти розробки лісосік, де відображають тільки одну типологічну схему на відповідну рубку: суцільну, вибіркову або поступову. Зразки найбільш поширених технологічних схем щодо розробки лісосік наведені в дод. 10.

На завершення цієї роботи надають картосхему або її фрагмент, обраного для проектування масиву лісу, де вказують план рубок головного користування. До карти також додають відомість рубок головного користування.

Таблиця 5.2


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)