АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Методичні вказівки містять рекомендації щодо виконання дипломної роботи на завершальній стадії підготовки спеціалістів з маркетингу

Читайте также:
  1. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  2. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  3. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  4. Взаємне положення двох прямих.
  5. Взаємне положення прямої та площини.
  6. ВИХІДНІ ДАНІ. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ
  7. Вкажіть базове положення генезису організації
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Деякі загальні принципи дослідження операцій (висновки до розділу 1)
  10. Див.: Загальні рекомендації з проведення аудиту ефективності використання державних коштів. Затв. постановою Колегії Рахункової палати України від 12.07.2006 № 18-4.
  11. Економічний протекціонізм і вільна торгівля. Причини «вибіркової» протекціоністської політики і загальні тенденції до лібералізації міжнародної торгівлі
  12. З ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Методичні вказівки містять рекомендації щодо виконання дипломної роботи на завершальній стадії підготовки спеціалістів з маркетингу. Враховуючи, що дипломна робота є кваліфікаційною роботою, до якої висуваються певні вимоги, дані методичні рекомендації призначено для студентів, керівників дипломних робіт, консультантів, рецензентів та членів Державної екзаменаційної комісії для практичного використання.

В процесі виконання дипломної роботи студент має проявити уміння систематизації та розширення теоретичних знань з фундаментальних, спеціальних, економічних, загально-технічних, гуманітарних і природничих дисциплін, набути і закріпити практичні навички виконання певних завдань в конкретних економічних умовах, оволодіти навичками самостійної роботи у виборі і обґрунтуванні проектних рішень.

Дипломна робота повинна мати комплексний характер і бути завершеним дослідженням, а її результати - мати практичне значення для підприємства, за матеріалами якого вона виконується. У роботах науково-дослідницького чи методичного спрямування повинні міститися науково обґрунтовані рекомендації щодо їх прикладного використання.

Дипломна робота має спрямовуватися на вирішення актуальних проблем ринкової економіки, враховувати сучасні тенденції розвитку науки та техніки, нові методи і форми господарювання. При розробці і обґрунтуванні рекомендацій і пропозицій слід опиратись на вивчення сучасної вітчизняної та закордонної літератури, досвіду підприємств усіх форм власності, чинного Законодавства України тощо.

Для якісного виконання дипломної роботи доцільне використання теорії системного аналізу, економіко-математичного моделювання, соціологічного опитування, різноманітних економіко-статистичних методів тощо. Окремі завдання необхідно виконувати за допомогою персональних комп`ютерів.

Дотримання наведених правил оформлення дипломної роботи є обов'язковим для всіх дипломників, а пояснення щодо організації роботи по дипломному проектуванню і процедури захисту дипломних робіт допоможуть студентам чітко виконати всі етапи цього процесу.

Дипломна робота як дослідження має виявити рівень загальнонаукової та спеціальної підготовки студента, його здатність застосовувати одержані знання до вирішення конкретних проблем.

Дипломна робота має бути самостійним і творчим дослідженням студента, тобто це має бути не набір матеріалу з різних наукових джерел, а осмислений переказ на основі самостійних висновків та узагальнень. У роботі мають знаходити власне відображення не лише знання, почерпнуті під час вивчення загальнонаукових та спеціальних дисциплін, а й вміння самостійно опрацьовувати нормативні матеріали і критично осмислювати існуючі наукові концепції та підходи до вивчення економічних явищ та процесів.

Виконання дипломної роботи спрямоване на досягнення таких цілей:

o закріплення і поглиблення знань, отриманих студентами у процесі навчання;

o залучення студентів до самостійної роботи з фаховою літературою;

o формулювання навиків пошуку необхідних джерел і матеріалів;

o розвиток вміння аналізувати, узагальнювати та робити висновки;

o розвиток здібностей до самостійного пошуку розв’язання завдань роботи.

Розв’язання певної проблеми, що формулюється як тема дипломної роботи, вимагає опрацювання великої кількості джерел. Матеріал з підручників чи навчальних посібників має використовуватися в основному для написання теоретичного розділу.

Працюючи над дипломною роботою, студент повинен обов’язково посилатися на авторів і джерела, з яких запозичив матеріали або окремі результати. У дипломній роботі потрібно стисло, логічно, аргументовано викладати зміст і результати власних досліджень, уникати загальних слів, бездоказових тверджень, тавтології тощо. Потрібно пам’ятати, що студент несе повну відповідальність за наукову самостійність і достовірність результатів проведеного ним дослідження.

Керівництво дипломними роботами здійснюють викладачі кафедри загальноекономічної підготовки та маркетингу. Організацію та контроль процесу підготовки і захисту дипломних робіт забезпечує завідувач кафедри. Безпосереднє керівництво дипломною роботою студента здійснює науковий керівник, в обов’язки якого входить: практична допомога у складанні плану роботи; надання консультацій з підбору літератури і фактичного матеріалу; контроль за ходом виконання дипломної роботи; оцінка якості виконання роботи і її відповідності вимогам.

Під час написання дипломної роботи студент може отримати консультацію у наукового керівника відповідно до графіка проведення індивідуально-консультативної роботи науково-педагогічних працівників кафедри.

Дипломна робота має відповідати таким основним вимогам:

o тема роботи має бути актуальною і висвітлювати сучасні тенденції та перспективи розвитку маркетингу;

o у вступі мають бути розкриті актуальність теми, мета, предмет, об’єкт, завдання та методи дослідження;

o зміст роботи повинен містити загальну характеристику історії досліджуваної проблеми та її сучасний стан, а також новітні напрацювання в цій галузі; критичний аналіз монографічних та періодичних видань щодо теми дослідження;

o у висновках мають бути узагальнені та обґрунтовані основні результати щодо виконання завдань, сформульованих у «Вступі», наведені самостійні висновки та практичні рекомендації.

Однією з найважливіших вимог до дипломної роботи є її самостійне, творче виконання. Зміст роботи повинен логічно й повно розкривати всі питання плану, відповідати темі дослідження. Мова роботи має бути чіткою і зрозумілою, проте автор повинен дотримуватися наукового стилю та уникати публіцистичних висловлювань, які часто містяться у газетних публікаціях та Інтернет-джерелах. Текст роботи повинен відображати самостійність авторського дослідження.

Написання дипломної роботи вимагає певної системи. Тому підготовка студентом дипломної роботи складається із кількох основних етапів. Виконання дипломної роботи визначається графіком, який заповнює студент і затверджує науковий керівник.

Вибрати тему дипломної роботи, раціонально організувати роботу над нею, правильно спланувати та розподілити час, глибоко і вчасно виконати дослідження допоможе алгоритм написання таких робіт:

o вибір теми дослідження (дипломної роботи) та його затвердження;

o пошук, відбір та опрацювання літератури за темою дипломної роботи;

o визначення актуальності теми, об’єкта і предмета дослідження, формулювання його мети та цілей (завдань);

o складання студентом попереднього плану, а потім узгодження його остаточного варіанту з науковим керівником;

o написання роботи згідно плану дослідження (оброблення та аналіз отриманої інформації із застосуванням інструментарію сучасної економічної науки, математико-статистичних методів тощо);

o формулювання висновків та практичних рекомендацій, а також оформлення вступу;

o оформлення списку опрацьованої літератури та додатків;

o літературне редагування, виправлення помилок та оформлення роботи згідно встановлених вимог;

o подання роботи науковому керівнику;

o врахування рекомендацій та зауважень наукового керівника;

o реєстрація завершеної роботи, проходження «попереднього захисту», рецензування, підготовка до захисту та захист дипломної роботи.

Під час захисту дипломної роботи студенти демонструючи стисло й доступно викладають основні результати дослідження, виробляти навики публічного виступу й ведення наукової полеміки.

Результати захисту дипломної роботи визначають оцінками “відмінно”, “добре”, “задовільно” і “незадовільно”.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)