АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Введення рахунків (субрахунків)

Читайте также:
  1. Cутність та умови застосування міжнародних розрахунків за допомогою акредитивів.
  2. А) Ревізія розрахунків за відшкодуванням завданих збитків
  3. Б) Ревізія розрахунків за податками і платежами
  4. В) Ревізія розрахунків за страхуванням
  5. Введення змінних
  6. Введення математичних виразів (формул)
  7. Введення машин в експлуатацію
  8. Введення поняття комплексного числа
  9. Введення протибольового препарату
  10. Введення та редагування тексту
  11. Взаємозв’язок рахунків платіжного балансу

Для введення нового рахунка чи субрахунку досить, знаходячись у плані рахунків, проробити одну з наступних дій:

a) натиснути кнопку "Новий рядок" на панелі інструментів вікна плану рахунків

b) чи натиснути клавішу Ins

c) чи в головному меню програми відкрити меню "Дії", у цьому меню вибрати пункт "Новий".

Якщо для плану рахунків була задана установка "Редагувати в діалозі" (див. головне меню "Дії"), то на екрані з'явиться вікно діалогу, що дозволяє увести всі необхідні реквізити рахунка. У противному випадку новий рахунок чи субрахунок буде вводитися в списку, тобто безпосередньо у вікні плану рахунків. Можливість редагування рахунка в списку й в окремому вікні визначається в конфігурації.

 

План рахунків має ієрархічну структуру, найбільш розповсюдженим планом рахунків є дворівневий. При цьому рахунок верхнього рівня чи група — це безпосередньо сам рахунок, а рахунок нижнього рівня — це субрахунок. Рахунок, що є групою, тобто утримуючий субрахунки має піктограму жовтого кольору.

При введенні нового рахунка програма ставить запитання, чи будуть у рахунка субрахунки?

Якщо відповісти ствердно, то рахунок при записі стає групою, тобто рахунком верхнього рівня, і надалі може мати субрахунки. Рахунок-група не може бути використаний у проводках, у них можуть бути використані тільки його субрахунки.

 

Якщо ж при введенні рахунка відповісти, то рахунок не буде мати субрахунків, то такий рахунок не буде групою, а його піктограма-стан буде пофарбована в синій колір. Рахунок, що не є групою використовується в проводках. Якщо надалі для такого рахунка буде потрібно ввести субрахунки, то це можна буде зробити.

При введенні першого ж субрахунку даного рахунка в плані рахунків буде автоматично створена група з тим же кодом якому мав даний рахунок, а до коду самого рахунка буде доданий код субрахунку "0". Тобто, фактично, рахунок, що існував раніше стане субрахунком створеної групи, при цьому група буде мати той же код, що і був у рахунка. При цьому на створеному субрахунку будуть відбиті всі підсумки, що були на рахунку. Наприклад, якщо був рахунок "20", що не має субрахунків, а потім увели субрахунок "20.1", то рахунок "20" буде перейменований у "20.0", і буде створений рахунок "20", що є групою для субрахунків "20.1" і "20.0". Такий механізм дозволяє, зберігати існуючі підсумки по рахунку без субрахунків, на створеному автоматично субрахунку.

Уведення субрахунку принципово не відрізняється від уведення рахунка. Якщо вводиться новий субрахунок для рахунка, що не був уведений раніше, то в план рахунків автоматично додається і сам рахунок.

Зауваження. Програма не дозволяє вводити субрахунки для рахунків, що не редагуються, тобто тих, котрі були введені на етапі конфигурирования.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)