АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оформлення курсової роботи

Читайте также:
  1. Автоматизация и роботизация
  2. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  3. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  4. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  5. Аналіз роботи системи
  6. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  7. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  8. Безопасность функционирования автоматизированных и роботизированных производств.
  9. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  10. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  11. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  12. Варіанти питань до модульної роботи

Роботу необхідно виконувати на стандартному папері розміру А-4; написана пастою або чорнилом синього чи чорного кольору, державною мовою.

Поля на аркушах необхідно залишати наступні: ліве – не менше 30 мм, праве – не менше 10 мм, верхнє – не менше 20 мм, нижнє – 20 мм. Терміни: “План”, “Вступ”, “Розділ”, “Висновки”, “Список літератури”, “Додатки”, друкуються або пишуться великими літерами симетрично до тексту. Заголовки параграфів пишуться маленькими літерами (крім першої великої) з абзацу. В кінці заголовка крапка не ставиться. Між заголовком та текстом залишається відстань у 3-4 інтервали. Кожну структурну частину (розділ) необхідно починати з нової сторінки. Між параграфами залишати місце у 2-3 інтервали. І заголовок, і текст повинні розміщуватись на одній сторінці. Текст перед таблицею необхідно закінчувати крапкою в кінці речення.

Нумерація. Робота нумерується в правому верхньому куті аркуша, арабськими цифрами без будь-яких позначок (крапка, риска).

Титульний лист і план не нумеруються, але враховуються. Нумерацію починати із сторінки “Вступ”, на якій проставляється цифра 4.

Номер розділу проставляється після слова “Розділ” арабською цифрою, без крапки посередині сторінки. З нового рядка пишеться назва розділу з великої літери.

Параграфи нумеруються по ходу роботи в кожному розділі, першою цифрою позначається номер розділу, другою – номер параграфу, між ними ставиться крапка (наприклад, 1.1, 1.2). У тому ж рядку пишеться назва параграфу.

Будь-які ілюстрації (схеми, графіки, фотографії) і таблиці подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації позначаються словом “рис.” і нумеруються послідовно в межах розділу, спочатку проставляється номер розділу, а після крапки порядковий номер ілюстрації. Наприклад: 1.3 (третій рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні записи розміщуються під ілюстрацією.

Таблиці нумеруються в правому верхньому куті, над відповідним заголовком таблиці розміщують надпис “Таблиця” із зазначенням її номера. Номер таблиці складається із номера розділу і порядкового номера таблиці між якими ставиться крапка, наприклад: “Таблиця 2.2” (друга таблиця другого розділу). Якщо в роботі одна таблиця, то вона нумерується за встановленим порядком.

В разі переносу частини таблиці на іншу сторінку, слово “Таблиця” і її номер вказувати один раз над першою частиною таблиці, над іншими частинами писати “Продовження таблиці” і вказувати номер таблиці, наприклад: “Продовження табл. 2.2”.

Формули у курсовій роботі нумеруються в тому ж порядку, що й таблиці, тобто біля правого краю аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.2) (друга формула третього розділу).

Ілюстрації повинні мати назву, яку розміщують після номера. При необхідності ілюстрації доповнюють пояснювальними даними.

Таблиці – оформлення цифрового матеріалу роботи. Таблиця повинна мати назву, яка розміщується посередині над таблицею симетрично до тексту. Назва “Таблиця” починається з великої літери, не підкреслюється. Сама таблиця розміщується після згадування про неї по тексту, так щоб було зручно її проглядати, не повертаючись у зворотному напрямку.

Формули – пояснення значень символів і числових коефіцієнтів необхідно подавати безпосередньо під формулою, в тій послідовності, в якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнту треба подавати з нового рядка, одразу після формули зазначається слово “де”, без двокрапки.

Посилання. Виконуючи курсову роботу студенту необхідно робити посилання на джерела, матеріали чи окремі результати, які наводяться в роботі. Слід також робити посилання щодо ідей та висновків на основі яких автор розробляє проблеми, ставить задачі, вирішує питання пов’язані з темою, що досліджуються. Виконання таких посилань дає змогу відшукати документи і перевірити достовірність цитати, допомагають з’ясувати його зміст, мову тексту, обсяг. Бажано посилатись на останні видання публікацій, а більш ранні використовувати в разі, якщо певний матеріал до останніх публікацій не увійшов.

Якщо в роботі використовуються відомості, матеріали з монографій, оглядових статей, інших джерел з великою кількістю сторінок, тоді в посиланнях необхідно точно вказати номер джерела, друга – номер сторінки, у квадратних дужках. Наприклад: [5, с.27]. Цифра “5”— це номер джерела, з якого використаний матеріал і який у списку літератури зазначений під цим номером.

Посилання на ілюстрації роботи вказують порядковим номером ілюстрації, наприклад, “рис. 1.2.” Перша цифра вказує на розділ, друга – на номер у цьому розділі.

Якщо у роботі присутні таблиці, то по тексту обов’язково вказується посилання на таблиці, слово “таблиця” у тексті пишеться скорочено, наприклад: у ”табл. 2.2.” В разі повторного посилання на ілюстрацію чи таблицю необхідно вказувати скорочено слово “дивись”, наприклад, “див.табл.1.4.”

Оформлюватисписоквикористанихджерел можна двома способами:

1) у порядку появи посилань по тексту (найбільш зручний спосіб);

2) в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

Відомості про джерела, що включені до списку, необхідно подавати згідно вимогам державного стандарту з обов’язковим наведенням назв.

Книги та брошури подаються у такому порядку: прізвище та ініціали автора; назва джерела; місто, де воно видане; назва видавництва; рік видання; кількість сторінок (дивитися Додаток В).

Статті, опубліковані у збірниках статей, журналах або газетах подаються у такому порядку як показано Додатку В. Список використаної літератури, повинен включати не менше 20 джерел. Обов’язково використовувати статті періодичних економічних видань за останні 3-5 років, законодавчу та нормативну літературу.

Бібліографічний опис роблять мовою оригінала книги. Приклад оформлення використаної літератури див. додаток В, Д.

Додатки подаються як продовження роботи, після списку використаних джерел, розміщуються у порядку появи посилань у тексті роботи.

Кожний додаток починається з нової сторінки, має заголовок написаний у горі малими літерами, з першої великої симетрично, відносно тексту сторінки. Посередині сторінки над заголовком малими літерами з першої великої пишеться слово “Додаток А”, а далі кожний додаток позначається великою літерою алфавіту (Б, В, Г і т. д.).

 

Вимогидооформленняроботи

Курсова робота зброшуровується у такій послідовності:

1) титульний аркуш (див. зразок додатку А) або готовий можна придбати на кафедрі;

2) аркуш для рецензії (придбати на кафедрі);

3) план роботи (див. зразок додаток Б);

4) вступ;

5) основна частина (за розділами);

6) висновки;

7) список літератури (див. зразок в додатку В, Д);

8) додатки.

Нумерація сторінок визначається від титульного аркушу до додатків.

Виконана в такому порядку робота здається на перевірку і рецензування науковому керівнику.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)