АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь

Читайте также:
  1. Акустичний розрахунок
  2. Вартісні теорії оцінки природно-ресурсного потенціалу
  3. Вибір і розрахунок кількості технологічного обладнання
  4. Види вартісної оцінки продукції сільського господарства
  5. Визначення і складові грошової системи
  6. Вироблення адекватної самооцінки
  7. Врахування результатів екологічної оцінки при прийнятті рішень
  8. Грошова маса. Регулювання грошової маси
  9. Грошовий обіг та його закони. Рівняння грошової та товарної мас (рівняння Ірвена Фішера). Грошові агрегати.
  10. Динаміка товарного виробництва молока і грошової виручки
  11. Експлуатація і ТО нафтогосподарств сільськогосподарських підприємств
  12. Ефективність системи управління, методичні підходи до її оцінки.

Нормативна грошова оцінка земель використовується для визначення розміру

земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, а також під час розроблення показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони

земель.

Інформаційною базою для нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення є матеріали державного земельного кадастру (кількісна і якісна характеристика земель, бонітування ґрунтів, економічна оцінка земель), матеріали внутрігосподарського землевпорядкування, а земель населених пунктів - їх генеральні плани та проекти планування і забудови населених пунктів, матеріали економічної оцінки території, матеріали інвентаризації

земель населених пунктів проекти забудови та розподілу території населених пунктів, місцеві правила забудови.

Нормативна грошова оцінка земель сільськогосподарського призначення, на які

відсутні матеріали економічної оцінки, визначається за аналогічними агровиробничими групами ґрунтів, які до них прилягають. Відповідно до Земельного Кодексу України (ст.36) використання землі в Україні є платним. Законом України "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про плату за землю" від 19 вересня 1996 року встановлено, що плата за землю справляється у вигляді земельного податку в залежності від нормативної грошової оцінки землі.

Нормативна грошова оцінка земель сільськогосподарських угідь. Об’єктом (одиницями) грошової оцінки земель є агровиробничі групи ґрунтів.

Грошова оцінка земельних ділянок під виробничими будівлями та спорудами сільськогосподарських підприємств виконується за показниками оцінки ріллі відповідно до агровиробничих груп ґрунтів, які до них прилягають.

Враховуючи грошову оцінку одного гектара агровиробничих груп ґрунтів проведено розрахунок грошової оцінки одного квадратного метра відповідних сільськогосподарських угідь станом на 01.01.1996 року та на дату оцінки (01.01.20___ року).

Результати представлені в додатку Е.

Відповідно до «Порядку грошової оцінки земель сільськогосподарського використання та населених пунктів», землі сільськогосподарського призначення оцінюються шляхом капіталізації диференціального рентного доходу, який створюється при виробництві зернових культур і визначається за даними економічної оцінки земель України, проведеної в 1998 році, з урахуванням особливостей грунтового покриву. Величини грошової оцінки є добутком річного

рентного доходу і терміну його капіталізації, який встановлений на рівні 33 років.

Оскільки на землях населених пунктів області обстеження грунтового покриву не

проводилось і здійснити їх в обмежений термін землеоціночних робіт неможливо, то шляхом застосування наявних грунтових карт територій, прилеглих до населених пунктів, а також допоміжних матеріалів – топокарт, чорнобілих фотопланів з аерофотозйомки складаються орієнтовані екстраполяційні карти грунтів.

Повну інформацію для визначення генезису і поширення вододільних, гідроморфних і заболочених грунтів береться з чорно-білих планів аеро-фотозйомки території населеного шляхом співставлення тону фотозображень на них (щільність тону залежить від вмісту гумусу,кремнезему, вологи, а також структури фотозображення і форми контура) із фотозображенням на чорно-білих планах обстежених прилеглих територій. В поєднанні з характером рельєфу це

дозволило скласти екстраполяційну карту грунтового покриву, яка кінцево уточняеться проведеною рекогносціровкою території в натурі у межах населеного пункту з одночасною закладкою грунтових шурфів і прикопок на сільськогосподарських угіддях.

Картограма розповсюдження агровиробничих груп на території населеного пункту представлені в додатку М.

Грошова оцінка виконана окремо по орних землях, під багаторічними насадженнями, природними сіножатями і пасовищами.

Таксономічними одиницями при проведенні грошової оцінки земель є агровиробничі групи грунтів, перелік яких наведений вище.

Грошова оцінка одного гектара земель сільськогосподарського призначення певної агровиробничої групи грунтів (Гагр) на території міста розрахована за формулою:

Багр

Гагр = Г х ——, (5.1)

Б

де Г – середньозважена грошова оцінка гектара відповідних сільськогосподарських угідь з прилягаючих господарств;

Багр – бал бонітету даної агрогрупи відповідних сільгоспугідь;

Б – середньозважений бал бонітету відповідних сільськогосподарських угідь з

прилягаючих господарств.

За прийнятим природно-економічним районуванням територія нселеного пункту відноситься / 01-09/ природно-сільськогосподарського районування території.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)