АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Специфікації мастил виробників автомобілів

Читайте также:
  1. Відповідність в’язкості класів трансмісійних мастил по API і SAE ГОСТ 17479.2-85.
  2. Мастил за експлуатаційними властивостями
  3. Обкатка автомобілів
  4. Обладнання для ТО і ремонту автомобілів
  5. Оцінка спеціального режиму податку на додану вартість для сільськогосподарських товаровиробників
  6. Специфікації в СПДБ
  7. Статистичне вивчення зміни цін виробників
  8. Технічне обслуговування автомобілів в основний період експлуатації

 

Багато виробників ставлять додаткові вимоги до мастил, що застосовуються в їхніх двигунах. Тільки при експлуатації з відповідним за специфікаціями мастилом вони беруть на себе повну гарантію виробника. З цією метою деякі виробники складають списки, в яких перелічуються всі перевірені й апробовані ними продукти.

BMW веде для так званих «спеціальних мастил» список із усіма перевіреними й апробованими продуктами. Під «спеціальними мастилами» маються на увазі мастила для всесезонного застосування. Передумовою включення мастил у список «спеціальних» є проведення випробувань двигуна, розробленого BMW.

MAN у додаток до класів за АРІ, специфікаціям MIL і ССМС потребує випробувань мастил у моторі MWM-B, а масел SHPD - у моторі MAN D 2866. Відповідні норми позначаються: 270 — для сезонних мастил, 271 — для всесе-зонних мастил і QC 13-017 — для мастил SHPD.

Mercedes Benz публікує так звані списки перевірених і апробованих мастильних матеріалів (моторних і трансмісійних мастил, консистентних мастил і т. д.). Апробовані моторні мастила перелічуються на таких листках:

листок 226.0/1: сезонні/всесезонні мастила для дизельних легкових автомобілів і вантажних автомобілів без наддуву; масла для двигунів легкових автомобілів із наддувом мають відповідати ССМС PD-1;

листок 226.5: всесезонні мастила для бензинових двигунів і дизельних двигунів, відповідно до листка 226.1;

листок 227.0/1: сезонні/всесезонні мастила для всіх дизельних двигунів із подовженими інтервалами заміни мастил і для двигунів вантажних автомобілів без наддуву;

листок 227.5: мастила відповідають зазначеним на листку 227.1, але їх можна застосовувати і для бензинових двигунів;

листок 228.0/1: сезонні/всесезонні мастила для всіх дизельних двигунів із подовженими інтервалами заміни мастил і для вантажних автомобілів із наддувом;

листок 228.2/3: сезонні/всесезонні мастила для всіх дизельних двигунів з більш подовженими інтервалами заміни мастил і для вантажних автомобілів з дизельними двигунами виробництва з 1988 р.

Успішно проведені фірмою Porsh моторні і лабораторні випробування забезпечили цим мастилам характерні подовжені інтервали заміни.

VW/Audi специфікує мастила нормою 501.01 для застосування в бензинових і дизельних двигунах без наддуву. Апробовані для цілорічного застосування мастила мають відповідати нормі 500.00. Придатні і для дизельних двигунів із наддувом мастила відповідають нормі 505.00. У нормі VW, крім вимог ССМС, зазначені додаткові вимоги до мастил. При цьому мова йде про моторні і лабораторні випробування, а також фізико-хімічні властивості.

Військові специфікації Сіла MIL-L-2105 А — технічні умови на мастильні матеріали для коробок передач автомобілів приблизно відповідають API GL-4. MIL-L-2105 Y — технічні умови на трансмісійні мастила для гіпоїдних передач (що найчастіше вживаються в наш час) можуть бути порівняні з API GL-5. MIL-L-2105 C — чинні з 1976 р. технічні умови для всесезонних трансмісійних мастил класів в'язкості 75W, 80W/90 і 85W/140. Вони перевершують специфікацію MIL-2105 В і відповідають API GL-5.

 


 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)