АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Що таке патентний пошук і як він проводиться?

Читайте также:
  1. Алгоритм пошуку
  2. Інформаційний пошук та спільне використання інформаційних ресурсів
  3. Інформаційно-пошукоі системи та їх застосування
  4. Конституційна основа пошуку, отримання та передачі інформації
  5. Методи пошуку і збору наукової інформації
  6. Методи творчого пошуку альтернатив
  7. Пошук потенційних постачальників.
  8. Пошук уражених людей
  9. Пошук файлів та папок
  10. Пошуки першоматерії у давньогрецькій філософії .
  11. Реалізація права на пошук, отримання і використання інформації
  12. Соціологія сьогодні - пошук синтезу

За час існування світової патентної системи людство створило десятки мільйонів об’єктів промислової власності. Тільки чинних патентів на винаходи сьогодні у світі діє понад 5 млн. одиниць.

Тому перед тим, як оформляти заявку на винахід, необхідно переконатися в тому, що саме такий винахід раніше не зробив ніхто інший. Це збереже багато часу, сил і коштів. Крім того, для майбутнього винахідника не зайвим буде ознайомитись з існуючим рівнем техніки, розглянути вже зареєстровані аналогічні рішення (аналоги і прототип) у галузі його винахідницьких інтересів, визначити, якими суттєвими ознаками вони відрізняються від рішення, на яке він хоче отримати правову охорону.

Дослідження, які називаються патентним пошуком, проводяться шляхом перегляду і вивчення науково-технічної і навчальної літератури, а також патентного фонду певної галузі, який, в основному, складається з описів винаходів та патентних бюлетенів різних країн світу.

Оформлення заявки в частині, яка стосується патентного пошуку, доволі кропітка і тривала справа. Перед поданням заявки на винахід, винахідник повинен визначити рубрику МКП, до якої відноситься майбутній винахід, і провести патентні дослідження по декількох провідних країнах світу (зазвичай, це США, Японія, Франція, Велика Британія, Німеччина, Росія) на глибину, не меншу 20 років (середній термін чинності патентів), з метою вивчення існуючого рівня техніки та визначення новизни рішення, що претендує на статус винаходу. Такі ж патентні дослідження, але на професійному рівні, проводить після отримання заявки державна експертиза.

Описи до патентів на винаходи на паперових носіях публікуються одночасно з офіційним бюлетенем "Промислова власність", існує також електронне видання описів "Винаходи в Україні", в якому вміщено відомості про зареєстровані патенти на винаходи.

Повні відомості про зареєстровані патенти розміщено й в Спеціалізованій базі даних (СБД) «Винаходи і корисні моделі в Україні», безкоштовний доступ до якої надається на веб-сайтах ДДІВ та Укрпатенту.

Описи до патентів на паперових та електронних носіях безкоштовно надсилаються до Державної науково-технічної бібліотеки, Державної наукової медичної бібліотеки, регіональних центрів науково-технічної і економічної інформації, Фонду патентної документації громадського користування.

Копії описів до патентів можна замовити в філії Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг Укрпатенту за адресою: бул-р Лесі Українки, 26, м.Київ, 01133, Україна, тел (38044) 295-82-77.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)