АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура веб-сайтів

Читайте также:
  1. B) социально-стратификационная структура
  2. III. СТРУКТУРА И ОРГАНЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРИХОДА
  3. VI. Рыночный механизм. Структура рынка. Типы конкурентных рынков
  4. VIII. Формирование и структура характера
  5. А. Лінійна організаційна структура
  6. Автоматизовані банки даних (АБД), їх особливості та структура.
  7. Автоматическое порождение письменного текста: определение, этапы, общая структура системы порождения
  8. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  9. Адхократическая структура
  10. Акти застосування права: поняття, ознаки, види, структура
  11. АЛЕКСИТИМИЯ И ПСИХОСОМАТИЧЕСКАЯ СТРУКТУРА
  12. Анормальная структура мозга

Опорний конспект

Cайт (від англ. — website: web — павутина, мережа, і site — місце, сегмент, частина в мережі) — сукупність файлів приватної особи або організації у комп’ютерній мережі, які об’єднані під однією адресою (доменним ім’ям, IP-адресою).

Створення першого сайту відбулося 1990 року. Його засновником був Тім Бернерс-Лі, засновник головних веб-технологій — HTTP, URI і HTML. Основою його проекту стала ідея про те, що гіпертекст можна застосовувати як основу для обміну даними в мережі. Перший сайт також став і першим у світі Інтернет-каталогом, оскільки згодом Тім Бернерс-Лі розмістив на ньому посилання на інші сайти.

Спочатку сайти являли собою набір статичних сторінок. Згодом, із появою рушіїв — спеціальних комп’ютерних програм на сервері — з’явилася можливість більш гнучкого структурування та виведення інформації.

З удосконаленням Інтернет-технологій тривала й еволюція сайтів. Поява і поширення нових онлайн-сервісів робить сайти все більш багатофункціональними й інтерактивними, системи управління контентом (CMS, рушій) дозволяють наповнювати сайти новою інформацією у найбільш зручними та якісними засобами.

Веб-сторінка — інформаційний ресурс, доступний у мережі World Wide Web, який можна переглянути у веб-браузері. Зазвичай ця інформація записана у форматі HTML або XHTML і може містити гіпертекст із навігаційними гіперпосиланнями на інші веб-сторінки.

Веб-сайт — сукупність веб-сторінок, доступних в Інтернеті, які об'єднані як за змістом, так і навігаційно.

Фізично сайт може розміщуватися як на одному, так. і на кількох серверах.

Зовнішній вигляд кожного сайту є унікальним, проте в усіх сайтів можна знайти спільні за функціональністю частини.

Структура веб-сайтів.

1. Головна сторінка

2. Меню сайту

3. Гіперпосилання на інші сторінки або сайти

На будь-якому сайті першою відкривається головна сторінка. У верхній частині головної сторінки зазвичай розташована так звана шапка, яку дублюють на інших сторінках сайту. Це роблять спеціально, адже ця частина відображається у вікні браузера першою і відвідувач насамперед звертає увагу на неї.

Щоб забезпечити швидкий перехід до основних тематичних розділів сайту, створюють меню сайту — список гіперпосилань на його розділи. Горизонтальне меню зазвичай розташовують у шапці, іноді дублюючи його в нижній частині сторінки, а вертикальне — переважно в лівій частині сторінки, у місці, звідки відвідувач починає її переглядати. Меню є одним із найважливіших компонентів сайту, користувач постійно звертає на нього увагу, і тому вимоги до нього високі. Меню має бути зручним, помітним і зрозумілим, інакше користувач не знатиме, як перейти до потрібного розділу, і покине сайт. Пункти меню мають бути чітко відділені один від одного.

Гіперпосилання, розміщені в тексті чи у вигляді графічних об'єктів, дозволяють переходити на різні сторінки сайту або навіть на інші сайти. На сайтах із дуже великим обсягом інформації є сторінки третього рівня, а якщо необхідно — то й четвертого, п'ятого тощо.

Шапка сайту Логотип
Меню Блок з основним контентом
Нижня частина сайту

 

Вибір структури визначається особливостями завдань, що розв'язуються за допомогою веб-сайту.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)