АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розслідування нещасних випадків

Читайте также:
  1. Журналістське розслідування
  2. Механізм та порядок страхування від нещасних випадків.
  3. Модель управління ризиками нещасних випадків
  4. Модель управління ризиками нещасних випадків
  5. На відміну від прогнозу і гіпотеза і версія можуть бути націлені (і в більшості випадків націлюються) не на повідомлення про якесь явище, а на його пояснення, хоча і можливе.
  6. Надання долікарської допомоги при нещасних випадках
  7. Обов’язки роботодавця щодо розслідування нещасних випадків. Умови проведення розслідування.
  8. Особливості формування та сутність фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань
  9. Першої медичної допомоги потерпілим при нещасних випадках.
  10. Порядок розслідування гострих професійних захворювань і гострих професійних отруєнь.
  11. Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, що сталися з вихованцями, учнями, студентами та аспірантами.

Розслідуванню підлягають:

- нещасні випадки із смертельним наслідком;

- групові нещасні випадки, які сталися одночасно з двома і більше працівниками незалежно від тяжкості ушкодження їх здоров'я;

- випадки смерті на підприємстві;

- випадки зникнення працівника під час виконання ним трудо­вих обов'язків.

Про груповий нещасний випадок, нещасний випадок із смер­тельним наслідком, випадок смерті, а також зникнення працівни­ка під час виконання ним трудових обов'язків роботодавець зобо­в'язаний негайно передати засобами зв'язку повідомлення за вста­новленою формою:

- відповідному територіальному органу Держнаглядохоронпраці;

- відповідному органу прокуратури за місцем виникнення не­щасного випадку;

- відповідному робочому органу виконавчої дирекції Фонду;

- органу, до сфери управління якого належить це підприємство (у разі його відсутності - відповідній місцевій держадміністрації або виконавчому органу місцевого самоврядування);

- відповідній установі (закладу) санітарно-епідеміологічної служ­би у разі виявлення гострих професійних захворювань (отруєнь):

- профспілковій організації, членом якої є потерпілий;

- вищестоячому профспілковому органу;

- відповідному органу з питань захисту населення і території' від надзвичайних ситуацій та іншим органам (у разі необхідності).

Зазначені органи (організації) повідомляють про нещасний випадок свої вищестоячі органи (організації) згідно з установленим порядком.

Зазначене повідомлення надсилається також у разі, коли смерть потерпілого настала внаслідок нещасного випадку що стався раніше.

Спеціальне розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, групового нещасного випадку, випадку смерті, а також випадку зникнення працівника під час виконання ним трудових обов'язків організовує роботодавець (якщо постраждав сам робото­давець, - орган, до сфери управління якого належить підприєм­ство, а у разі його відсутності - відповідна місцева держадміністра­ція або виконавчий орган місцевого самоврядування).

Розслідування цього випадку проводиться комісією із спеціаль­ного розслідування, яка призначається наказом керівника те­риторіального органу Держнаглядохоронпраці за погодженням з органами, представники яких входять до складу цієї комісії.

До складу комісії із спеціального розслідування включаються: посадова особа органу державного нагляду за охороною праці (го­лова комісії), представник відповідного робочого органу виконав­чої дирекції Фонду, представники органу, до сфери управління якого належить підприємство, а у разі ііого відсутності - відповід­ної місцевої держадміністрації або виконавчого органу місцевого самоврядування, роботодавця, профспілкової організації, членом якої є потерпілий, вищестоячого профспілкового органу або упов­новажений трудового колективу з питань охорони праці, якщо по­терпілий не є членом профспілки, а у разі розслідування випадків виявлення гострих професійних захворювань (отруєнь) також спеці­аліст відповідної установи (закладу) державної санітарно-епідеміо­логічної служби.

Спеціальне розслідування нещасних випадків проводиться про­тягом не більше 10 робочих днів. У разі необхідності встановлений тер­мін може бути продовжений органом, який призначив розслідування.

За результатами розслідування складається акт спеціального роз­слідування за формою Н-5, а також оформляється карта обліку про­фесійного захворювання (отруєння) на кожного потерпілого за формою П-5, якщо нещасний випадок пов'язанні! із гострим про­фесійним захворюванням (отруєнням).

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)