АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінка результатів рішення

Читайте также:
  1. А. Рішення на застосування одного з перших трьох режимів радіаційного захисту
  2. Аналіз і оцінка зібраних у справі доказів
  3. Аналіз результатів учнів 8 класу на ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії у Житомирській області 2014 року
  4. Аналіз фінансових результатів операційної діяльності
  5. Б. Рішення на застосування четвертого або п'ятого режимів радіаційного захисту
  6. Бухгалтерський баланс,його побудова, зміст і оцінка статей.
  7. Види і оцінка дебіторської заборгованості
  8. Вирішення алгебричних рівнянь графічним методом за допомогою Simulink
  9. Вирішення диференційних рівнянь символічній формі
  10. Вирішення систем алгебричних рівнянь у символічній формі
  11. Вирішення систем диференційних рівнянь у символічній формі
  12. Відбір та оцінка персоналу

Після того, як рішення реалізоване, менеджери повинні оцінити ефективність. Чи досягло рішення мети? Чи вносить свою частку в збільшення обсягу товарів? Чи було воно ефективне за витратами? Чи згодні підлеглі, що це продуктивне рішення? Які труднощі зустрілися при здійсненні рішення?

Якщо рішення оцінене як неефективне, менеджер може зштовхнутися з вибором іншої альтернативи чи скласти новий список альтернатив.

Якщо рішення оцінене як ефективне, менеджер повинен переглянути елементи, що зробили його таким. Досвід прийняття і здійснення кожного рішення стає безцінною частиною управлінського досвіду. Він буде використаний повторно для прийняття рішень у майбутньому

 

Планування як функція менеджменту

 

Планування — головна функція менеджменту, вид управлінської діяльності, спрямований на визначення цілей і майбутнього стану організації, а також ресурсів, необхідних для їх досягнення.

Принципи планування:

1. П-п повноти – плани повинні охоплювати всі сторони майбутньої діяльності.

2. П-п точності - при комплексному плануванні є ризик допущення неточностей, що може суттєво вплинути на результат, тому планув. необхідно здійсн якомога точніше.

3. П-п економічності – якщо пл-ня є високозатратним, то такі затрати не виправдані.

4. П-п гнучкості – плани необхідно складати так, щоб при потребі їх можна було переглянути

5. П-п безперервності – пл-ня повинно бути послідовним.

6. П-п участі – участь виконавців у розробці планів дає змогу використати більше інф-ї і скласти план більш обгрунтовано.

Види планів: 1) Стратегічне – це заходи повязані із визначенням стратегії фірми, це вибір курсу розвитку орг-ї, тобто комплексне пл-ня перспективного розвитку фірми.(3-5 років)

2)Тактичне планування — планування на середні проміжки часу (1-2р), в межах яких відбувається реалізація конкретного управлінського рішення з визначенням необхідних для цього ресурсів.

3) Оперативне планування, як і тактичне, є способом реалізації стратегії організації. Однак, на відміну від тактичного, це — планування окремих операцій у загальному господарському потоці, наприклад планування виробництва, маркетингу тощо, тому його називають ще поточним плануванням.Цей вид планування охоплює період у межах одного року з поділом на квартали і місяці.

4) Бізнес-плани. Конкретизують у часі, просторі і за ресурсами програму дій, необхідну для успішної реалізації підприємницької ідеї.

Бізнес-план — розгорнутий документ, що містить обґрунтування економічної доцільності підприємницького проекту на основі зіставлення ресурсів, необхідних для його реалізації, і очікуваної вигоди (прибутку).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)