АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Монодієта (коли під час дієти використовується один основний продукт)

Читайте также:
  1. Амфитеатр Флавиев (Колизей)
  2. В західній соціології часто використовується семикласна вертикальна стратифікація:
  3. Валовий внутрішній продукт – основний макроекономічний показник.
  4. Виробничий капітал. Основний та оборотний капітал, фізичне і моральне зношування, амортизація
  5. Для чого використовується борна кислота в аптечці?
  6. За допомогою принципової електричної схеми бункера активного вентилювання зерна вкажіть для чого використовується реле часу КТ?
  7. Конституція України як Основний закон нашої держави
  8. Конституція України-основний закон України
  9. Конституція – основний закон громадянського суспільства і держави
  10. Конституція — основний закон громадянського суспільства і держави
  11. Основний зміст матеріалів

Монодієта — це вживання якого-небудь одного продукту протягом декількох днів, причому в строго обмеженій кількості. Це може бути, наприклад, кілограм яблук, літр молока або кефіру, стакан рису, звареного на воді без солі, півтора кілограма кавуна або 300-400 г сиру, розтягнуті на день. Придумана навіть шоколадна монодієта! Нічого іншого їсти не можна. Лише на воду обмежень немає, її можна пити скільки завгодно (хоча у світовій мережі зустрічаються дієти, які обмежують навіть кількість води!). Монодієта дає можливість позбутися кількох кілограмів за дуже короткий час, що особливо подобається тим, хто любить швидкі результати. Це — видима користь

А тепер про шкоду. Людський організм — це постійно оновлюється збалансована (якщо не лізти в налаштування «за замовчуванням») система. У ньому постійно йде процес заміни старих клітин новими. Клітинний склад людського тіла повністю оновлюється за півроку! Зупинка цього процесу означає смерть. Саме тому нам так важливо отримувати різноманітні поживні речовини. Але в природі немає продукту, який містив би всі або майже всі необхідні вітаміни, мікро-і макроелементи, білки, жири, вуглеводи та інші речовини, необхідні для нормальної життєдіяльності організму. Тому в ті дні, коли ви їсте якийсь один певний продукт, відмовляючись від нормального різноманітності, ваш організм починає шукати ці речовини в самому собі — і знаходить їх в м'язах і внутрішніх органах. А жир, від якого так хочеться позбутися, в основному, витрачається на підтримання енергії. Процес схуднення відбувається швидко, але не за рахунок втрати жиру, а за рахунок зменшення м'язової тканини.
Ррисова монодієта. Існує і ще один «підводний камінь» монодиєт. Коли калорійність раціону падає більше, ніж на 30 %, у нашому організмі сповільнюються процеси метаболізму або, іншими словами, обміну речовин. Чим це небезпечно? У перші дні дієти процеси схуднення йдуть досить швидко, радуючи нас результатами. Втрата ваги відбувається, в основному, за рахунок зливу «зайвої» рідини, звільнення від накопичених відкладень калових мас і зниження кількості надходить їжі. Але потім настає момент, коли організм знаходить баланс між власними потребами і які надходять калоріями, при цьому метаболізм різко знижується. Наш мудрий організм переходить в «сплячий режим», якщо можна так висловитися, при якому всі процеси сповільнюються, як у тварин, завалюються в довгу зимову сплячку. На цьому етапі більшість з нас якраз вирішує припинити сидіння на дієті і повернутися до «звичайного» режиму харчування. Мета -то досягнута! І ось тут починається найцікавіше (читай — жахливе): після кількох днів єзуїтських тортур наш організм сприймає колишнє різноманітне і рясне харчування як можливість запастися провіантом на «чорний день». Гречана монодієта. Наївшись і задовольнивши основні потреби, він відкладає «зайві» калорії і розпихає їх по всіх затишних куточках нашого тіла, перетворюючи їх у... жир. А якщо врахувати, що м'язова маса за час сидіння на монодиєті досить значно зменшується, то стає проблематичним витрачати минулі калорії на фізичну активність. Значить, ще до 30 % вступників калорій піде в жир. Через пару місяців ми маємо таку картину: кілограми втраченої внаслідок сидіння на дієті м'язової маси перетворилися в кілограми жиру, обмін речовин сповільнилося, фізична активність знизилася, а організм, наляканий до межі, сприймає будь-яку затримку в їжі як початок голоду і відкладає про запас все більше і більше жиру. Хіба це наша мета?

Повірте, жоден поважаючий себе лікар- дієтолог не запропонує вам тривалу монодієту як панацею від усіх бід. Питання «монодієти: користь чи шкода» навіть не варто, тому що будь-який доктор знає, чим небезпечні подібні перекоси в харчуванні. Наприклад, рисова монодієта може призвести до згущення жовчі і утворення каменів у жовчному міхурі. Шліфований рис містить мало білка, а це неминуче викликає пониження гемоглобіну в крові. Вівсяна монодієта призводить до виникнення дефіциту заліза і, як наслідок, розвитку анемії. Гречана дієта, незважаючи на всю безумовну корисність цієї крупи, не може забезпечити організм потрібною кількістю поживних речовин, що призводить до анемії, запаморочення і іншим симптомам голоду. Сирна монодієта, навпаки, занадто навантажує організм білком. У результаті відбувається збій в роботі шлунково — кишкового тракту, що призводить до порушення всмоктування білка і кальцію. Кефір майже не містить вуглеводів. Крім того, він може викликати або запор, або пронос. Кавуни абсолютно не містять жирів, а це означає, жиророзчинні вітаміни не засвояться. Нестача жирів у раціоні порушує оновлення клітин організму. Сирна монодієта. Банани мають яскраво виражений закріплює ефект. Порушення моторики шлунково — кишкового тракту загрожує підвищенням токсинів в організмі. Легкозасвоювані вуглеводи бананів різко підвищують рівень глюкози в крові, що може викликати гіпоглікемію. Вживання більше 1,5 л гранатового соку на день удвічі збільшує ризик утворення каменів у нирках, сечовому міхурі і жовчному міхурі. Надлишок моркви призводить до пожовтіння шкіри, викликаючи так званий «морквяний гепатит». Яблука не містять білка, зате в них багато вуглеводів. Довгий вживання бідної білками їжі викликає зміни в ендокринній системі і вищої нервової системі. Сирі овочі можуть викликати виснаження печінки та підшлункової залози, а також завдати удару по ферментативним системам організму. Це може трапитися з тими громадянами, для яких сирі овочі, трохи горіхів, віноград являє майже не святковою стравою, з'являючись на столі вкрай рідко. Таку ж реакцію у незвичних до них людей можуть викликати і свіжовичавлені соки. Крім того, вони стимулюють апетит, викликаючи відчуття голоду. У соках немає клітковини, від цього страждає кишечник. А кислоти, що містяться в соках, можуть подразнювати слизову шлунка. Монодієта, що обмежує вживання води, небезпечна згущенням крові і виникненням тромбів. Недолік рідини не дає нормально виводити з організму продукти розпаду.

Ось такі страшилки. Монодієти небезпечні не тільки вищеописаними наслідками. Як правило, всі рекомендації по «правильному» проведенню тієї чи іншої монодієти закінчуються порадами приймати аптечні полівітамінні препарати — мовляв, для підтримки організму у важкі дієтичні дні... Але хімічні вітаміни не можна їсти, як цукерки, перед їх застосуванням потрібно обов'язково проконсультуватися з лікарем. В іншому випадку можна завдати відчутної шкоди самому собі, адже в природі все збалансовано. Найменше відхилення від цієї рівноваги загрожує неприємностями, які проявляються не раптом, а накопичуються поступово. Наприклад, надлишок вітаміну С виводить з організму вітамін В12 і викликає його дефіцит. Жиророзчинні вітаміни мають властивість накопичуватися в організмі, що небезпечно отруєнням. І таких тонкощів так багато, що розібратися з ними під сілутолько висококваліфікованому спеціалісту. Але ж це так нудно — ходити по лікарях

Вона небезпечна тим, що позбавляє організм інших необхідних вітамінів, білків і жирів. Монодієта піддають ваш організм стресу стресу, псує зуби, завдає шкоди ясен, шлунку, стравоходу.

2.Сира дієта з'явилася відносно недавно, але відразу була помічена актрисами, співачками та супермоделями, так як здатна привести тіло в порядок за рекордно короткий час без заподіяння шкоди здоров'ю.

 

Так фанатами сирої дієти стали: Анджеліна Джолі і Бредд Пітт, Леді Гага, Кетті Перрі, Наталі Портман, Демі Мур, Стінг, Донна Каран, Вуді Харрельсон, Стелла Маккартні та багато інших. Так звані «зимові» кілограми, набрані організмом за період холодів і нестачі так потрібних для збереження стрункості вітамінів, досить легко забираються, причому в короткий термін. Її автор, Керол Альт, що є манекенницею ряду модних будинків теж свого часу шукала пошук до схуднення і знайшла його в вегетаріанство. Тому нею і була розроблена сира дієта, уповільнює процес старіння кліток в організмі людини і прискорюючи процес метаболізму. Це перший крок до звикання вживання їжі без м'яса, що зможе стати не тільки дієтою на пару тижнів, але і системою харчування на все життя. Ця дієта розрахована на 10 днів і дозволяє не тільки скинути до 8 кг, але і знайти красивий здоровий колір обличчя, оздоровити шкіру і вивести шлаки і токсини з органів травлення человека.Около 80% продуктів, які ви маєте намір вжити, обов'язково повинні бути в сирому вигляді. Тобто смажити, варити, сушити, маринувати, коптити і тушкувати заборонено. Так як при будь температурній обробці в процесі приготування, втрачаються корисні основні мінерали і вітаміни, які здатні очистити організм. Сира дієта також впливає зменшення калорій шляхом зниження рівня вуглеводів, адже в сирих овочах і фруктах практично немає вуглеводів, а це означає неминуче схуднення.

 

Найголовніші дозволені продукти харчування:

 

  • овочі
  • фрукти
  • насіння
  • горіхи
  • сухофрукти
  • пророслі зерна
  • спеції і трави

 

 

Також дозволено додати в меню сирої дієти варену нежирну рибу з овочами, бульйон з курки, варене куряче філе. Також потрібно випивати максимум рідини, це може бути трав'яний настій, звичайна вода або свіжовичавлені фреші. Пам'ятайте, що щоденний сумарний запас ваших калорій не повинен бути вище 1000 калорій, тому не стоітналегать на банани, виноград, горіхи, курагу, родзинки, інжир та інші висококалорійні продукти.

 


Основні аспекти сирої дієти

1.
Якщо ви думаєте, що ця дієта позбавить вас білків, то це помилка: всі необхідні білки ви знайдете в горіхах, бобах, сої, сочевиці, квасолі, горосі, шпинаті, кольрабі.

2. Жири та амінокислоти знаходяться в достатній кількості рослинних оліях.

3. За вмістом вітамінів і мінеральних речовин на першому місці, звичайно ж, фрукти і овочі. Особливо корисні апельсини, мандарини, лимони, гранати, дині, гарбузи, кабачки, огірки.

4.
Перший час намагайтеся їсти менше - так ви полегшите процес перетравлення та налаштуєте організм на сприйняття сирої їжі.

5.
Перейти на сироїдіння простіше вегетаріанцям, тому спочатку викресліть зі свого раціону м'ясо.

6.
Не відмовляйте собі в стравах з «минулого життя». Фахівці стверджують, що по мірі адаптації організму до нового режиму такі «напади» будуть траплятися все рідше і рідше.

7.
Вже під час переходу до сироїдіння виключіть цукор і борошняні вироби.

8. Сироїда категорично забороняється пити безпосередньо перед їжею і відразу після неї.

9.
Температура їжі повинна бути кімнатної. Краще не вживати продукти, тільки що витягнуті з холодильника, а приготовані сирі блюда не слід зберігати довго.

10.
Фруктами і горіхами перекушуйте перед їжею, а не після неї. Тільки в цьому випадку вони засвояться повністю.

11. Пийте трав'яні, фруктові і ягідні настої, але не відвари і тим більше не чаї.

12.
«Перша свіжість» - головні слова в лексиконі сироїда. Подружитеся з довколишніми ринками і віддавайте перевагу «місцевим» огіркам і помідорам.

 

 

Сира дієта, в раціон якої входять сирі продукти: фрукти, овочі, бобові та ін Небезпека дієти в тому, що термальна обробка продуктів харчування активує деякі корисні речовини і нейтралізує шкідливі. Вчені заявляють, що термальна обробка продуктів не впливає на калорійність, і стверджують, що подібні дієти дуже неефективні.

3. Гормональна дієта (метаболічна). Іноді вага у людини піднімається через гормонів. Тоді на допомогу приходить ця дієта. Вона допомагає знизити синтез гормонів, які сприяють накопиченню жиру - естрогени, інсулін, і стабілізує роботу гормонів, що допомагають спалювати жири - адреналін, тестостерон, норадреналін та ін

Гормональна дієта має три фази:

Перша - коли йде максимальне спалювання жиру

Друга - стабільне спалювання жиру

Третя - підтримання стабільно низького ваги.

Під час першої фази вага йде швидко. Тривалість першої фази не повинна тривати більше двох тижнів. Потім потрібно перейти до другої фази. Якщо є необхідність, то після двох тижнів відпочинку, першу фазу можна ще раз повторити.

Харчування під час першої фази дуже мізерне. Всі споживані продукти повинні містити 0 балів і 1 ст. л. оливкової олії в добу. Останній прийом їжі має бути, приблизно, за три години до сну.

Дуже важливо! Під час першої фази обмежується вживання вуглеводів і жирів. У їжу потрібно більше вживати клітковини і білкової їжі. У цей час треба дуже ретельно спостерігати за самопочуттям. Якщо з'явиться шум у вухах, потемніння в очах, сильне потовиділення, то слід негайно випити чашку міцного солодкого чаю. І відразу ж переходити на другу фазу гормональної дієти.

Друга фаза - це основна фаза гормональної дієти. У цей час жир йде стабільно, не приносячи ніякої шкоди здоров'ю. Друга фаза не має обмежень. Можна дотримуватися її стільки, поки вас не задовольнить результат.

Схема харчування в другій фазі:

Сніданок - 4 бали, другий сніданок - 2 бали, обід - 2 бали, полуденок - 1 бал, вечеря - 0 балів.

Якщо є бажання, можна зменшити споживані бали. Але, ні в якому разі не збільшувати. Якщо ви пропустили обід, то не можна зараховувати бали до полуденка.

Потім настає час третьої фази гормональної дієти. У цей час потрібно навчитися підтримувати вагу постійним. Протягом даного часу, потрібно поступово додавати бали до другої фази. Робиться це так:

Треба додати один бал до одного прийому їжі. Ретельно стежити за вагою. Якщо він продовжує знижуватися, то можна додати ще бал. Продовжуйте додавати бали, поки вага повністю не стабілізується. Надалі, потрібно буде дотримуватися такий спосіб харчування.

В гормональної дієті всі продукти поділені на п'ять груп. Чим нижче бал, тим менше властивості їжі накопичувати жири.

(зменшення денної норми кілокалорій + ін'єкції гормону лХГ). Вчені спростовують міф про те, що лХГ (гормон людського гонадотропіну хоріону) допомагає спалювати жири, придушуючи почуття голоду. Небезпека такої дієти, а саме ін'єкцій, можуть привести до серйозних проблем, таких як гормональний збій.

4. Очищаюча дієта. Однак врахуйте, що жодна дієта, і очищуаюча в тому числі, не проходить непомітно. Будь-яка зміна режиму харчування – стрес для організму, на який він може відреагувати по-різному. Очищуюча дієта може супроводжуватися активною діяльністю кишківника, висипаннями на обличчі, нападами слабкості і запаморочення. Це нормально, адже організм очищується, і в кінці дієти все повинно прийти в норму. Просто по можливості не плануйте на час очищуючої дієти ніяких зустрічей і заходів.

Очищаюча дієта хороша тим, що її можна виконувати на основі різних продуктів. Ви можете вибрати той продукт, який подобається саме вам, так що вам не доведеться голодувати чи їсти те, що ви не любите. Країна Рад пропонує вам кілька варіантів всеочисної дієти.

Очищення шлунково-кишкового тракту завдає сильний стрес організму. І поглинання їжі після таких «зачисток» тягне за собою ще більший набір ваги.

5. Супова дієта. Вона в основному складається з продуктів, що не містять жирів, які так необхідні для будь-якого організму. Стрес для організму - це мінімум, що вам забезпечено! Також втрата життєвого тонусу, занепад сил і настрою і повернення ваги відразу після закінчення дієти.

6. Дієта із застосуванням яблучного оцту. Небезпека в тому, що регулярне споживання оцту не може пройти безслідно для організму - сильно страждають слизові оболонки шлунково-кишкового тракту. Така дієта може привести до виразки або гастриту.

7. Дихальна дієта, при якій не можна нічого їсти і пити, потрібно тільки глибоко дихати. Вчені стверджують, що схуднути за допомогою дихальних вправ навряд чи вийде, а от заробити свідомість або якесь захворювання - більше шансів.

Вчені вважають, що не існує таких продуктів, які спалюють жир, не завдаючи шкоди печінки і роботі серця. Фахівці настійно рекомендують не експериментувати з дієтами і радять дотримуватися елементарних правил здорового способу життя, а саме: є невеликими порціями; більше займатися спортом; обмежити вживання жирної і смаженої їжі; обмежити вживання цукру; харчування має бути повноцінним і вітамінізованим.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)