АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ ДО СТУДЕНТІВ

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. Аналітичні реакції та вимоги до них
  3. Бюджет часу викладачів, учнів та студентів
  4. Вентиляція. Вимоги до вентиляції.
  5. Види електропроводок і вимоги до них
  6. Вимоги до бланків документів
  7. Вимоги до бланків документів. Оформлювання сторінки
  8. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ І РЕМОНТІ
  9. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ
  10. ВИМОГИ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  11. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word
  12. Вимоги до додатків

Методичні рекомендації

До проходження НАВЧАЛЬНОЇ практики «УНІВЕРСИТЕТСЬКА ОСВІТА»

 

для студентів напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»

(спеціалізація «Банківська справа»)

денної форми навчання

 

Харків, 2013

ВСТУП

 

Сучасний етап розвитку економіки України характеризується розвитком процесу європейської інтеграції. Україна чітко визначила орієнтири на входження в освітній та науковий простір Європи та здійснює модернізацію освітньої діяльності у контексті європейських вимог. Працює над практичним приєднанням до Болонського процесу. Великі зміни відбуваються також у фінансовій системі України, у процесі розвитку ринкових форм господарювання.

Студенти першого курсу повинні знати основні завдання та принципи створення зони Європейської вищої освіти (шість цілей Болонського процесу): введення двоциклового навчання; запровадження кредитної системи; формування системи контролю якості освіти; розширення мобільності студентів і викладачів; забезпечення працевлаштування випускників та привабливості європейської системи освіти; як буде проходити адаптація вищої освіти України до вимог Болонського процесу.

З першого до останніх курсів студенти фінансового факультету повинні послідовно вивчати всі структурні складові фінансової системи і їхній розвиток, повинні знати основи фінансової системи і фінанси суб'єктів господарювання. У процесі вивчення курсу студенти знайомляться з фінансовими проблемами в економіці України і методами їх вирішення, вивчають основні закони, які діють у сфері фінансів. З цією метою студенти проходять навчальну практику "Університетська освіта".

Мета практики -вивчення студентами принципів і положенькредитно-модульної системиорганізації навчального процесу у вищих структурні зміни освіти, запровадження у систему вищої навчальних закладах ІІІ–IV рівнів акредитації, ознайомлення із задачами, яки стоять перед вищою освітою України у зв'язку із входженням до Болонського процесу; адаптація законодавства, структурні зміни освіти, запровадження Європейської кредитно-трансферної та акумулюючої системи (ЕСТS) та ін.

Предметом навчальної практики є вивчення теоретичних концепцій формування Європейської кредитно–трансферної та акумулюючої системи (ЕСТS), ознайомлення з сутністю та методологією реалізації компетентністного підходу, змісту теоретичних основ, концепцій та методології грошово-кредитної політики, підходів і критеріїв організації грошового обігу, функціонування банківської системи України та оволодіння навичками роботи з науковою літературою та законодавчими документами.

Навчальну практику "Університетська освіта" проходять студенти першого курсу фінансового факультету напряму підготовки 6.030508 "Фінанси і кредит" (спеціалізація "Банківська справа").

КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ ДО СТУДЕНТІВ

Основні знання, якими повинний опанувати студент, здійснивши проходження навчальної практики:

- основні підходи та етапи формування європейської вищої освіти;

- зміст документів Болонського процесу;

- сучасні принципи побудови та завдання вищої освіти у розвинених країнах;

- організація навчання, методи і засоби навчання в університеті;

- послідовність дій для досягнення шести цілей Болонського процесу;

- які характерні особливості ЕCTS, використання кредитів ECTS (визначення навчального навантаження студентів);

- основні документи ECTS: інформаційний пакет, навчальний контракт, перелік оцінок дисциплін;

- загальні умови користування ECTS;

- підходи до кредитно-модульної системи організації навчального процесу (КМСОНП) у ВНЗ України;

- історія виникнення грошей і кредиту, розвитку фінансів України;

- функціонування банківських установ та їх фінансова діяльність.

Перелік умінь і навичок, якими повинні опанувати студенти в процесі проходження навчальної практики:

- розробляти структурно-логічну схему підготовки фахівців зі спеціальності (за вибором);

- формувати індивідуальний навчальний план студента;

- складати навчальний план підготовки фахівців зі спеціальності (за вибором);

- формувати «Інформаційний пакет» спеціальності (за вибором);

- знати як порівняти схеми навчальних планів, структур залікових кредитів, змістових модулів, шкал оцінювання за спеціальностями і напрямами у ВНЗ різних країн Європи;

- розробляти структури залікового кредиту курсу (за вибором);

- аналізувати діючі в Європі механізми визнання еквівалентності документів про освіту;

- аналізувати вплив економічних законів на характер фінансових відносин.

Тематичний план проходження навчальної практики

При проходженні навчальної практики «Університетська освіта» студент має ознайомитися з програмою дисципліни, з її структурою, формами та методами навчання, видами та методами контролю знань.

Тематичний план навчальної практики «Університетська освіта» здійснюється у таких формах: лекційні, практичні заняття, самостійна робота студента та проведення тренінгів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)