АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

До швейного виробу

Читайте также:
  1. Качество бесшвейного (клеевого) скрепления — проблемы прогноза и контроля
  2. Нанесение клея в машинах для бесшвейного скрепления
  3. Тема № 2.1 Різноманітність та структура виробу.
  4. Тема № 25.1 Початкові дані для розробки технологічного процесу складання виробу.
  5. Тема № 25.2 Аналіз технологічності конструкції виробу.

Вибір та обґрунтування вимог до певного виду одягу є важливим та відповідальним етапом роботи.

Вимоги, які висувають до виробу поділяють на дві ве­ликі групи: споживча та промислова.

Споживчі вимоги встановлюються в залежності від призначення та умов експлуатації виробу. До споживчих від­носяться гігієнічні, експлуатаційні та естетичні вимоги.

Одяг призначений забезпечити певний мікроклімат для людини, захи­стити тіло від дії шкідливих факторів навколишнього середовища, створюва­ти хороші умови життєдіяльності людини. Всі ці фактори враховуються при формуванні вимог гігієнічності одягу (повітро-, паро-, водопроникливість, теплозахисні властивості і т.п.).

Експлуатаційні вимоги включають в себе стійкість виробу до різних дій: механічних (розтяг, згин, тертя); фізико-хімічних (дія води, світла, тепла, холоду, полум'я, хімічних елементів і т.п.); зручність в ношенні виробу (зручність одягання та знімання одягу, свобода руху людини, маса виробу, можливість його ремонту, хімічної чистки, прання та прасування, найменшо­го догляду за одягом і т.д. див. додаток 1).

Естетичні вимоги до виробу тісно пов'язані з напрямком моди в цілому та конкретно за видами виробів. Саме мода визначає силует, зовнішній вигляд, форму, головні лінії, ступінь прилягання, оздоблювальні елементи, колір та його комбінації в одязі, малюнок. Все це необхідно в подальшому враховувати при виборі матеріалів.

До промислових вимог відносять технологічність (вимоги можли­вого виготовлення виробу в умов технологічного процесу – вибору методів обробки, створення умови для найбільшої механізації операцій і підвищення продуктивності праці) та економічність виробу.

При виконанні цього розділу необхідно описати призначення задано­го виробу, умови його експлуатації (кліматичні умови, частота прання, хімі­чної чистки, прасування і т.д.). Необхідно також розкрити вимоги, які вису­ваються до одягу в цілому та до заданого виробу конкретно.

При формуванні вимог до виробу необхідно пам'ятати, що в залежності від виду виробу, його призначення та умов експлуатації, одні вимоги будуть першо­рядні, інші – менш значимі. Таким чином, окремі вимоги можуть зовсім не враховуватись, як не суттєві для даного виробу Наприклад, для вечірньої сукні першорядне значення мають естети­чні вимоги, для спеціального одягу – гігієнічні та експлуатаційні.

В кінці цього розділу необхіно навести перелік найбільш важливих вимог до заданого виробу, і, на основі сформованирх вимог, в наступних розділах орієнтуватись на підбір матеріалів в пакет для виробу.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)