АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Податкове стимулювання участі у недержавному пенсійному забезпеченні

Читайте также:
  1. Для військових психологів щодо підготовки особового складу підрозділів і частин до участі в бою і проведення психологічної реабілітації військовослужбовців із БПТ
  2. Зарубіжний і вітчизняний досвід діагностики та корегування психологічних наслідків участі військовослужбовців у бойових діях
  3. Методи стимулювання і корекції поведінки
  4. Методи стимулювання і мотивації
  5. Місце малих підприємств в забезпеченні населення продектами харчування.
  6. Перевагами якої організаційної структури служби маркетингу є: висока пристосованість до ринкової ситуації, полегшення стимулювання ринку конкретних товарів?
  7. Підготуйте свій виступ до участі у «круглому столі».
  8. Принцип стимулювання дитини до самовиховання
  9. Розрахунок виробничої програми в матеріально технічному забезпеченні ВАТ АТП «17164».
  10. РОЛЬ ДЕРЖАВИ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ
  11. Роль органів внутрішніх справ у забезпеченні прав і свобод людини

Для фізичних осіб та роботодавців законами України "Про податок з доходів фізичних осіб" та "Про оподаткування прибутку підприємств" передбачені податкові пільги.

1. Пільги на етапі здійснення пенсійних внесків:

Добровільні пенсійні внески роботодавця на користь найманого працівника можуть бути віднесені до складу валових витрат роботодавця у сумі, яка не перевищує 15% від нарахованої заробітної плати працівника за рік, але при цьому не вище суми місячного прожиткового мінімуму для працездатної особи, діючого на 1 січня звітного податкового року, помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 грн. у розрахунку за місяць за сукупністю всіх таких внесків. Розмір внесків, на які поширюється податкова пільга, становить 630 грн. на місяць, виходячи з прожиткового мінімуму для працездатної особи 453 грн., встановленого Законом України "Про затвердження прожиткового мінімуму на 2005 рік".

Пенсійні внески фізичної особи - учасника НПЗ на свою

користь включаються до податкового кредиту цієї особи (за результатами року) у розмірі, що не перевищує суми місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 грн. у розрахунку за місяц (у 2005 р, - не більше 630 грн. на місяць). Учасник НПЗ має право на повернення переплачених податків через механізм податкового кредиту. У разі здійснення пенсійних внесків самим учасником НПФ І роботодавцем, останній має пріоритет користування податковими пільгами, тому зазначена вище гранична сума для учасника (630 грн.) зменшується на суму внесків роботодавця,

Пенсійні внески фізичної особи - вкладника на користь члена сім'ї першого ступеня споріднення включаються до податкового кредиту фізичної особи (за результатами року) у розмірі, що не перевищує 50% від: суми місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 грн. у розрахунку за місяць (у 2005 р. - не більше 315 грн. на місяць). Але якщо цей член сім'ї одночасно сплачує на свою користь пенсійні внески за окремим договором НПЗ, то вищезазначена сума пенсійних внесків фізичної особи - вкладника включається до податкового кредиту цього члена сім'ї, а не фізичної особи -вкладника.

2. Пільги на етапі здійснення пенсійних внесків:

На етапі здійснення пенсійних виплат з НПФ або страхової організації фізична особа сплачує податок з доходів фізичних осіб за ставкою 13%, але лише від 60% пенсійної виплати. Сума одноразової пенсійної виплати учаснику НПФ оподатковується за ставкою 13%.

Не підлягають оподаткуванню:

- суми виплат пенсій на визначений строк або довічних пенсій,
одержувані платником податку віком старше 70 років;

- суми виплат пенсії на визначений строк, довічних або
одноразових пенсій, якщо учасник НПФ чи застрахована особа є
інвалідом І групи.

 

Висновок.

Як вже зазначалось, добровільна накопичувальна система пенсійного страхування є третім рівнем пенсійної реформи (перший рівень – реформування державної солідарної системи, створення обов’язкової накопичувальної системи персональних пенсійних рахунків – другій рівень). Тому її введення і широке застосування потребує позитивного державного протекціонізму, бо вона покликана не тільки підвищити якість пенсійного забезпечення громадян України, але й сприяти забезпеченню більш високого ступеня соціальної справедливості, економічної та фінансової стабільності в державі. Тому в цьому процесі є вкрай необхідним під час запровадження недержавного пенсійного забезпечення в Україні враховувати не тільки досвід накопичений власними зусиллями, а й досвід окремих країн, міжнародної спільноти в цілому та великих корпорацій різних галузей економіки, який, з одного боку, буде сприяти вирішенню основних телеологічних завдань пенсійної реформи, а, з другого боку – сприяти виконанню міжнародних зобов’язань держави в сфері захисту прав людини. Альтернативне пенсійне забезпечення повинно міцно закріпитися як одна із форм соціального захисту. Кожен громадянин повинен мати можливість обирати таку форму заощаджень, яка йому найбільше підходить: страхові компанії, НПФ або банки. Необхідно, щоб на страховому ринку діяли різноманітні організації, які надають послуги в зазначеній сфері. А особливо – НПФ, бо вони здатні взяти на себе досить витратну роботу з клієнтурою протягом обумовленого періоду. Сьогодні, аналізуючи конкретні дії держави відносно становлення АСС, можна зазначити, що триває процес формування повного пакета законодавчих актів, які будуть створювати базу для роботи не тільки НПФ, а й усієї системи альтернативного пенсійного забезпечення. Розпочато створення адекватного податкового механізму, який буде стимулювали фізичних та юридичних осіб до створення додаткових пенсійних накопичень.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)