АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕДМОВА

Читайте также:
  1. ПЕРЕДМОВА
  2. Передмова
  3. Передмова
  4. Передмова
  5. ПЕРЕДМОВА
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. Передмова
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. Передмова
  11. Передмова
  12. ПЕРЕДМОВА

УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ ЗАЛІЗНИЧНОГО

ТРАНСПОРТУ

ІНСТИТУТ ПЕРЕПІДГОТОВКИ ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КАДРІВ

Кафедра “Вагони”

ТЕХНОЛОГІЯ ВАГОНОБУДУВАННЯ

ТА РЕМОНТУ ВАГОНІВ

ЗАВДАННЯ НА КУРСОВИЙ ПРОЕКТ З МЕТОДИЧНИМИ РЕКОМЕНДАЦІЯМИ

Для студентів денної і заочної форм навчання та слухачів другої освіти

Спеціальності “Рухомий склад та спеціальна техніка залізничного

транспорту”

спеціалізації “Виробництво, експлуатація та ремонт вагонів”

Декан механічного факультету О. В. Устенко

Голова методичної комісії З. О. Іванова

Зав. кафедри “Вагони” В. Ф. Головко

Харків 2006


УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ ЗАЛІЗНИЧНОГО

ТРАНСПОРТУ

ІНСТИТУТ ПЕРЕПІДГОТОВКИ ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ КАДРІВ

Кафедра “Вагони”

ТЕХНОЛОГІЯ ВАГОНОБУДУВАННЯ

ТА РЕМОНТУ ВАГОНІВ

ЗАВДАННЯ НА КУРСОВИЙ ПРОЕКТ З МЕТОДИЧНИМИ РЕКОМЕНДАЦІЯМИ

Для студентів денної і заочної форм навчання та слухачів другої освіти

Спеціальності “Рухомий склад та спеціальна техніка залізничного

транспорту”

спеціалізації “Виробництво, експлуатація та ремонт вагонів”

Харків 2006


 

 

Методичні рекомендації розглянуті і рекомендовані до друку на засіданні кафедри “Вагони” УкрДАЗТу 19 червня 2006 р., протокол № 11

Укладачі:

проф. І.Д. Борзилов, ас. В.Г. Равлюк

 

 

Рецензент

проф. Л.А. Тимофєєва


ПЕРЕДМОВА

„Технологія вагонобудування та ремонту вагонів” є профілюючою дисципліною, вивчення якої озброює майбутніх інженерів знаннями в галузі сучасного проектування технологічних процесі виробництва вагонів, їх вузлів та елементів на заводах промисловості і технології ремонту вагонів на ремонтних підприємствах залізничного транспорту.

Працездатність і справність вагонів та їх вузлів і деталей досягається за рахунок постійної роботи по удосконаленню технології їх виготовлення на вагонобудівних заводах та ремонту на вагоноремонтних підприємствах.

Так як технологія - це наука про сукупність знання з різних фізико-технічних, хімічних та інших способів обробки або переробки сировини, напівфабрикатів, виробів, студент, при виконанні курсового проекту повинен наводити наукові обґрунтування своїх розробок з використанням сучасних досягнень техніки та передового досвіду.

Під час розробки технологічних процесів, у яких відбувається якісне змінювання оброблюваного виробу, студент повинен самостійно оцінювати переваги та недоліки обраного варіанта, творчо підходити до обирання кращих технічних рішень.

Студенти при обиранні технології виготовлення або ремонту вузлів та деталей вагонів повинні широко використовувати досвід передових вагонобудівних та вагоноремонтних підприємств.

Технологія, яка проектується, повинна сприяти підвищенню ефективності виробництва, росту продуктивності праці та поліпшенню якості продукції, що випускається, доведення її до рівня кращих світових зразків. При цьому слід мати на увазі, що поліпшення якості технології виготовлення або ремонту, означає підвищення надійності та довговічності вузлів та деталей, які забезпечують безвідмовну роботу їх в експлуатації протягом всього періоду поміж плановими ремонтами вагонів.

Технологія виготовлення або ремонту заданого вузла (деталі) повинна відповідати сучасним вимогам організації виробництва, урахувати передові методи праці; вона повинна базуватися на комплексній механізації та автоматизації виробничих процесів та відповідати усім вимогам охорони праці, а також збереження навколишнього середовища. Обраний варіант технології повинен мати економічне обґрунтування.

Проектування більш досконалих технологічних процесів повинно вестись у відповідності до вимог державних та галузевих стандартів або керівних технічних матеріалів.

Завдання на курсовий проект складені так, що найбільша увага в них звертається на вузли та деталі, від справного стану яких залежить безпека руху поїздів, збереження вантажів, що перевозяться, та комфортні умови пасажирів. Вимоги до змісту та обсягу курсового проекту відповідають програмі дисципліни „Технологія вагонобудування та ремонту вагонів” за спеціалізацією „Виробництво, експлуатація та ремонт вагонів”.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)