АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІЛЮСТРАЦІЇ

Читайте также:
  1. Ілюстрації, таблиці, формули
  2. Ілюстрації. Кількість ілюстрацій повинна бути достатньою для пояснення тексту, що викладається.

У роботі можуть використовуватись ілюстрації (схеми, графіки, фотографії), які називаються рисунком. Їх кількість не регламентується, але їх повинно бути досить, щоб надати тексту якість та конкретність. Рисунки повинні розміщуватись після посилання на них в тексті роботи. Вони нумеруються послідовно в межах розділу звіту арабськими цифрами із двох чисел порядки розділу та порядкового номеру графіка в розділі через крапку, наприклад: "Рис. 2.3." (третій порядковий рисунок другого питання).

Кожен рисунок повинен мати назву, в якій повинен розкриватись його зміст, джерело інформації, на базі якого він зроблений, та період часу, до якого він відноситься. В рисунку обов'язково повинна бути експлікація, яка його пояснює.

Сам рисунок слід розміщувати так, щоб його можна було розглядати не повертаючи роботи. При посиланні на рисунок слід вказувати повний номер, а при повторному посиланні на малюнок слід застосовувати скорочене слово "дивись", наприклад: (див. рис. 2.3.).

Типові види рисунків наведено в додатку 4.

Таблиця містить перелік даних і є наочною формою висвітлення фактичного матеріалу. Вона має бути наочною, компактною і будується як речення. Складається таблиця з трьох основних елементів: назви, підмету і присудку.

Назва таблиці включає в себе те, що хотіли показати з допомогою цифрових даних, об'єкт, звідкіля взято ці дані, та періоди часу до якого вони відносяться. Наприклад: "Показники динаміки фінансового стану досліджуваного підприємства за 2002-2003 р.р.".

Слово таблиця вписується тільки один раз і записується перед назвою таблиці праворуч. Знак № при нумерації таблиці в роботі не вписується (Таблиця 3). Сама нумерація таблиць може бути або наскрізна по всій роботі, або в межах окремих питань. В останньому випадку номер таблиці складається з декількох цифр, які розділяються крапкою. Перші цифри характеризують номер розділу, останні номер таблиці в розділі. Наприклад, друга таблиця третього питання буде записана так: Таблиця 3.2.

При переносі таблиці на наступну сторінку заголовки не повторюються.В цьому випадку пишеться зверху "Продовження таблиці 3.2.", до неї додаються всі графи її з нумерацією, яка була на початку таблиці (під заголовками). Всі графи таблиці заповнюються відповідними даними. Цифри у графах таблиць повинні розташовуватись у колонці один під одним. При повторюванні даних заміняти цифри "лапками" чи іншими аналогічними позначенняминедозволяється. Це ж стосується знака відсотка, номерів позначень марок матеріалів тощо. При відсутності інформації по окремих компонентах підмету по окремому показнику в таблиці ставлять знак..., при наявності інформації, але коли її розмірність суттєво менша, ніж прийнято в таблиці записується 0,0. Всі цифрові дані повинні в кожній графі бути наведені з одинаковою точністю, тобто з одинаковим числом знаків після коми. Якщо цифрові чи інші дані в якомусьізкомпонентів підмету не наводяться, то в ній ставиться прочерк -.

Таблицю слід розміщувати зразу ж після першої згадки в тексті. Її розміщення має бути таким, щоб можна було читати, не обертаючи звіт. Якщо таке розміщення через громіздкість неможливе, таблиці слід розмістити так, щоб для її читання роботу потрібно було повернути за годинниковою стрілкою.

 

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

1. У список літератури включають всі використані джерела.

2. Джерела слід розташовувати в алфавітному порядку.

3. Інформація про книги (монографії, підручники, довідники тощо) повинна містити: прізвище та ініціали автора, назву книги, місце видання, видавництво та рік видання, кількісну характеристику (обсяг в сторінках і кількість ілюстративного матеріалу).

4. Прізвище автора слід вказувати в називному відмінку. Якщо книга написана двома або більше авторами, прізвища з ініціалами вказують у тій послідовності, у якій вони надруковані в книзі: перед прізвищем наступного автора ставлять кому.

При наявності більше як трьох авторів дозволяється вказувати прізвище та ініціали тільки першого з них і слова "та ін.".

5. Назву книги слід навести в такому вигляді, в якому вона подана на титульній сторінці, назву рекомендується доповнювати:

- вказівкою, що книга є перекладом, таданими про мову оригіналу;

- інформацією про серійність видання;

6. Назву місця видання необхідно привести повністю в називному відмінку. Дозволяється скорочення назви тільки трьох міст: Москва (М.), Ленінград чи Санк-Петербург (Л. чи С-П.), Київ (К).

7. Інформація про статтю із періодичного видання повинна містити:

- прізвище та ініціали автора;

- назву статті;

- назву видання (журналу); - назву серії (якщо така є);

- рік видання;

- том видання (при необхідності);

- номер видання (журналу);

- сторінки, на яких розміщенастаття.

8. Назва статті наводиться в такому вигляді, в якому вона подана в періодичному виданні.

9. Між назвою статті і назвою періодичного видання ставляться дві косі лінії.

10. При вказуванні номера сторінки, на яких розміщена стаття, слід навести номер першої та останньої сторінок, розділених дефісом, наприклад: 32-39. Приклади оформлення літературних джерел дивись у списку рекомендованої літератури.

 

КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ І ЗАХИСТ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ РОБОТИ

Автор роботи в тезисному порядку викладає її суть і зроблені ним пропозиції. Присутні задають йому питання. Оцінка виставляється після захисту роботи.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)