АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Методичні вказівки та завдання для контрольних робіт

Читайте также:
  1. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  2. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  3. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  4. Взаємне положення двох прямих.
  5. Взаємне положення прямої та площини.
  6. ВИХІДНІ ДАНІ. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ
  7. Вкажіть базове положення генезису організації
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Деякі загальні принципи дослідження операцій (висновки до розділу 1)
  10. Див.: Загальні рекомендації з проведення аудиту ефективності використання державних коштів. Затв. постановою Колегії Рахункової палати України від 12.07.2006 № 18-4.
  11. Економічний протекціонізм і вільна торгівля. Причини «вибіркової» протекціоністської політики і загальні тенденції до лібералізації міжнародної торгівлі
  12. З ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

ГОСПОДАРСЬКЕ ПРАВО

Методичні вказівки та завдання для контрольних робіт

Для студентів 4 курсу заочної форми навчання

спеціальності 6.030401 «Правознавство»

освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр»

 

 

 

Суми - 2013

 

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Вивчення дисципліни “Господарське право” передбачено навчальним планом з підготовки фахівців за спеціальністю “Правознавство”.

Особливість даної дисципліни полягає в тому, що галузь господарського права регулює відносини з організації та здійснення господарської діяльності, яка не зводиться лише до того, що називають підприємництвом або комерцією. Термін “господарське право” використовується в юридичній літературі в різних розуміннях. Найчастіше він використовується для назви однієї з юридичних наук, яка спеціалізується на досліджені проблем регулювання господарської діяльності або проблем правового забезпечення економіки.

Система правового регулювання господарської діяльності досить складна та обширна, включає в себе велику кількість підсистем, складних юридичних конструкцій. Труднощі у засвоєнні господарського права зумовлені, перш за все, недосконалістю правової бази, що регулює господарські правовідносини.

Саме існування та специфіка такої галузі права, як господарське право, обумовлено сферою його діяльності - тією автономною областю життя суспільства, яка потребує впливу саме господарсько-правових норм.

Актуальність вивчення даного курсу зумовлена необхідністю підготовки юристів, які були б в змозі організовувати та здійснювати правове забезпечення господарської діяльності відповідних суб’єктів, надавати їм відповідну правову допомогу та здійснювати захист іх прав в спеціалізованих судових органах – господарських судах.

Метою вивчення дисципліни „Господарське право” є сприяння формуванню у студентів адекватних уявлень про сучасну господарську діяльність, перспективи її розвитку та правове забезпечення.

Досягнення визначеної мети є можливим при вирішення наступних завдань:

- аналізу чинних нормативно-правових актів у сфері господарської діяльності;

- вивченням правової природи господарських правовідносин;

- вивченням норм, що регулюють відносини у сфері:

- створення суб’єктів господарювання та припинення їх діяльності;

- виникнення господарських зобов’язань;

- укладення господарських договорів;

- правового регулювання ринку цінних паперів;

- правового регулювання банкрутства;

- відповідальності за правопорушення у сфері господарювання;

- правового регулювання створення та функціонування спеціальних (вільних) економічних зон;

Міжпредметні зв’язки. Вивчення Господарського права неможливе без знань з Цивільного права. Також воно тісно взаємодіє з Фінансовим, Податковим, Адміністративним, Кримінальним та іншими галузями матеріального та процесуального права.

Предметом навчальної дисципліни “Господарське право” є правові відносини, що виникають в сфері господарської діяльності.

По закінченню вивчення курсу господарського права студент повинен знати:

- чинне законодавство у сфері господарської діяльності;

- визначення термінів, які використовуються в господарському праві;

- основні положення із наукових праць з господарського права;

- правові засади здійснення господарської діяльності в Україні різними суб’єктами;

- особливості правового статусу різних суб’єктів господарського права;

- особливості господарських зобов’язань та договорів;

- особливості правового регулювання в окремих галузях господарювання;

Після вивчення цієї дисципліни студенти повинні добре володіти теоретичним матеріалом, вміти аналізувати діюче законодавство та виявляти прогалини в ньому, вміти вирішувати практичні ситуації та вміти застосовувати набуті знання в практичній діяльності.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)