АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗМІСТ, СТРУКТУРА НАУКОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B) социально-стратификационная структура
  2. C. Написання курсової роботи
  3. III. СТРУКТУРА И ОРГАНЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРИХОДА
  4. VI. Рыночный механизм. Структура рынка. Типы конкурентных рынков
  5. VIII. Формирование и структура характера
  6. А. Лінійна організаційна структура
  7. Автоматизация и роботизация
  8. Автоматизовані банки даних (АБД), їх особливості та структура.
  9. Автоматическое порождение письменного текста: определение, этапы, общая структура системы порождения
  10. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  11. Адхократическая структура
  12. Акти застосування права: поняття, ознаки, види, структура

ІНСТИТУТ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН

КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

 

Кафедра міжнародного приватного права

 

 

Д.ю.н. професор Довгерт А.С.

К.ю.н. доцент Калакура В.Я

К.ю.н. доцент Криволапов Б.М.

Д.ю.н. професор Бірюков О.М.

 

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

 

 

Для написання

Студентської наукової

(курсової, магістерської) роботи

 

для студентів відділення “Міжнародне право”

спеціалізації “Міжнародне приватне право”

 

 

Затверджено на засіданні кафедри міжнародного приватного права

“24” жовтня 2014 року, Протокол № 2

 

Київ – 2014


ЦІЛІ І ЗАВДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ

(КУРСОВОЇ, МАГІСТЕРСЬКОЇ) РОБОТИ

 

Студентська наукова робота виконується з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентами за час навчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Тематика наукових проектів (робіт) повинна відповідати завданням навчальної дисципліни і тісно пов'язуватися з практичними потребами.

Кваліфікаційні роботи (курсова та магістерська) виконуються на завершальному етапі навчання студентів у вищому навчальному закладі і передбачають:

- систематизацію, закріплення, розширення теоретичних і практичних знань зі спеціальності та застосування їх при вирішенні конкретних наукових, технічних та інших завдань;

- розвиток навичок самостійної роботи і оволодіння методикою дослідження та експерименту, пов'язаних з темою проекту (роботи).

Керівниками наукових проектів (робіт) рішенням кафедри призначаються професори і доценти (викладачі) кафедри Міжнародного приватного права ІМВ. Керівництво курсовими роботами здійснюється викладачами кафедри у відповідності з затвердженими на засіданні кафедри списками.

Захист курсового проекту (роботи) проводиться перед комісією у складі двох-трьох викладачів кафедри за участю керівника курсового проекту (роботи).

Результати захисту Дипломної (кваліфікаційної магістерської та бакалаврської) роботи оцінюються за чотирибальною шкалою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно»). Дипломні (кваліфікаційні) роботи зберігаються на кафедрі протягом одного року, потім списуються в установленому порядку.

Дипломні проекти (роботи) зберігаються в бібліотеці вищого навчального закладу протягом п’яти років, потім списуються в установленому порядку.

 

ЗМІСТ, СТРУКТУРА НАУКОВОЇ РОБОТИ

 

2.1. Змістом наукової роботи є дослідження проблеми, що розглядається, ступеню і стану її наукової розробки, значення для науки і практики. Проблема розглядається на основі всебічного наукового аналізу, формулювання практичних рекомендацій, теоретичного обґрунтування висновків та неодмінного відображення точки зору автора.

2.2. За своєю структурою наукова робота складається з вступу, основної частини (як правило з трьох розділів або глав), висновків (пропозицій та рекомендацій), переліку використаної літератури, додатків (в разі необхідності).

У Вступі:

· Обґрунтовується актуальність теми, її наукове та практичне значення;

· Аргументується вибір того чи іншого аспекту дослідження;

· Дається коротка характеристика джерел, аналітичний огляд літератури, що має відношення до обраної теми;

· Формулюються мета та завдання дослідження;

· Зазначаються методи і способи вирішення поставлених завдань (аналіз юридичних документів, наукових праць, досліджень, тощо);

· Формулюються положення, що відбивають точку зору автора.

 

В основній частині

викладається зміст дослідження: теоретичні основи дослідження, аналіз різноманітних наукових підходів до досліджуваного питання, аналіз нормативних джерел та практики, порівняльний аналіз досліджуваних явищ, практичні питання та способи їх розв’язання, тощо.

Кожний розділ закінчується короткими узагальненнями автора і висновками.

 

У висновках

теоретичні і практичні висновки дослідження, даються рекомендації щодо їх фактичного втілення.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)