АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТА ПІДГОТОВКИ ДО ЗАХИСТУ НАУКОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. C. Написання курсової роботи
  2. IV. ПИТАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ЕКЗАМЕНУ
  3. А. Рішення на застосування одного з перших трьох режимів радіаційного захисту
  4. Автоматизация и роботизация
  5. Активні форми навчання під час занять із гуманітарної підготовки
  6. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  7. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  8. Аналіз бюджетного фінансування соціального захисту населення в регіоні (Калуський район, Івано-Франківська область)
  9. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  10. Аналіз противибухового захисту об’єкта.
  11. Аналіз роботи системи
  12. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.

 

3.1.Підготовка наукової роботи здійснюється послідовно в декілька етапів:

· вибір теми дослідження та її схвалення на кафедрі;

· призначення наукового керівника;

· складання календарного графіку роботи та його узгодження з науковим керівником;

· вивчення літератури і розробка плану наукової роботи;

· узагальнення інформаційного матеріалу і написання тексту роботи;

· ознайомлення наукового керівника з текстом роботи і врахування його зауважень;

· остаточне оформлення роботи і передача її на кафедру та організація підготовки відгуку та рецензії;

· захист наукової роботи у встановленому порядку.

 

3.2. Обрання теми дослідження

Студент може запропонувати власну тему наукового дослідження, що відповідає його науковим та практичним інтересам, попередньо узгодивши її актуальність та придатність до дослідження з потенційним керівником або іншим викладачем чи співробітником кафедри.

 

У разі ускладнень з формулюванням теми, студент може звернутися до рекомендованого списку тем наукових робіт та обрати одну з них.

Здійснивши вибір теми наукової роботи, студент повинен подати на ім’я завідувача кафедрою заяву із зазначенням обраної теми роботи (зразок заяви – Додаток № 1) та побажань стосовно керівництва. Вибір теми повинен бути здійсненим вчасно, не пізніше встановленого кафедрою терміну.

У разі якщо студент вчасно не обрав тему роботи, тема може бути призначена кафедрою без узгодження зі студентом.

Кафедра на своєму засіданні приймає рішення щодо затвердження теми наукової роботи та призначає наукового керівника, що підтверджується резолюцією завідувача кафедрою на заяві. В разі виникнення необхідності тема і план роботи можуть уточнюватись або змінюватись рішенням кафедри.

 

3.2. Підготовка до написання наукової роботи

Підготовка до написання наукової роботи зазвичай починається з пошуку студентом наукової літератури та інших джерел з обраної теми, ознайомлення з цими джерелами та їх попередньому аналізі. Для цього студент може користуватися ресурсами бібліотеки Інституту Міжнародних Відносин, Наукової бібліотеки Київського національного університету імені Тараса Шевченка, бібліотеки Української Правничої Фундації, Центральної наукової бібліотеки НАН України, тощо. Крім того, студент може ознайомитись з електронними джерелами інформації з теми наукової роботи, нормативно-правовою базою, використовуючи джерела Інтернет, правові інформаційно-пошукові системи “Ліга”, “Право”, “Нормативні акти України” та інші.

 

3.3. Робота з науковим керівником

Функцією наукового керівництва є надання студенту професійної методичної та наукової допомоги у здійсненні наукового дослідження. Студент зобов’язаний працювати з керівником, узгоджувати з ним свої плани і досягнення, враховувати його побажання та зауваження, працювати у відповідності до встановлюваних керівником термінів.

 

Науковий керівник допомагає студенту:

· визначити тему наукової роботи та правильно її сформулювати;

· визначити шляхи проведення дослідження;

· скласти план наукової роботи і графік виконання дослідження;

· оформити роботу відповідно до вимог, що пред’являються до таких наукових досліджень.

Після ознайомлення з літературою за темою роботи студент складає план дослідження та погоджує його з науковим керівником. Студент погоджує з науковим керівником структуру дослідження, його основні завдання та порядок роботи.

Науковий керівник здійснює контроль за виконанням студентом погодженого графіку дослідження.

 

3.4. Здача наукових робіт на кафедру

На час здачі робота повинна бути повістю виконана, перевірена керівником, у разі необхідності виправлена за його рекомендаціями, належним чином оформлена та переплетена у тверду палітурку.

 

3.5. Забезпечення відгуку та рецензій на наукову роботу

Наукова робота допускається до захисту виключно за наявності

ü тексту роботи,

ü відгуку наукового керівника

ü рецензії.

Відгук на роботу надається науковим керівником. Для отримання відгуку робота повинна бути завчасно подана керівникові на ознайомлення.

Рецензія може надаватися іншим, ніж керівник, викладачем або співробітником кафедри або будь-яким іншим фахівцем з досліджуваного питання, що має науковий ступінь або досвід роботи у певній сфері.

Зовнішня рецензія (яка надається не співробітником кафедри) має бути підписана рецензентом та засвідчена печаткою.

Внутрішня рецензія забезпечується Кафедрою міжнародного приватного права.

Напередодні захисту студент повинен проконтролювати наявність на кафедрі роботи, відгуку та рецензії. Також студентові бажано ознайомитися з зауваженнями, заявленим у рецензії та підготувати відповіді та ці зауваження під час захисту.

 

3.6. Передзахист наукової роботи

До виходу на захист наукова робота має пройти передзахист на кафедрі у присутності завідуючого кафедри, наукового керівника та студента.

Дата перед захисту встановлюється кафедрою.

На дату передзахисту студент зобов’язаний надати на кафедру готовий текст роботи.

Під час перед захисту перевіряється наявність та стан підготовленості роботи, за результатами чого робота допускається або не допускається до захисту завідувачем кафедри. У разу допуску робота візується завідувачем кафедри на титульному аркуші.

 

NB! В разі неподання або невчасного подання робіт на кафедру такі роботи не можуть бути вчасно розглянуті та рекомендовані до захисту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)