АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуаційні задачі

Читайте также:
  1. ВКАЗІВКИ ДО ВИРІШЕННЯ ЗАДАЧІ.
  2. Ситуаційні задачі
  3. Ситуаційні підходи до лідерства
  4. Ситуаційні теорії лідерство
  5. Теоретико-методичні основи визначення змісту курсу математики початкових класів: арифметичний, алгебраїчний і геометричний матеріал, величини, текстові задачі.
  6. ТМО розвитку уявлень учнів про складену текстову задачу та процес її розв’язування. Розвиток умінь учнів розв'язувати складені текстові задачі.

 

1. При проведенні періодичного медичного огляду із бактеріологічним дослідженням мазків із слизової носоглотки у персоналу хірургічного відділення у операційної медичної сестри виявлено патогенний стафілокок. Вкажіть протиепідеміологічні заходи, які необхідно провести у даному випадку.

 

2. Випускник медичного інституту направлений для працевлаштування хірургом-ординатором в районну лікарню. Вкажіть огляд яких спеціалістів і які додаткові обстеження необхідна для влаштування на роботу у хірургічне відділення.

 

3. У 19 хворих хірургічного відділення ЦРЛ в межах двох днів відбулося погіршення загального стану. Спільними клінічними ознаками патологічного процесу, що ускладнював перебіг основного захворювання у цих хворих було підвищення температури тіла до субфебрильних цифр, поява розладів шлунково-кишкового тракту. З боку додаткових методів обстеження звертає на себе увагу зростання гематокриту у цих хворих. Вкажіть протиепідеміологічні заходи, які необхідно здійснити для ліквідації вище наведених ускладнень.

 

4. Хворий Р 27 років перебуває в травматологічному відділенні з приводу перелому лівої плечової кістки. На кінцівку накладено гіпсову лонгету. Як провести хворому заміну натільної білизни.

 

5. Хворий Б., 19 років, 8 днів тому поступив у відділення травматології з травматичним пошкодженням судинно-нервового пучка і плечової кістки в нижній третині правого плеча. Після виконаного оперативного втручання праву верхню кінцівку іммобілізовано за допомогою гіпсової лонгети. В якій послідовності доцільно проводити зміну натільної білизни хворому?

1. Звільняють від сорочки спину, груди, скидають її через голову, послідовно знімають зі здорової, а потім з хворої руки.

2. Послідовність дій не має значення.

3. Звільняють від сорочки спину, груди, скидають її через голову, послідовно знімають з хворої, а потім зі здорової руки.

4. Послідовність: груди, спина, голова, уражена, а потім здорова кінцівки.

5. Послідовність: груди, спина, голова, здорова, а потім уражена кінцівки.

 

6. Хворий Т., 40 років, знаходиться у відділенні нейрохірургії обласної лікарні. 8 днів тому хворий оперований з приводу розриву аневризми лівої середньої менінгеальної артерії. У хворого діагностовано правобічний геміпарез. У комплексі гігієнічних заходів туалет ротової порожнини хворого здійснюють:

1. Один раз на день.

2. Два рази на день.

3. Один раз на тиждень.

4. Не проводять.

5. Три рази на тиждень.

 

7. Хворий К., 35 років, який 4 дні тому переніс резекцію шлунка з приводу виразки, скаржиться на виражену слинотечу та неприємний запах з рота. Якою повинна бути профілактика виникнення паротиту?

1. Санація ротової порожнини (миття зубів, полоскання з антисептиками).

2. Антибіотикотерапія.

3. Напівспиртові компреси на привушну ділянку.

4. УВЧ – терапія на привушну ділянку.

5. Вживання механічно-щадної їжі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)