АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зав. кафедри__________ (В.В.Бабіенко.)

Читайте также:
  1. Завідувач кафедри ________________
  2. кафедри політології і права.
  3. На засіданні кафедри “Економіка
  4. Професор кафедри В.О. Корчинський
  5. Професор кафедри кримінально-правових
  6. Професор кафедри кримінально-правових

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

 

Кафедра Загальної Гігієни

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

з практичного заняття для студентів

 

Навчальна дисципліна «ГІГІЕНА ТА ЕКОЛОГІЯ»

 

МОДУЛЬ № 1 «ГІГІЕНА ТА ЕКОЛОГІЯ.»

(назва модуля)

 

Змістовий модуль № 3 «Гігіенічні основи психоемоційних навантажень людини. Спеціальні питання гігіени та екології. Військова гігіена.»

(назва змістового модуля)

 

Заняття № 18. «Організація і проведення санітарного нагляду за умовами праці у польових умовах при надзвичайних ситуаціях та під час війни.»1 год.

(тема заняття)

 

Курс 2 Факультет стоматологічний

 

Спеціальність (шифр, назва) 712010005 «Стоматологія»

 

Затверджено

На методичній нараді кафедри

“28 “_серпня 2014р.

Протокол № 1.

Зав. кафедри__________ (В.В.Бабіенко.)

/підпис/

 

 

Одеса – 2014 р.

 

 

МОДУЛЬ № 1 «ГІГІЕНА ТА ЕКОЛОГІЯ.»

(назва модуля)

 

Змістовий модуль № 3 «Гігіенічні основи психоемоційних навантажень людини. Спеціальні питання гігіени та екології. Військова гігіена.»

(назва змістового модуля)

 

Заняття № 18. «Організація і проведення санітарного нагляду за умовами праці у польових умовах при надзвичайних ситуаціях та під час війни.»

(тема заняття)

 

2. Актуальність теми:

Висвітлити особливості умов праці особового складу військових і цивільних формувань у польових умовах та під час війни.

 

 

3. Цілі заняття:

3.1. Загальні цілі:

Ознайомитися з силами та засобами медичної служби військових і цивільних формувань по гігієнічному забезпеченню умов праці у польових умовах та під час війни.

3.2. Виховні цілі:

ознайомитися з внеском вітчизняних вчених у розробку методів та засобів медичного контролю за умовами праці у польових умовах та під час війни.

 

3.3. Конкретні цілі:

- знати:

.1. Значення гігієнічного забезпечення умов праці військових і цивільних формувань при надзвичайних ситуаціях.

2. Характерні особливості умов праці при надзвичайних ситуаціях у залежності від їх походження.

3. Шкідливі і небезпечні фактори, які супроводжують катастрофи та інші надзвичайні стани, їх вплив на здоров’я і працездатність членів військових і цивільних формувань.

.4. Клінічні та психофізіологічні методи оцінки працездатності, стомленості, стану здоров’я членів військових і цивільних формувань.

 

2.2. Вміти:

1. Виявляти шкідливі та небезпечні фактори, які виникають при різних видах надзвичайних ситуацій і можуть впливати на стан здоров’я та працездатність учасників ліквідації їх наслідків.

2. Виявляти клінічні, психофізіологічні ознаки зниження працездатності, порушень здоров’я учасників ліквідації наслідків катастроф.

3. Навчати особовий склад методам та засобам збереження здоров’я і працездатності учасників цивільних і військових формувань у польових умовах та під час війни.

4. Володіти доступними і доцільними в умовах катастроф методами і засобами медичного контролю за важкістю, напруженістю праці, психофізіологічним, фізичним станом членів військових і цивільних формувань у польових умовах та під час війни.

4. Матеріали доаудиторної самостійної підготовки (міждисциплінарна інте­грація).

 

№№ п.п. Дисципліни Знати Вміти
       
1. Попередні дисципліни 1.Фізика. 2.Хімія   Особливості фізичних і хімічних факторів що можуть впливати на людей у польвих умовах та під час війни. Визначати ці фактори.
2. Наступні дисципліни 1.терапевтичний профіль 2.хірургічний профіль   Зміни в стані здоров,я під впливом фізичних і хімічних факторів. Корегувати здоров,я людей, на яких впливають зазначені фактори.
3.     Внутрішньопредметна інтеграція 1.гігіена праці   Патологічні процеси, що можуть виникнути у людей під впливом факторів. Запобігати шкідливій дії зазначених факторів на організм.

 

5. Зміст теми (текст або тези), граф логічної структури заняття.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)