АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зимує підземна частина – кореневище

Читайте также:
  1. I частина (5 балів)
  2. I частина (5 балів)
  3. II частина (4 бала)
  4. II частина (4 бала)
  5. II частина (4 бали)
  6. II частина (4 бали)
  7. II частина. Проблема спеціальних здібностей у сучасній диференційній психології
  8. III частина (3 бали)
  9. А.1. Паспортна частина
  10. А.1. Паспортна частина
  11. А.1. Паспортна частина
  12. А.1. Паспортна частина

54. Який ріст притаманний папоротям?

Ростуть на грунті, а також як епіфіти.

55. Яку роль відіграли папоротеподібні, хвощі та плауни у процесах вуглеутворення?

Наукові дослідження свідчать, що в давні часи такі рослини, які зараз представлені переважно трав'янистими формами: плауни, хвощі та папороті, були основою лісів. Саме з цих рослин після їхнього відмирання утворилось кам'яне вугілля.

56. Які організми належать до Найпростіших:

Амеба, евглена зелена, інфузорія, мукор, фітофтора, хламідомонада, хлоела,малярійний плазмодій

57. У крові людини паразитують такі Джгутиконосці:

Трипаносоми.

58. Личинкова стадія велігер присутня у:

Молюсків: Для черевоногих, двостулкових та лопатоногих

59. Газообмінні система членистоногих представлена:

Газообмінна система представлена системою трахей.

60. Відмітьте рослини, які належать до родини Злакових:

Пшениця, рис посівний і кукурудза, пирій,плоскуха, мишій, просо, ячмінь

61. З чого складається провідна система папороті:

Центральну частину кореня та стебла займає провідна система - ксилема (від грецьк. xylon - дерево). Клітини ксилеми жорсткі, міцні, з товстою клітинною стінкою, мають витягнуту форму і називаються трахеїдами (від грецьк. tracheios – горло + eidos - вид, тобто горловидний або трубковидний. Саме таку назву вперше і запропонував М.Мальпігі). Трахеїди - це мертві клітини, що виконують роль каналів для проходження води та мінеральних речовин від грунту до стебла та листків. Не менш важлива і інша функція ксилеми - опорна. Жорсткість цим клітинам надає особлива речовина - лігнін, яким просичені клітинні стінки. Саме їх жорсткість дозволила рослинам прийняти прямостоячий вигляд, а деяким згодом стати деревами.

Назовні від ксилеми розташована ін- ша частина провідної системи - флоема (від грецьк. phloios - кора, лико). Клітини флоеми, як і клітини ксилеми, видовжені і з`єднуються також послідовно. В місцях з`єднань клітинні стінки продірявлені як сито, тому отримали назву - ситовидні клітини. Якщо клітини ксилеми мертві і утворюють міцну деревину, то клітини флоеми залишаються живими. Функція флоеми - транспорт оганічних речовин від листків до стебла та коренів, а при весняному рості навпаки - від стебла, де зберігаються запасні поживні речовини, до листків, які починають розвиватися.

62. Відмітьте рослини – представників родини пасльонових:

Дурман, тютюн, мандрагора, беладона, блекота або перець, картопля, баклажан, помідор, петунія та капсикум.

63. Які з наведених відділів відносяться до вищих спорових рослин?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)