АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зародок кролика: 1 – хоріон; 2 – алантоїс; 3 – амніон; 4 – плацента; 5 – пуповина

Читайте также:
  1. Перше ділення заплідненої яйцеклітини. Передзародок (проембріо)
  2. Плодные оболочки, пуповина, околоплодные воды.

Хоріон разом із маткою утворюють так зване дитяче місце, або плаценту. Алантоїс виконує роль зародкового сечового міху, де нагромаджуються метаболіти, які не можна вивести через організм матері. Амніон – це водна оболонка, яка оточує зародок і захищає його від механічних ушкоджень.

6. Відомо, що людина походить від ссавців, які мають високий рівень метаболізму, теплокровні. Інша група тварин, такі як птахи, в цьому відношенні навіть перевершують ссавців. Так, температура їх тіла сягає 40 - 41 °С, вони зберігають повну активність в усі пори року і нічим не поступаються в складності поведінки ссавцям. Чому ж птахи не еволюціонували в розумну істоту? Чи це ще можливе в майбутньому?

7. Шлунок яких тварин зображений на малюнку? Поясніть, як рухається їжа згід­но стрілкам. Позначте відділи шлунку (ссавців): 1) Травна система кролика: 1- стравохід; 2 – шлунок; 3 – 12-пала кишка; 4 – печінка; 5 – підшлункова залоза; 6 – сліпа кишка; 7 – апендикс; 8 – товстий кишечник; 9 – селезінка; 10 – анальний отвір.

Кишечник складається з трьох основних відділів – тонкої, товстої та прямої кишок. Тонкий кишечник починається 12-палою кишкою. В неї впадають жовчний проток та проток під-шлункової залози, яка розміщена в петлі 12-палої кишки. У травоїдних ссавців в місці переходу тонкої кишки в товсту утворюється об’ємна сліпа кишка з червоподібним відростком – апендіксом. Сліпа кишка виконує роль додаткової порожнини для переробки рослинної їжі. Таким чином, травна система ссавців працює дуже ефективно, незважаючи навіть на характер їжі, її кількість та якість.

Схема будови травної системи жаби: 1 - стравохід; 2 - шлунок; 3 - 12-пала кишка; 4 - печінка; 5 - жовчний міхур; 6 - підшлункова залоза; 7 - тонкий кишечник; 8 - товстий кишечник; 9 - сечовий міхур; 10 – клоака

З ротоглоткової порожнини їжа потрапляє у стравохід і далі у шлунок Він починається петлею дванадцятипалої кишки, куди впадають жовчний проток печінки та протоки підшлункової залози. Печінка має жовчний міхур.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)