АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лебідка ЛВД

Читайте также:
  1. Барабани та натяжні механізми
  2. Вантажопідйомні пристрої: домкрати, лебідки, крани, ліфти
  3. Вібраційне буріння.
  4. Засоби регулювання швидкості скочування відчепів і пристрої для їх просування по коліям підгіркового парку
  5. Класифікація лебідок
  6. Класифікація ПТМ і основні характеристики
  7. Конструкція та основні вузли лебідки
  8. КУКУРУДЗОЗБИРАЛЬНІ КОМБАЙНИ
  9. Лісозаготівля та лісопильне виробництво
  10. Обладнання для ручного буріння.
  11. Обладнання для транспортування сировини і продуктів

Лебідки ЛВД (тягова лебідка з вбудованим двигуном)призначені для переміщення вагонеток і різноманітних транспортних сосудів на довжину транспортування до 200-350 м. для лебідок різних типорозмірів. Технічні характеристики лебідок ЛВД наведені в додатку А. Конструкція лебідки показана на рис.7. Кінематична схема лебідки представлена на рис.8

 

 

Рисунок 7. Конструкція лебідки ЛВД з планетарним редуктором

1 – рама; 2 – фрикціон управління з вбудованим планетарним редуктором; 3- стопорне гальмо, 4 – важіль управління; 5 – барабан; 6 – електродвигун.

 

Лебідка змонтована на стаціонарній рамі 1 (Рис.7), яка жорстко кріпиться до місця стояння лебідки. Барабан 5 опирається на спеціальні опори з роликопідшипниками. Обертання барабана 5 лебідки типу ЛВД здійснюється від електродвигуна спеціального виконання 6, через планетарний редуктор 2. По обидві сторони від барабана розміщені фрикціони. На гальмівному фрикціоні, з’єднаному безпосередньо з барабаном - розміщене стопорне стояночне гальмо 3. В другому фрикціоні 4 вбудований планетарний редуктор, який і приводить в дію барабан лебідки. Важіль керування 4,на цьому фрикціоні дозволяє плавно запускати в дію і регулювати частоту обертання барабана в процесі переміщення (спуску-підйому) вантажів, а також гальмувати роботу фрикціону.

Після закінчення навивки каната на барабан 5, фрикціон гальма повинен бути поставлений і зафіксований в стопорному гальмівному положенні. При робочому змотуванні каната з барабану, фрикціони обох гальм перебувають у незатиснутому положенні, при цьому барабан і шків гальма обертаються як одна деталь.

1.4.1 Принцип дії планетарного редуктора лебідки

В сучасних лебідках широко застосовуються спеціальні планетарні редуктори, які характеризуються високою надійністю, можливостю плавного керування і гальмування процесами спуску-підйому вантажів. Тягова лебідка з планетарним редуктором має менші габарити і масу.

Планетарні передачі відрізняються високими передавальними числами (до 200) і високим ККД (до 85%). На рис. 8 наведено схему та конструкцію планетарного редуктора.

Принцип дії лебідки з планетарним приводом можно зрозуміти розглянувши її кінематичну схему наведену на рис.8.

 

Рисунок 8. Кінематична схема лебідки з планетарним редуктором.

1 – приводний електродвигун; 2 – вал двигуна; 3 – муфта зєднання вала двигуна і вала планетарного редуктора лебідки; 4 – гальмівний фрикціон; 5 – стояночне гальмо; 6 – робочий барабан з канатом; 7 – фрикціон з планетарним редуктором; 8 – важіль управління лебідкою; 9 –сателіти; 10 – сонячна шестерня; 11 – кільцева зовнішня передача («корона»).

 

При включенні лебідки вмикається приводний двигун 1, крутний момент якого від вала 2, через з’єднувальний елемент 3 передається валу 5. Фіксація положення вала, здійснюється підшипниками 12. Всередині приводного фрикціону 9, де розміщені усі елементи планетарного редуктора, на кінці вала 5 встановлена сонячна шестерня 11, а навкруги неї розміщені шестерні- сателіти 7. За допомогою важеля управління 8 фрикціон 9 в вмикається робочий режим. Сонячна шестерня 15 приводить в дію шестерні-сателіти 7 які в залежності від реверса двигуна можуть обертатися як за, так і проти годинникової стрілки, передаючи крутний момент зубчастим вінцям (8) робочого барабана(6). При цьому планетарний редуктор перетворюється в просту зубчасту передачу внутрішнього зачеплення з паразитною шестернею.

Швидкість спуску–підйому (напрямком транспортування) змінюється за допомогою важеля управління 8, положенням якого змінюється величина зчеплення зубчастих вінців 8 з барабаном на якому розміщений тяговий канат. У цьому випадку сателіти 7, перекачуючись по загальмованому вінці 8 через водило, приводять в рух робочий барабан 6, на який намотується або змотується канат з причепленим до нього транспортним сосудом.

 

1.4.2 Правила та порядок управління лебідкою по позиціям роботи:

1. Перевірити правила безпеки перед роботою лебідки

2. В неробочому положенні - гальмівний тормоз (4) затиснутий, а важіль управління (8) фрикціоном (9) знаходяться у незатиснутому положенні

3. Ввімкнути лебідку в електричну мережу пристроєм керування.

4. Для роботи зняти дію стояночного гальма, перевівши його у вільне положення. При цьому важіль приводного фрикціону вимкнений

5. В залежності від виду переміщення (спуск або підйом), кількості переміщуваних сосудів та маси вантажу почати плавно затискувати важіль приводного фрикціону, плавно запускаючи в роботу барабан та регулюючи швидкість його обертання і тим самим швидкість переміщення вантажу.

6. На кінцевій точці переміщення поставити стояночне гальмо в положення ввімкнено.

7. Вимкнути роботу приводного фрикціону, перевівши у відповідне положення важіль приводного фрикціону.

Керування лебідками - дистанційне й ручне. Механізм дистанційного керування дозволяє керувати лебідкою на відстані, тобто без знаходження людини безпосередньо біля пульту керування лебідкою.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)