АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні основи аналізу (методи)

Читайте также:
  1. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  2. IX. У припущенні про розподіл ознаки по закону Пуассона обчислити теоретичні частоти, перевірити погодженість теоретичних і фактичних частот на основі критерію Ястремського.
  3. Алгоритм однофакторного дисперсійного аналізу
  4. Аналізу
  5. Аналізуючи малюнок, зробіть висновок, яке твердження правильне.
  6. Взаємозв'язок етапів аналізу з метою і змістом робіт
  7. Види аналізу за об’єктами управління
  8. Визначення методу і методики економічного аналізу
  9. Вказати та проаналізувати особливості якісного та кількісного спектрального аналізу.
  10. Глава 1. ПРАВОВІ ОСНОВИ ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВИ
  11. ГОСПОДАРСТВО ЯК ПРЕДМЕТ ФІЛОСОФСЬКОГО АНАЛІЗУ
  12. Групи коефіцієнтів фінансового аналізу

 

Основною задачею плану транспортного обслуговування виробництва є забезпечення більш повного попиту виробничих підприємств в транспортно-експедиційних послугах. Тому розробці плану передує глибокий і всебічний аналіз досягнутого рівня транспортного обслуговування виробництва.

Результатом аналізу є встановлення ступеня задоволення виробничих підприємств в транспортно-експедиційних послугах; можливості матеріально-технічної бази; динаміки показників транспортного обслуговування підприємств за ряд років для встановлення об'єктивних закономірностей, що повинні бути враховані при розробці плану.[15]

При розробці плану транспортного обслуговування виробництва в масштабах країни передбачають:

– збільшення обсягу реалізації транспортних послуг виробництву для більш повного задоволення його запитів;

– більш високі темпи росту транспортного обслуговування в містах з розвинутою промисловістю, що забезпечують зближення рівня обслуговування виробничих підприємств;

– подальший розвиток і удосконалювання мережі ТЕП, їхніх агентств і приймальних пунктів;

– зміцнення матеріально-технічної бази підприємств транспортного обслуговування, оснащення їх сучасними машинами, механізмами й устаткуванням;

– підвищення продуктивності праці всіх категорій працівників, зайнятих у сфері ТЕО, за рахунок упровадження науково-технічних досягнень і передових методів праці, удосконалювання технології виконання діючих, розробки і впровадження нових видів послуг, підвищення ефективності використання рухомого складу.

Вище перераховані фактори враховують і при розробці планів для конкретного підприємства ТО.

В автотранспортному плані ТО підприємств планується по «іншій діяльності», а в плані обслуговування виробництва — по рядку «транспортні послуги».[28]

Основними плановими показниками ТО підприємств є:

1. Загальний обсяг валових доходів;

2. Доходи від реалізації транспортних послуг;

3. Прибуток.

Перший показник перевищує другий на 10-20 % за рахунок деяких послуг, крім транспортних. Наприклад, продаж талонів на паливно-мастильні матеріали, транспортні послуги підприємствам і організаціям і ін.

На підставі встановленого обсягу реалізації транспортних послуг підприємства ТО розробляють плани по видах послуг.

Крім вартісних показників, підприємства ТО планують натуральні показники: кількість послуг — усього по окремих видах.

Розподіл обсягу транспортних послуг по видах, сполучення вартісних і натуральних показників у плані, а також оцінка результатів діяльності по виконанню плану реалізації послуг не тільки в цілому, але і по окремих видах послуг і по кількості виконаних замовлень (послуг) зобов'язує підприємства ТО приймати від виробничих підприємств будь-які замовлення на транспортні послуги — великі і дрібні, комплексні і прості, дорогі і дешеві.

Показниками використання рухомого складу в сфері ТО підприємств є виробіток в грн. на 1 автомобіль-день і тривалість роботи автомобіля за добу.

Виробіток автомобіля залежить як від якості його використання (це визначається рівнем організації ТЕО), так і від структури транспортних послуг. Тому виробіток в гривнах на 1 автомобіль-день плануються по підприємству в цілому і по основних видах транспортних послуг.

Підприємства ТО на підставі встановлених для них планів планують роботу філій і агентств, що у свою чергу планують обсяг робіт для приймальних пунктів.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)