АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класи залізничних вагонів в Індії

Читайте также:
  1. АБСТРАКТНІ КЛАСИ І ЧИСТІ ВІРТУАЛЬНІ ФУНКЦІЇ_________________________________________
  2. Академічний (класичний) період
  3. Аксіома про потенційну небезпеку. Класифікація небезпек
  4. Будова та класифікація білків
  5. Бюджет, його доходи і видатки. Бюджетна класифікація
  6. Види податків і податкових платежів та їх класифікація
  7. Визначення величини резерва сумнівних боргів на основі класифікації дебіторської заборгованості
  8. Визначення групи кредитних операцій за станом обслуговування позичальником боргу за ними. Класифікація кредитного портфеля
  9. Визначення основних термінів статистики відходів. Класифікатор відходів
  10. Виконання видатків загального фонду Державного бюджету України за функціональною класифікацією в 2012 р.
  11. Виконання видатків загального фонду Державного бюджету України за функціональною класифікацією у 2012 р.
  12. Виникнення філософії в Індії

Залізничний транспорт в Індії


Мережа залізниць в Індії і відстань між основними станціями

Залізничний транспорт - один з найбільш популярних видів транспорту в Індії. Загальна довжина мережі доріг - 63 140 кілометрів (у 1951 році-55 000), і займає четверте місце в світі по цьому параметру. У рік залізні дороги в Індії перевозять близько 6 мільярдів людей і 350 мільйонів тон вантажів. Власником практично всієї індустрії залізничних перевезень є державна компанія «Indian Railways», під управлінням Міністерства залізниць Індії. Індійські залізниці обслуговують понад 1,6 мільйона службовців.

Вперше залізниці в Індії з'явилися в 1853р., і на час отримання незалежності в 1947 році мережа залізниць зросла до сорока двох станцій. В 1951році вся система була націоналізована. Локомотиви, вироблені в Індії, позначаються кодом, що вказує на їх тип, потужність і швидкість.

Індія є світовим лідером по числу залізничних аварій. Щорічно на залізницях країни фіксується близько 300 серйозних аварій та нещасних випадків. Згідно зі статистикою, з 1995 по 2005 роки в залізничних катастрофах в Індії загинули понад 4000 чоловік.

Класи залізничних вагонів в Індії

Вагони в поїздах Індії діляться на кілька класів, залежно від рівня комфорту. У кожному поїзді присутні вагони різних класів. Класи індійських вагонів:

· Вагон I класу з кондиціонером (AC1 / AC2 / AC3) - 1, 2 і 3- хярусние спальні вагони купе або плацкартного типу, призначені для поїздок на самі далекі відстані. Пасажирів у них пускають тільки за наявності попередньої броні місця. Найпопулярніші у туристів типи вагонів в Індії.

· Спальний вагон II класу (2nd Class Sleeper) - плацкарти без кондиціонерів, в які пускають пасажирів по максимуму заповнення, що не гарантує спальне місце всім, купили квиток.

· Сидячі кондиціоновані вагони (CC / EC) - бувають звичайні і підвищеної комфортності (схожі на поїзди 1- го і 2- го класів у російських приміських експресах). Використовуються зазвичай у швидкісних експресах, що ходить на середні відстані.

· Спальні вагони (SL) - дешеві плацкарти з трьома ярусами спальних місць. фперевищує кількість спальних місць.

· Загальні вагони (General Class або 2S) - призначені для пасажирів без броні місць. Саме їх, обліплених зовні людьми, часто фотографують в якості індійської екзотики.

Існує також поділ на звичайні поїзди далекого прямування, експреси і поїзди - палаци. Індійські експреси представляють собою комфортабельні потяги з європейським рівнем сервісу і відповідними цінами. Це найшвидші поїзди залізниці в Індії. Є ще поїзди-палаци - розкішна спадщина часів індійських раджів, що стало популярним туристичним атракціоном.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)